Żeby nie dublować tematu trzeba by zmienić tytuł na RRR 2014 co nowego
Opływałem na razie RRD Obsession 2014 wczoraj wyspa wypas

dziś wyspa deszcz
1 wrażenia
Latawiec jest bardziej stabilny puszczasz bar zenit i 12m Obsession jest na 12-tej i czeka
Bart z Instruktorami z ABCSURF zmierzyli wczoraj /01.09.13/ na wyspie 32-35 węzłów tyle mieli na wiatromierzu. Jak przywaliło to kajt zenit stoi u góry depower zaciągnięty = stresu brak nic nie szarpie nie nap..dala. Druga rzecz która rzuciła mi się w oczy to materiał jest jakby bardziej napięty między tubami poprzecznymi "nie faluje" przy obciążeniach i normalnym wietrze całość trzyma ładny fasonik.
Na razie stwierdzam, że nic nie popsuli

a poprawili
Stabilniej=Obliczalnej=Bezpieczniej
Materiał albo coś z szyciem zmienili jest bardziej „sztywny” między poprzecznymi tubami
Nowy Wentyl = szybko się pompuje latawiec, no i jest dość duży/to zaleta/ dobrze zakryty solidną osłoną, a przez to, że jest dość duży łatwo się go zakręca/odkręca skostniałymi łapkami a dziś takie miałem, wentyl mniejszy innych marek musiałem czasem potraktować zębami żeby spuścić powietrze
A co do spuszczania powietrza w RRD 2014 łatwiej schodzi po odkręceniu wielkość ma znaczenie

No i Obsession 2014 ma super fajne przyjemne noszenie i trzymanie w górze
Można poskakać przez wyspę i nie tylko bez większego wysiłku
Jak to powiedział mi jeden
mój Kolega 
młodzieniaszek Pan Bart /pozdrawiam/
„Pinio w tym wieku dla Ciebie to Twój kajt powinien mieć pilota żeby był fun
a ten ma

jest bardzo przyjemnie i nie męcząc się mogę śmigać 3 godziny z pilotem czy bez
ale czasem pilot by się przydał
Jak znajdę czas postaram się zrobić porównanie Obsession vs Passion 2013 vs 2014 live foto razem poszukamy różnic wizualnych i nie tylko
Pływanie na kajcie ma dawać radość i uśmiech na twarzy
Nie każdy będzie mistrzem ale prawie każdy może pływać na kajcie
i
Aloha