Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
nindza
Deska: paździerz
Latawiec: pompowany
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 16 razy
Kontaktowanie:

Post02 mar 2015, 18:15

Piotrbyku pisze:Obrazek
reszta na FB z berak dziś

no to w końcu popływane?? czy nie??

Awatar użytkownika
KrisIs
Deska: Reincarnation 2
Latawiec: Komórka
Postawił piwka: 93 razy
Dostał piwko: 52 razy

Post02 mar 2015, 18:23

To co mam rozumieć że zakazany tam gdzie linia wysokiego? Czy przy oplu zakazane drzewa???? Na lagunie zakazane plaża???

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post03 mar 2015, 08:49

KrisIs pisze:"Ci, którzy myśleli, że zima już nie wróci, mocno się rozczarują.

Wczoraj na mietku w cieniu 12 w słońcu :shock: ?? w nocy padało coś lekko przypominające śnieg. Nasi pradziatkowie wiedzieli że w marcu jak w garncu :wink:
Sam jestem ciekaw co będzie.
Natomiast z moich obserwacji ornitologiczno-mietkowskich to zimy już raczej nie będzie, może jedynie coś postraszy.
Na mietka już od dwóch tygodni nadlatują gęsi, które lecą z południa na północ standardową trasą zahaczając mietka gdzie odpoczywają :D wczoraj było ich już mnóstwo
Pojawiły się też już w dużych grupach czaple szare i sporo łabędzi ale najbardziej zszokowały mnie dwa bociany, które gniazdują niedaleko spotu u Francuza. Wczoraj krążyły nad gniazdem a jest początek marca :shock: (w zeszłym roku przyleciały pod koniec marca a trzy lata temu pod koniec kwietnia).

Więc wnioski są dwa
Albo ptaszonom się coś pojeb... w głowach, albo nadchodzi WIOSNA :D

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post03 mar 2015, 08:50

O pływaniu trochę później bo mam co pisać ale jeszcze nie do końca wiem co.

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post03 mar 2015, 09:39

Mikolpa pisze:
KrisIs pisze:"Ci, którzy myśleli, że zima już nie wróci, mocno się rozczarują.

najbardziej zszokowały mnie dwa bociany, które gniazdują niedaleko spotu u Francuza. Wczoraj krążyły nad gniazdem a jest początek marca :shock: ( :D

Ja myślałem ,że to sępy
to są bociany ????? , to ja nie wiem . Przyleciały jak zacząłem pompować 14 i cały czas nas obserwowały , a jak przychodził mocniejszy szkwał to podchodziły coraz bliżej
Obrazek

Awatar użytkownika
KrisIs

Post03 mar 2015, 11:54

Mikolpa pisze:[

Więc wnioski są dwa
Albo ptaszonom się coś pojeb... w głowach, albo nadchodzi WIOSNA :D

Wiosna pewnie tak na nizinach lód puścił na zbiorniku w Sosnówce to pewnie niedługo zejdzie z Bukówki.
W górach powyżej 700 npm pełna zima.
A dziś mało brakło a odśnieżałbym przed posesją 2-gi raz w tej zimy - było biało.

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post03 mar 2015, 13:03

co to za off top . Macie swoje snow kitowe forum .

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post03 mar 2015, 14:45

Obrazek

Szukam chętnego , bo mój ostatni kolega w szaleństwie , na razie ma zwolnienie . nie rozwo,.... a zwolnienie lekarskie i chyba do jutra nie wydobrzeje a może :D

A swoją drogą ten Fikus to ciekawa postać , zobacz Paweł , on ma zdolności przepowiadania wydarzeń i to z jaką dokładnością . może wykorzystalibyśmy to do przepowiadania pogody taka konkurencja dla WG . Pozdrawiam Fikusa i jego szklaną kulę , czy z czego on tam czerpie swoją wiedzę o przyszłości :D

Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post04 mar 2015, 15:03

pewnie, a co bede milczał...

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post05 mar 2015, 18:37

Piotrbyku pisze:Ja myślałem ,że to sępy
to są bociany ????? , to ja nie wiem . Przyleciały jak zacząłem pompować 14 i cały czas nas obserwowały , a jak przychodził mocniejszy szkwał to podchodziły coraz bliżej
Obrazek

Piotrze dobrze myślałeś to są sępy, które żywią się padliną, też mnie zdziwiło ich zachowanie i to że ciągle latają koło Twojego Vegasa.... chyba przeczuwały że Vegas zaraz zbierze żniwa i będzie jedzonko :?
Ale nie daje się tym ptaszonom :D w końcu znalazłem swoją ulubioną pozycję :wink: leżoąco-siedząco-skręcono-przekrzywioną na sofie i mogę coś napisać bo w niej prawie nie boli.

Przyznam że nie zdawałem sobie sprawy że po glebie na kite można tak sobie obić żebra, lekarz mówi że jest lekko pęknięte ale On na pewno przesadza :mrgreen:
Takie pierwsze wnioski, które zapamiętam ku przestrodze i zacznę się do nich stosować:

Po pierwsze primo!
Jak od rana czujesz że nie masz dnia to nie staraj się udowodnić samemu sobie że jest inaczej

Po drugie primo!!
Jak bierzesz do przetestowania kita od kogoś innego, kita którego nie znasz to popływaj prawo, lewo, coś tam podskocz ale nie próbuj robić jakiś nowych, zwariowanych rzeczy bo może to się różnie skończyć

I po trzecie primo ultimo !!!
Jak szykujesz się na jakieś hardcorowe pływanie to odpowiednio się przygotuj/ubierz, po to są różnego rodzaju ochraniacze / zbroje aby ochronić swoje ciało.

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post05 mar 2015, 19:30

to wina fikusa on tego nie przewidział , on to wykrakał :D :D :D
fajnie ,że już czujesz się już lepiej i możesz podyktować komuś napisanie tego posta , brawo . :thumb: :D
a poważnie to wg mnie uderzyłeś w jakiegoś uboota , dużo drewna pływało w wodzie ..

Awatar użytkownika
Mikolpa

Post05 mar 2015, 20:18

Piotrbyku pisze:a poważnie to wg mnie uderzyłeś w jakiegoś uboota , dużo drewna pływało w wodzie ..

Ubota? no w sumie fakt, nie zbadane są tajemnice Mietkowa. Na wiosnę chyba zawsze będzie sporo pływających rzeczy. W zeszłym roku mega mnie zdziwił składający się z poprzeczek i trzech przęseł kawał ogrodzenia. Rozumię że komuś może uciec pies, krowa, koń ale ogrodzenie :lol:

Może i faktycznie w coś przywaliłem bo w cale nie zaliczyłem jakiejś mega gleby, mam na swoim koncie o wiele bardziej spektakularne. Skok prawie wylądowany, nie dużo zabrakło, w cle mocno nie gruchnąłem o wodę a bul był taki że o odzyskaniu deski pomyślałem tylko przez chwilę i pędziłem bodydragiem jak najszybciej do brzegu a jak już siedziałem na brzegu to marzyłem abyś jak najszybciej zabrał od mnie lataka.
Dzięki za poskładanie mojego sprzętu zdjęcie ze mnie pianki i butów :thumbsup:

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post05 mar 2015, 20:31

daj spokój z tymi szczegółami , że ci zdejmowałem piankę bo jak się moja żona dowie do jakich intymnych sytuacji dochodzi na spotach , dostanę szlaban , a to tylko szorstka męska przyjaźń :D a wersja kitowa "Tajemnica Brokeback Mountain"jest nie możliwa . bo na rozwój żadnego prawdziwego uczucia nie ma czasu , przyjazd , szybkie pompowanie / chodzi o kita czywiście / i na wodę . a fikołki to my robimy w powietrzu a nie ........... :D

a propo fikołków

https://www.youtube.com/watch?v=nKgs5cQ9GlU

Patrzcie jak się lata
Gdy dupsko jest wolne od bata
Patrzcie jak się lata
Kiedy stać na ...

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post05 mar 2015, 20:39

Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (115.45 KiB) Przejrzano 1795 razy

Prawdopodobnie twoje żebro spotkało się z takim USO /unidentified swimming object/- z ang.

Awatar użytkownika
KrisIs

Post05 mar 2015, 20:50

Do wesela się zagoi tj pewnie parę miesięcy będzie bolało większość z nas to przechodziła. Na filmiku widać nową jakość Vegas daje progres.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”