szreder1981 pisze:Generalnie spot Sotawento to jedna wielka ściema.
Siedziałem tam dwa tygodnie od 26.08 do 09.08 i z pływania było tylko parę dni. Prognozy windguru ogólnie nie pokazują prawdy i można w nie wierzyć z prawdopodobieństwem poniżej 50%. Również nie polecam się sugerować kamerkami, tam są same duże rozmiary od 11/12 w górę. Pływanie w miejscu gdzie pokazują kamerki jest mega nierówne i naprawdę trzeba mieć dużo umiejętności żeby opanować szkwały jakie powstają od góry i przez hotel melia. Najlepszy jest wiatromież zamontowany na wieży obserwacyjnej na spocie, przy totalnej ciszy pokazuje wiatr około 10 węzłów. Instruktorzy w bazie znacząco się uśmiechają na pytanie czy to prawda. Znacznie równiej jest paredziesiąt metrów od brzegu ale w tym wypadku mieć lepiej assistance inaczej można zaliczyć wpadkę na 50 euro (jednorazowa pomoc skuterem). Samo wykupienie assistance to jest już droga przez mękę. Jeżeli będziecie mieli pecha to będą wam kazali udowadniać poziom umiejętności pływackie na kite, jaki nie jest to konkretnie powiedziane. Pani w bazie twierdziła iż wyżej niż IKO3, ale chyba nie ma IKO4;). Nie polecam ogólnie gadać z nikim w bazie poza Agatą i Pauliną dwie normalne osoby, reszta tam jest za kare zatrudniona przez Rene Egli, takie odniosłem wrażenie. Z nimi również udało się wszystko załatwić i normalnie porozmawiać. Na zakończenie dodam iż sami tubylcy mówią iż koniec sierpnia początek września to już czas na serfing po drugiej strony wyspy niż kite na sotavento. Patrząc na to co było to tak faktycznie jest. Niemniej życzę wam paru dni wietrznych. A propo laguna to też jedna wielka ściema, dwie może trzy godziny pływania i to też może jak szkółki się nie rozwalą po całej i zostawią trochę miejsca.
Sayyid_Ahmad pisze:Dołączę się do tematu.
Lecę 22 z Poznania do Esquinzo, niedaleko Sotavento i jak patrzę na pogodę to jestem załamany![]()
Natomiast patrząc po kamerze http://www.rene-egli.com/pl/webcam/ to warunki są .
Oby pieniądze były w dobry kierunek zainwestowane
Sayyid_Ahmad pisze:Jak tam warunki?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości