latawka+ostro sypiący śnieg z deszczem???

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
Zayer
Kontaktowanie:

Post22 lut 2006, 16:14

witam!
Mam pytanko- czy latawiec zachowuje sie inaczej, gdy zacina ostro śnieg z deszczem? Wiało całkiem, całkiem...ale wydawało mi sie, że chyba latawka pooklejała się, czy coś...i nie mogłem go poderwać. Nie chciał też pracować jak w inne dni gdy było bez opadów. Dodam, że był to F-one Mach 12m i łyżewki :). I kolejne- czy w padającym śniegu dobrze będzie zachowywała się 7metrowa latawka Nasy. Pozdro

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post23 lut 2006, 09:35

Mój latawczyk mimo że jak naleję do niego wody to ona nie wycieka (mam komórkę) to podczas opadów atmosferycznych normalnie robi sie mokry, cięższy i przez to mniej sterowny. Raczej normalne zjawisko, że jak pada to obiety na które pada robią się mokre :)

Awatar użytkownika
Zayer
Kontaktowanie:

Post01 mar 2006, 15:48

widzisz stary...ja raczej używam latawki jakosiły pociągowej do dechy...nie nalewam do niej wody-od tego są naczynia (jest ich dużo!). Proponuję przejść się do AGD..tam doradzą. A latawkę lepiej sprzedaj lub poproś o instrukcję obsługi :lol:

Awatar użytkownika
Mikka
Kontaktowanie:

Post01 mar 2006, 19:55

Zayer wyluzuj...
:lol:
Chyba nie ma latawki która wytrzyma opisane przez Ciebie warunki.
Szmata nasiąka marźnie, oblepia się... Latawiec zaczyna ważyć "zadużo".
Nasiak podczas startu ma właściwości lotne majtek babci. Dopiero po wypełnieniu powietrzem opór profilu daje przyzwoite właściwości lotne...
Poza tym gdzie jest fan z latania w gównianych warunkach?
Pozdrofki

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post02 mar 2006, 07:11

Zayer pisze:widzisz stary...ja raczej używam latawki jakosiły pociągowej do dechy...nie nalewam do niej wody-od tego są naczynia (jest ich dużo!). Proponuję przejść się do AGD..tam doradzą. A latawkę lepiej sprzedaj lub poproś o instrukcję obsługi :lol:

Nie skomentuję tej wypowiedzi... Bądź tu człowieku uprzejmy

Wróć do „Snowkiting Forum”