heja banana pisze:Szukam pierwszego latawca, jestem po kursie, na razie kupiłem deskę w rozmiarze 137x43, ważę 90 kg. Z tego co wyczytałem powinienem na początek szukać latawca 12-13 i teraz pytanie:) jakie modele, firmy brać pod uwagę? pierwotnie chciałem kupić taki za 1500-2000 z barem ale może warto trochę dołożyć? Chciałbym, żeby ten latawiec przynajmniej z dwa sezony mi posłużył.
Jestem na podobnym etapie co kolega i też ważę ok 90kg. Od 3 lat pływam na wake, jakiś czas temu zacząłem kajta i po kilku godzinach spędzonych w wodzie na jedną nogę już można powiedzieć, że pływam

Reszta będzie szlifowana w tym sezonie, w związku z czym chciałbym robić progres już na swoim sprzęcie. Poszukuję latawca z barem (do 3k), trapezu (do 400) i dechy (do 1k), przy czym póki co zamierzam pływać w Polsce po zatoce/jeziorach ewentualnie korzystać z niego zimą do snowkite'a jeśli jest taka możliwość. Styl jazdy freeride, a jak się już doszkolę to freestyle lub wakestyle

Z tego co mi znajomek doradzał, to powinienem brać dechę ok 136cm, latawiec 12m, a z trapezów to najbardziej przemawia do mnie Mystic

Co sądzicie? Dobry zestaw dla początkującego?

Z góry dzięki za opinie.