Co jest nie tak??

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
sarin
Kontaktowanie:

Post19 gru 2005, 16:54

Witam

Pytanie dla tych co do snowkite uzywaja desek. Jestem prawo nozny:D czyli gufy jak sie nie myle:) roztaw wiazń na zwenątrz .

Moje pytanie dlaczego jesli jade w druga strone czyli w lewo a wiec nie naturalnie co do mojej nogi to strasznie trace na odległosci w stosunku do lini wiatru i generalnie wogóle mam z tym problemy! na desce smigam juz kilka lat w momęcie kiedy robie to w górach nie mam zadnych problemów z zachowaniem skretności czy tez obraniem kierunku jazdy za to jak tylko wepne sie w latawiec to w prawa strone zapieprzam bez problemów a w druga porazka do tego stopnia ze musze go wlec za soba bo zawsze mnie zwieje na kraniec pola!!

Dodam ze smigam na nasie wiec licze sie z tym ze jakies tam wieksze straty zawsze beda ale jak zabraz sie do tego by wyrobic nawyk odpowiedniego prowadzenia latawca i ułozenia ciała - bez deski nie mam z tym zadnych problemów :/

ilu z waz w momęcie zmioany kierunku jazdy mienia tez krawedz na przednią?? i jak kierowac deske i latawiec by odrobic strate czyli czy da sie wbijać na wiatr??

Awatar użytkownika
wlad

Post19 gru 2005, 17:55

jezeli wiazania na desce masz ustawione symetrycznie
to zwroc uwage na trapez. czasami trapez moze przesunac sie, jak jedziesz w prawa strone, do prawego boku. po zmianie kierunku jezeli jedziesz w lewa strone a hak trapezu masz po prawej stronie ciala to jest mozliwe ze bedziesz tracil wysokosc.
w takiej sytuacji przesun hak razem z trapezem na srodek albo lewa strone ciala i smigaj dalej, juz nie powinienes tracic wysokosci.

Awatar użytkownika
sarin
Kontaktowanie:

Post19 gru 2005, 20:17

Hej dzięki za odpowiedz :) ja akurat pomykam w uprzezy alpinistycznej ale ona tez lubi sie przesówać mozliwe ze to wina tego a nigdy nie zwracałem na to uwagi:)

Wróć do „Snowkiting Forum”