Odklejanie łatek z poszycia

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
adasko1
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 5 razy

Post18 lut 2015, 09:16

Siema, Chciałem zmienić parę łatek które na krawędziach odchodzą, jednak idzie dosyć oporowo więc rodzą się 2 pytania.

1) Jak najlepiej odkleić łatki tam gdzie jeszcze klej trzyma? (Próbowałem suszarką, ale dużo nie pomaga)
2) Czy jest jakiś dobry sposób na pozbycie się kleju? (Do tej pory najlepiej szło tłuszczem, ale potem ciężko pozbyć się go z latawca)

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post18 lut 2015, 13:04

To z jakiego materiału maz te łatki z ducktape ?
Normalny ripstop odchdzi bez problemu, tylko trzeb auważać ale to przy każdym rodzaju łatki, żeby nie powiekszyc dziury :idea:

Na przyszłość powycinaj kółka jeśli mówimy o dziurkach ok 2-3cm, jeżeli dziurka 10+ to już lepiej jednka dla świętego spokoju preszyć i msz 100% pewności, że nie będzie się odklejać.

Na klej dorby jest CIF ;) i szmatka, gładka gąbka

Jeżeli masz jendak większe te łatki i chciałbyś "zapomnieć o nich", to zapraszam do serwisu...

adasko1
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 5 razy

Post18 lut 2015, 14:35

Ja nie przyklejałem tych łatek, są one z jakiegoś grubszego materiału niż taśma spinakerowa, da rade je odkleić tylko ciężko to idzie. Wiem o zaokrąglaniu łatek, ale chyba poprzedni właściciel nie :). A z Cifem spróbuję, dzięki :thumb:

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”