buty kite jakie?

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post17 gru 2013, 20:28

zaq pisze:Te Ronix psycho green trudno dostać w EU, trzeba ciagnąć ze stanów. Wyjdzie ok 2000 jak nic.

ja tam widzę, że 460$ czyli jakieś 1450pln w chwili obecnej + 100pln wysyłka...

bobek_h
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: North Neo
Postawił piwka: 43 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post17 gru 2013, 21:24

FilipN pisze:
zaq pisze:Te Ronix psycho green trudno dostać w EU, trzeba ciagnąć ze stanów. Wyjdzie ok 2000 jak nic.

ja tam widzę, że 460$ czyli jakieś 1450pln w chwili obecnej + 100pln wysyłka...

Niestety nie, to jest 460EUR, i wysyłka z niemiec... ok 1920zł...

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post17 gru 2013, 21:59

..kuriozum - że WSZYSCY (ja też) ciągną z zagranicy - nie uważacie?

tylko "pogratulować" polskiemu importerowi wymyślenia własnego sposobu dystrybucji , promocji , rabatowania etc :thumb: :hand:

peace

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post17 gru 2013, 22:08

@ziomek
No to jest dobra rekomendacja ;) /video/

Czekam na buciszcze, mają dojść do świąt, jak nie przyjdą to pewnie na miejscu się dogadamy,żeby pocisnąć coś konkretniej na Langebaan

@all
z tymi butami to tak, że do Europy nie chca sprzedawać, dają inną cenę na US a inna do nas. Stara sztuczka jak z komputerami, elektroniką i oprogramowaniem. Ew. jak ktoś ma znajomków i mu przemycą bez VAT i podatków to będzie miał OK. Albo kupi ze sklepu w UK /jest opcja za ok 1980-2010 pln. A jeśli znajdzie jakiś sklep z US który puści bokiem, to i tak w UC bedzie 23% Vat + 7% podatku. Na to samo wychodzi.

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post18 gru 2013, 16:38

bobek_h pisze:
Niestety nie, to jest 460EUR, i wysyłka z niemiec... ok 1920zł...

Ja mówię o sklepie w USA i cenach w $
Trzecią parę butów tak ściągam i wiem ile płacę...

Ja akurat na kajta wolę Franki, w One'ach pływam na wake'u. Franki 2013 do tego stopnia mi leżą, ze zamówiłem sobie drugą parę (w USA od października jest przecena) żeby mieć na przyszły sezon nówki :)
Ale to prawda, nie pływałem jeszcze w One 2014...

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post18 gru 2013, 16:58

Polecam przetestować najnowsze RADy Slingshota, w tym roku mają rzep na górze zamiast sznurówek i nie wyjmowaną wkładkę.

Obrazek

albo jak ktoś woli rzepy to KTV - http://www.slingshot.pl/produkt/2014-ktv-1

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post19 gru 2013, 13:50

FilipN pisze:Ale to prawda, nie pływałem jeszcze w One 2014...

..a naaamawiałem, zaapraaszałem na kałużce, nawet deska identyczna i tak samo ustawiona dla lepszego porównania :evil:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 002&type=1

peace

bartekk
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 55 razy
Kontaktowanie:

Post19 gru 2013, 14:41

Ziomek. pisze:
bartekk pisze:Jeżeli to mają być buty do kite, wygodne i łatwe do ubrania, do tego miekkie to polecam LF Ultra Kite!

But można wyrwać koło 1000 zł, wiec cena jest dość atrakcyjna.

wygodne i łatwe do ubrania a do tego miękkie :doh: to mogą być kapcie przed TV :hand:

do tego "najlepiej" za duże, to jeszcze "wygodniejsze, miękciejsze no i jeszcze łatwiej założyć" :thumb:
no i więcej osób popływa, bo każdy się zmieści :jump: ..nadmienię, że i odsprzedać łatwiej - w związku z tym, bo i TAKIE :shock: argumenty na ZA kupnem za dużych słyszałem :doh:
to wtedy "lepiej" już w dobrych strapach se popływać, najlepiej jakichś F-Łana :idea:

peace

Sam w tym sezonie troche pływałem na kite w lf ultra i chwalę je właśnie za prostotę, łatwość wkładania i za to ze są mega lekkie co jest chyba największą zaletą ultra! Dodatkowo mi odpowiadają pod względem wygody. Osobiście wolę na kita otwartego buta, między innymi dlatego ze jest lżejszy i nie lubie jak jest mi ... ciepło w stopy ... :D :wink:

Poza tym pytanie nie było o najdroższe buty, tylko wygodne i właśnie takie wymieniłem. Dodatkowo w rozsądnej cenie. Zawsze i tak zachęcam do testowania przed zakupem.

Ty za to stwierdzasz że są to NAJLEPSZE buty, ciekawe czy pływałeś w radach, shredtownach, watsonach, synergy, vantage itd :hand:

Oprócz lf ultra kite mam już 3 parę franków w których pływam na wake, a wczesniej miałem one'y bodajże 2012 - były dla mnie dużo za twarde. Dwie pary franków mi się rozwaliły :hand: jedne po kilku pływaniach, a drugie prawie po całym intensywnym sezonie. W stanach wymienili mi jedną parę na gwarancji, co się chwali :thumb:

W tym roku dość mało pływałem na wake i narazie się trzymają. Pomimo tego ze się rozwalają i szybko kapcieją pewnie znowu sobie kupię franki za rok, bo mi bardzo odpowiadają na wake'u. Może chłopaki się wkońcu poprawię w kwestii jakości ;)

Na pewno chętnie przetestuję w tym sezonie tez nowe one'y

Świeżo po brazylii, a w jaki wątek nie wejdę to kogoś atakujesz :roll: więcej luzu ziommm :wink:

Peace :idea:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post19 gru 2013, 18:33

bartekk pisze:Ty za to stwierdzasz że są to NAJLEPSZE buty...

:

GDZIE stwierdzam że to najlepsze buty? :?
stwierdzam w 100% że to najlepsze w jakich poływałem :idea:
nie pisałem też że najtańsze.. to jest ich wada niestety...
sam piszesz, że FRANKI kupisz po raz kolejny, mimo że się rozwalają
to ja Ci podpowiem, zresztą , jak w powyższych postach możesz wyczytać, że RONIXY (przynajmniej ONE 2014 ) jakościowo polepszyły się ZNACZNIE :idea:

bartekk pisze:
Świeżo po brazylii, a w jaki wątek nie wejdę to kogoś atakujesz :roll: więcej luzu ziommm :wink:

:

..słodzenia się nie spodziewaj, nie od dziś nie ten adres.. :hand:

..a że jestem świeżo PO jakimś tripie i świeżo PRZED - nie ma wpływu na luuuuz, ziąąąą.. ani na słodkości niestety.. :thumb:

peace

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post23 gru 2013, 11:43

No ja akurat pływam w butach Liquida od kiedy pierwszy raz zdecydowałem się na buty, miałem Vantage OT, pływałem w Shane'ach, Harleyach ( na wake ), teraz od 2 sezonów na wake i kite używam Ultra CT. Dlatego pozostaje czasem tylko uśmiechnąć się pod nosem jak się czyta te "nowości" na KF ;)

GURU 10.5 pisze:Ultra to otwarty but, nie wszyscy to akceptują, szczególnie Ci, którzy już trochę pływają w bootkach :arrow: w większości jest tak, że jak ktoś spróbuje jazdy w butach z pełnymi palcami to raczej powrotu nie ma, tzw one way ticket :wink: kontrola, trzymanie stopy jednak całkiem inne!
... wiadomo, da się, szczególnie na początek, no ale... :think:

Są Ultra Open Toe, które dawniej były jednym z najpopularniejszych modeli butów wake, chyba jeszcze zanim Sling zaczął robić buty i długo przed powstaniem Ronixa ;))....ale są też CT, właśnie dla riderów niezbyt zadowolonych z OT. W zeszłym roku był to bodaj pierwszy na świecie model hybrydowy gdzie łączono gumę i "skórę". Mniej lub bardziej udanie, ta technologia od tego roku weszła do Shane'ów. Mam 2 pary 2013 i na to,ile w nich przepływałem ( mocny sezon wake&kite w Australii, średniawy w Polsce, jak zwykle bardzo mocny kite w Bra i teraz znów OZ ) - jestem bardzo zadowolony.

Nie ma na pewno "najlepszych"butów - na pewno jednak warto przyinwestować w dobre...Mimo że OT będzie dobry na pierwszy sezon-dwa, CT ma duuużo lepsze trzymanie stopy, a przecież po to są buty, nie :wink: :idea: :?: Znam bardzo dobrych riderów którzy wymieniają swoje buty po 2miesiącach ( firma nieważna, NIE LF, chociaż pewnie też się zdarza ) więc warto też zwrócić uwagę na wytrzymałość - słabo się pływa na wyjeździe w jednym bucie ;)

Ziomek. pisze:
bartekk pisze:Jeżeli to mają być buty do kite, wygodne i łatwe do ubrania, do tego miekkie to polecam LF Ultra Kite!

But można wyrwać koło 1000 zł, wiec cena jest dość atrakcyjna.

LF TEŻ dystrybuujecie? :shock:

wygodne i łatwe do ubrania a do tego miękkie :doh: to mogą być kapcie przed TV :hand:

do tego "najlepiej" za duże, to jeszcze "wygodniejsze, miękciejsze no i jeszcze łatwiej założyć" :thumb:
no i więcej osób popływa, bo każdy się zmieści :jump: ..nadmienię, że i odsprzedać łatwiej - w związku z tym, bo i TAKIE :shock: argumenty na ZA kupnem za dużych słyszałem :doh:
to wtedy "lepiej" już w dobrych strapach se popływać, najlepiej jakichś F-Łana :idea:

peace

Recenzja równie dobra jak promocja.

Ziomek - skuś się kiedyś na LF, nie taki diabeł straszny ;)

pozdro

Awatar użytkownika
Grzegorz KiteLife
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post27 gru 2013, 08:50

Jak wypada rozmiarowka w Ronixach 2014? Mozna w ciemno brac swoj rozmiar?

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post27 gru 2013, 12:26

Grzegorz KiteLife pisze:Jak wypada rozmiarowka w Ronixach 2014? Mozna w ciemno brac swoj rozmiar?

a jaki masz rozmiar stopy? to podpowiem jaki rozmiar buta..

??

MNIE się TE buty barrdzo spodobały ostatnio:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 950&type=1

peace

Awatar użytkownika
Grzegorz KiteLife
Kontaktowanie:

Post27 gru 2013, 12:42

9 uk / 10usa / 28cm.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post27 gru 2013, 14:10

Grzegorz KiteLife pisze:9 uk / 10usa / 28cm.

to bierz 28 / 43-44
ja mam stopę 42 2/3 i mam rozmiar mniejsze 27 / 42 i są idealne
ale brałem do pływania nie "na handel" :wink:
wtedy brałbym większe :D

peace

Awatar użytkownika
Grzegorz KiteLife
Kontaktowanie:

Post27 gru 2013, 14:16

Ziomek. pisze:
Grzegorz KiteLife pisze:9 uk / 10usa / 28cm.

to bierz 28 / 43-44
ja mam stopę 42 2/3 i mam rozmiar mniejsze 27 / 42 i są idealne
ale brałem do pływania nie "na handel" :wink:
wtedy brałbym większe :D

peace

Czyli masz 9us. Zatem targne sie na swoj normalny roz 10us. :thumb:
455$ to chyba najoptymalniejsza cena ...

Wróć do „Recenzje & Opinie”