pływanie na jezioze

Forum dla początkujących
kowi
Deska: xenon
Latawiec: ocean rodeo

Post12 lis 2013, 13:31

witam ponieważ pływam cały czas na morzu a w wakacje jestem w Polsce powiedzcie czy mozna pływać na jeziorach i jak się ogólnie pływa

Awatar użytkownika
Maks
Deska: Fifty50+RonixOne / NHP
Latawiec: Ozone C4
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 6 razy

Post12 lis 2013, 13:40

kowi pisze:witam ponieważ pływam cały czas na morzu a w wakacje jestem w Polsce powiedzcie czy mozna pływać na jeziorach i jak się ogólnie pływa

Na zbiornikach srodladowych wiatr jest bardziej porwisty.
Sporo zalezy pewnie od konkretnej miejscowki. Im teren w okolicy jest bardziej nierowny, tym wiatr moze byc bardziej porwisty.
Taki urok...

W jakim rejonie bedziesz plywal?

kowi

Post12 lis 2013, 14:10

z ogółu to się przemieszczam po całej Polsce nie mam nic konkretnego są jakieś zakazy jeśli chodzi o jeziora

Awatar użytkownika
Maks
Deska: Fifty50+RonixOne / NHP
Latawiec: Ozone C4
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 6 razy

Post12 lis 2013, 16:19

kowi pisze:z ogółu to się przemieszczam po całej Polsce nie mam nic konkretnego są jakieś zakazy jeśli chodzi o jeziora

Wszystko zalezy od tego, gdzie plywacie. Kazdy zbiornik jest specyficzny.
Gdybys mial zamiar plywac na jeziorach na Slasku - jestem w stanie pomoc, doradzic gdzie jest fajnie, gdzie mniej. Gdzie/jaki kierunek wiatru w prognozie ma wieksze prawdopodobienstwo, aby "wejsc".

Zanim gdzies pojedziesz, mozesz zawsze zerknac w dziale "Kto/Gdzie/Kiedy" wyszukac czy na dany zbiornik uczeszczaja inni Kajciarze. Razem razniej i bezpieczniej :thumb:
Mozna rowniez co nieco poczytac o danym zbiorniku, aby wiedziec czego sie tam spodziewac.

Pozdrawiam

kowi

Post12 lis 2013, 18:16

dzięki za informacje jak byś kiedyś był w okolicach Aten zapraszam popływamy fale ponad metrowe świetne wiatry srer atmosfera
pozdrawiam :thumbsup:

Wróć do „Pierwsze Kroki”