rraaffaall pisze:hmmm szkoda że ta cena jest taka spora (dla mnie) myslałem że to trochę jest tańsze .... to w takim razie po co są modele co wcześniej sie pytałem to są tylko typowe trainery ?? chodzi mi o modele ALPHA HQ 3.5
PARAFLEX TRAINER 2013 Wolkenstürmer 3.1
deski jeszcze nie mam tak naprawde to jest bardzo świeży temat u mnie bo latam od 2 tygodni opanowałem tylko latanie spodobało mi sie i chciałem kupić sobie coś większego i stopniowo dojechać do modeli co podpowiadali mi wcześniej koledzy

Czesc
Na tych latawcach co wymieniles da się jeździć w lewo prawo, raczej zapomnij o skokach. Pewnie ze jak się nauczysz jeździć na nich będzie ci łatwiej przesiąść się na DSS. Ja tego latawca nie znam, jezdzilem na innych Peter Lynn Hornet, ale dla ciebie to pewnie większy rozmiar niż 3-3.5m raczej sklanial bym się do 4m
jak u ciebie wieje to jest ważne.latawiec musi mieć sile by cie pociągnąć.
Poza tym nie kupuj nowego latawca, poszukaj np na allegro.znasz kogoś w UK tu latawce używane są dużo tańsze
Masz kogoś kto by cie nauczył?? Czy będziesz sam próbował?
Albo zrób kurs na wodę, jazda na lądzie jest podobna, ta sama praca latawcem, po takim kursie moglbys kupić docelowy latawiec.