Dodam ,że przez 8 lat jest to pierwszy mój przypadek z okaleczeniem I mam nadzieję że na najbliższe 8 wystarczy

przemekskowron pisze:Tyle na forum o uzywaniu lisza wstawcie swoje zadrapania jakie zrobił wam lisz. Moje pływanie skończyło się użyciem lisza i szyciem dłoni.
Dodam ,że przez 8 lat jest to pierwszy mój przypadek z okaleczeniem I mam nadzieję że na najbliższe 8 wystarczy
przemekskowron pisze:Metalowa końcówka co jest przy liszu na gumce jak
"Zrywasz" to bolec wychodzi, z racji że pociągnąłem go szybkim zdecydowanym ruchem podejrzewam ,że zrywkę złapałem tuż przy bolcu i jak się wypiął to był mocny strzał lisza w stronę kitea rozcinając mi dłoń.
Darku lisz air rush pomarańczowo biały. Jest on stosunkowo cienki i nie ma zgrubienia na zrywce.
Przyczyną całej akcji było wypięcie chickenloopa z haku po nie udanym skoku i wyrwanie z rąk baru, w tym momencie wyluzowało linki i nastąpiło owinięcie sterówki o bar, po trzech próbach dojścia po liszu do baru w celu odwinięcia linki i zapanowaniu nad sytuacją stwierdziłem , że za szybko zbliżam się na plaże i krzaki postanowiłem użyć pozbycia się kitea. Wiatr w brzeg 12m/s (średnio 9m/s.)
przemekskowron pisze:
Aa, co do latawca to grzecznie leżał w krzaczorach i jest nieuszkodzony .
przemekskowron pisze:Onzo jeśli widziłeś brzeg w kadynach nawet na fotkach to przy wietrze do brzegu niestety witają "cię" krzaki lub co gorsza płyty betonowe za nimi.
pływa się średnio 50metrów od brzegu co jest słabą opcją ale szkoda czasu na halsowanie (tak to określę w swoim przypadku).
onzo pisze:obstawiam do d... zrobioną zrywkę. Nie można źle chwycić zrywki - to powinno działać zawsze i w każdej sytuacji. Od kilku lat przerabiam temat zrywek przy leashach i wielu producentów po prostu nie myśli
bartolomeo_n pisze:
w tym kontekscie, to też nie rozumiem zrywki przy CL w ozone:
nie miałem przyjemności mieć w ręku, ale na opakowaniu chyba jest 'tylko dla mańkutów'? Ja jestem praworęczny...
bartolomeo_n pisze:
nie miałem przyjemności mieć w ręku, ale na opakowaniu chyba jest 'tylko dla mańkutów'? Ja jestem praworęczny...
boldek pisze:bartolomeo_n pisze:
(...)
Nie żebym ich bronił, bo sam system też mi się wydaje lekko nie z tej epoki (chyba na 2014 zmienili, Guru się tutaj trochę na ten temat wypowiada), ale czy aby łatwiej sięgnąć prawą ręką, to nie wystarczy sobie tego chickena po prostu przekręcić, tak jak na zdjęciu?![]()
(...)
pozdr
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości