pytanie o Rodos/Prassonissi/inne

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
mm
Latawiec: Airush

Post10 mar 2004, 16:33

witam Szanowne Grono,

chcialbym dowiedziec sie od Was o spot w Prasonisi - czy jest to dobre miejsce dla poczatkujacych - tj wiatry, warunki, etc - czy to dobry pomysl na pierwsze kroki ? (mysle o terminie majowym)
czy mozna to miejsce porównac / przyrównac jakos do Hurghady czy Tarify?
gdzie jest 'optymalnie' na tzw 'poczatki' ? (czyt.wyjazd szkoleniowy)

dzieki bbb za pomoc i dobre slowo

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post10 mar 2004, 19:59

Jesli sie uczysz to raczje nie polecam.
Na stronie gdzie wiatr wieje od brzegu (płaściutka woda) nikt nie będzie chciał cięuczyć z obway, że wpadniesz na deskarzy i cię wywieje.

Natomiast od strony zafalowanej szybko spycha cię na brzeg, potrafią być spore fale, ktore przeszkadzaja w wkaldaniu nóg na deskę i czasem też jest sporo deskarzy. według mnie sensowna tam jest nauka jedynie osob, ktore wczesniej pływały na ws na falach i tych "sprawniejszych".

Osoby, które np. nie bawiły się wcześniej na ws, surfingu, snowboardzie, tj. osoby "zielone" nie mają wg mnie po co tam jechać.

P.S. Strona z płaską wodą jest zajebista dla ludzi którzy już latają i chcą porobić sobie zdjęcia swojego życia :!:

Pozdrawiam
crazyHorse

Awatar użytkownika
mm
Latawiec: Airush

Post11 mar 2004, 11:57

Dziekuje CH za cenne uwagi. Czy Hurghada byla by lepszym pomyslem ?
pozdr,

czarny-mariusz
Postawił piwka: 3 razy

Post18 cze 2012, 13:57

:naughty:
Ostatnio zmieniony 21 cze 2012, 16:26 przez czarny-mariusz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post18 cze 2012, 14:51

Nie myl pojęć kolego. Spot to jedno, a baza kitesurfingowa to drugie (szczególnie na Praso). Więc nie patrz na to pierwsze przez pryzmat tego drugiego. Praso jakie jest każdy wie. Ty jak widać jeszcze nie. ps. pojedź sobie tam ze swoim sprzętem z nastawieniem na pływanie, a nie 'zwiedzanie' baz i okolicy, wieczorem zalicz imprezkę w sklepie u Kiki. Wtedy może choć odrobinę doznasz magii tego miejsca i będziesz wiedział w czym rzecz. :hand:

Kuba Gdynia
Deska: NHP
Latawiec: RRD, SLINGSHOT
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post18 cze 2012, 18:36

szed pisze:Nie myl pojęć kolego. Spot to jedno, a baza kitesurfingowa to drugie (szczególnie na Praso). Więc nie patrz na to pierwsze przez pryzmat tego drugiego. Praso jakie jest każdy wie. Ty jak widać jeszcze nie. ps. pojedź sobie tam ze swoim sprzętem z nastawieniem na pływanie, a nie 'zwiedzanie' baz i okolicy, wieczorem zalicz imprezkę w sklepie u Kiki. Wtedy może choć odrobinę doznasz magii tego miejsca i będziesz wiedział w czym rzecz. :hand:

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Za mało rycyny 8)

Osoba nastawiona na pływanie, impreze i poczucie surf'erskiego klimatu swobody:) i relaksu:) na pewno bedzie zadowolona :D

czarny-mariusz

Post18 cze 2012, 19:08

:mrgreen:
Ostatnio zmieniony 21 cze 2012, 16:28 przez czarny-mariusz, łącznie zmieniany 8 razy.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post18 cze 2012, 19:16

Ale to napisz proszę kolego co Ci dokładnie nie pasuje w tym spocie. Mega płaska woda czy przyjemny wave :?: Płaski i wave spot w jednym miejscu? Czy może piaseczek na plaży zamiast kamorów? A może mega równy wiatr jak z suszarki? Co w tym spocie jest nie tak, że tak fatalnie się tam pływa :?: 8)

czarny-mariusz

Post18 cze 2012, 19:34

Ostatnio zmieniony 21 cze 2012, 16:28 przez czarny-mariusz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post18 cze 2012, 19:48

DALEKI jestem od tego aby przekonywać takich malkontentów jak Ty. Właśnie dlatego to miejsce jest tak wyjątkowe, że nie przyjeżdżają tam tacy ludzie jak Ty (na szczęście) i oby tak zostało. Dla Ciebie jest północ wyspy, hotele 4 gwiazdkowe z AL i parasolki na plaży.
ps. NAPRAWDĘ PO JEDNEJ STRONIE JEST TYLKO PŁASKA WODA :?: :shock: A ja głupi myślałem, że po dwóch stronach :lol:
Nie przyjeżdżaj tam więcej. Jest tyle pięknych innych miejsc na świecie. Jedno jest pewne, na spocie się na pewno nigdy nie spotkamy :D

czarny-mariusz

Post18 cze 2012, 20:02

Ostatnio zmieniony 21 cze 2012, 16:31 przez czarny-mariusz, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post18 cze 2012, 20:12

A czy ja Cię obrażam w postach wyżej!!! Z pełnym szacunkiem się do Ciebie odnosiłem. Gówno wiesz o mnie i o tym forum jak widać bo byś takich bzdur nie pisał. Poczytaj sobie moje posty odnośnie Praso (jest ich sporo). Akurat ode mnie się Tarasowi i jego szkółce najbardziej dostawało nie raz. A co do przedstawiania się na forum to chyb Ci się coś pojebało. Ja nic nie muszę nikomu udowadniać ani pokazywać. To Ty się właśnie pięknie przedstawiłeś. A jak masz coś do mnie jeszcze to zapraszam na priva. Chętnie Ci wytłumaczę parę kwestii szybko i boleśnie.
ps. przy okazji obraziłeś pewnie z połowę użytkowników tego forum.

Analog
Dostał piwko: 3 razy

Post18 cze 2012, 20:22

A mi tu wygląda jakby "kolega" czarny-mariusz miał interes w chwaleniu Kremasti.
Odświeżanie tematu po paru latach żeby po ciuchu pochwalić inną bazę na głównym

Marty
Dostał piwko: 1 raz

Post18 cze 2012, 22:23

Analog pisze:A mi tu wygląda jakby "kolega" czarny-mariusz miał interes w chwaleniu Kremasti.
Odświeżanie tematu po paru latach żeby po ciuchu pochwalić inną bazę na głównym

świeżo zarejestrowany to się podnieca - Szed trochę go jednak "podrapałeś" wiec się nie dziw :D, a wysepka na tyle mała, że da się pojechać i samemu wybrać.
A jak kogoś piasek parzy to proponuje skarpetki, lub zapraszam nad Bałtyk w marcu. LUZZZIK panowie

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post18 cze 2012, 22:49

No dobra, a ja w 100 procentach się zgadzam z kolegą,
byłem na Praso raz i nic mnie tam nie urzekło, smieci na plaży, wave porażka, no i co że płasko, jak 5 kite i „nima” miejsca ,
Zresztą, zapytaj Szed o Praso np. Wieloryba,
… Robin jakoś też woli Fuerte

Jest wiele innych miejsc o parę klas lepszych na m.egejskim , no ale nie będę pisał szczegółów bo „zjebkę” dostanę od miejscowych :D :hand:

phpBB [video]

ciao :wink:

Wróć do „Forum Główne”