z TRÓJMIASTA (i okolic): KTO,GDZIE,KIEDY ?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
kfiecien
Deska: flexifoil hadlow free/wakestyl
Latawiec: PrimaDonna Vegas Vibe
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2015, 13:42

Ktoś jest na półwyspie żeby potwierdzić pomiary 20knt i 20 stopni? Prognoza nas tak oszukała?

Awatar użytkownika
Rajlor
Deska: C L A S H Reincarnation
Latawiec: rejzor
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 4 razy

Post25 kwie 2015, 13:57

Skąd ty masz takie prognozy? 20 knt 20 stopni? :shock:

pietkun
Latawiec: vegas
Dostał piwko: 6 razy

Post25 kwie 2015, 14:03

kfiecien pisze:Ktoś jest na półwyspie żeby potwierdzić pomiary 20knt i 20 stopni? Prognoza nas tak oszukała?

przez chwilę stacja na małym morzu to pokazała fakt... ale przez chwilkę
aktualnie (30 min pozniej) pokazuje 5 knt...

na wodzie można liczyć na 8-12 knt

Awatar użytkownika
kfiecien
Deska: flexifoil hadlow free/wakestyl
Latawiec: PrimaDonna Vegas Vibe
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2015, 20:51

Rajlor pisze:Skąd ty masz takie prognozy? 20 knt 20 stopni? :shock:

próbuj czytać jak mężczyzna ze zrozumieniem a nie jak kobieta, czyta a i tak rozumie tak jak jej pasuje, przez 50 min były takie warunki zgodnie ze stacją pomiarową wymienioną wyżej a właśnie w prognozie tego nie było

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2015, 09:16

..dłużejmetrażowy zapis z piątkowej akcji strojenia gupich min - czyli nielegalnego kitesurfingu czołówki światowego i polskiego freestyle w Rewie ;)

phpBB [video]

..oraz dłużejmetrażowy opis:

Strojenie gupich min - czyli czołówka światowego i polskiego kitesurfingu na nielegalnej sesji Emotikon wink

Dzięki za "współudział" ;D
- Hela Brochocka, Marek Rowiński, Monika Gurazda, Rafał Hoc, Marek Ertel, Marek Paw, Katarzyna Blanka Lange, Przemek Nick Wojcik, Arek Jerzełkowski :)

..spontan akcja, jako że aktualny Mistrz Świata w Kitesurfingu Chris Tack gościł akurat u proriderki BEST KITEBOARDING International Heli Brochockiej, która chciała chłopakowi pokazać, że w Polsce są również najlepsze kite "psoty" - choć sama za bardzo na nich nie pływała ;P - toteż zorganizowaliśmy szybką ustawkę - pierwszego dnia w Chałupach wraz z Kasią Lange, Przemasem, i kilkoma innymi riderami - ale wiało pod 40 wezłów (Chris na 7, Hela na 5m2) toteż wiało nudą, i skończyło się tylko na lotach i kiteloopach ..szkoda ryzykować kontuzji w takich warunkach na grubsze style wolne
Ale kolejnego już dnia, wiedzieliśmy, że progno nieco osłabnie do optymalnych na freestyle 18-20 wezłów - w pierwszej połowie dnia, więc szybka zgrywka na telefonach - długo musiałem naciągać aktualnego Mistrza Polski Mareczka Rowińskiego, który się trochę lęka a może po prostu brzydzi? zimniejszej niżw Chałupach kwietniowej wody w Rewie - czy naprawdę - dowiecie się z tego długiego metrażu Emotikon wink
Dojechał też prezes WakeProjekt Marek Ertel, potestować Razory, oraz Marek Drukarz - który zna się na fotografii - dopełnieniem byłą Monika, która okazała się bardzo pomocna, w zakresie spontanicznego videofilmowania, przeszła szybki , 15stosekundowy instruktaż kamery i ..efekty możecie do znudzenia obejrzeć TU Emotikon smile

Nieco zmitrężyliśmy czas, gdyż pogawędkom przy autach nie było końca, czy może wieje na 11stki - a może jednak na 13stki?
A czy można tu parkować itd, a jaką kto piankę zakłada , a przede wszystkim jaki czepek? ;D no i dlaczego skarpety??
Wlokąc się na spocik napotkaliśmy pro ridera CORE - Rafała Hoca, czyli po polsku: Manianę, który akurat zamierzał iść szkolić .. stwierdziliśmy że chyba zgłupł i że nie ma opcji - MUSI kursantowi oznajmić, iż wieje zdecydowanie niekorzystnie, tzn , za mocno, nierówno, a najlepiej w ogóle i ma tam zaraz być z nami na wodzie SAM, jako rewski lokales , tzn ze swoim kiejnem ..i tak też się stało Emotikon smile

Szybka pompa i na wodę.. zara, zara..

Leci strażak Sam!
wiedziałem o tym, że tego dnia, jak i zresztą każdego od dwóch już tygodni jest zakaz pływania po wschodniej stronie cypla, czyli płaskiej, czyli naszej upatrzonej.
Z powodu tego samego co od 2 tyg - czyli wysadzania min z okresu drugiej wojny światowej , zalegających na dnie Zatoki , akcja rozminowywania przeciągała się kuriozalnie dla ironii z powodu - silnie wiejącego od dwóch tygodni wiatru - tego wiatru na którym nie mogliśmy pływać, dość zabawne..

No więc niestety, z całym należnym szacunkiem do Strażaka, musieliśmy kolejny raz odmówić spełnienia polecenia i przeniesienia się na drugą stronę = trening kolan na turboczopie rewskim

A jedyne wybuchy jakie miały miejsce to nasze wybuchy śmiechu ;D

Niestety tego dnia, nic nie było nas w stanie zdjąć z wody..
Nawet okręty "strojące gupie miny" na oko 7? km od nas..
(jak się przyjrzeć - można je dostrzec na ujęciach)

CÓŻ! Sesja była ZACNA!

Ścisłą czołówka światowa stwierdziła , że Rewa, to taka Cauipe (TOP SPOT światowego freestyle w Brazylii - który osobiście też uwielbiam, byłem tam 6? kolejnych lat Emotikon smile - więc Cauipe - tylko duużo większa, na oba halsy (Caupie jest głównie na prawy) no i do tego pusta (teraz, bo latem to i 150 kajtów w Rewie widziałem ..tylko "nieco" chłodniejsza ;D - ale za to czystsza! ;P

Oczy maiłem dookoła głowy. bo Marek naprawdę mocą, techniką i stylem nie chciał ustępować Chrisowi - MEGA pozytywna sesja!
Hela też posiała kilka grubych manewrów - niestety najtłustsze ujęcia nie są nagrane, zawsze tak jest, zostają tylko na siatkówce Emotikon smile
A Chris walił siódemy jak złoto!

Pierwszy raz w Polsce pływał Mistrz Świata, bo choć Chrisa widziałem na zawodach jedynego w Polsce Pucharu Europy w Świnoujściu - to było kilka lat temu a pierwsze i miejmy nadzieję nie ostatnie Mistrzostwo Świata zdobył teraz - pod koniec 2014 Emotikon smile

Coż, dla takich dni się żyje Emotikon grin

Dzięki wszystkim i do następnego spotkania na wodzie Emotikon smile

Ziomek / WAKE.PL TEAM

peace

kw92
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 53 razy
Dostał piwko: 16 razy
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2015, 20:08

lui$ pisze:
kw92 pisze:Tak z ciekawości dam radę jutro przy tym kierunku (19m+race) popływać w trójmieście?? Nie chce mi się jechać na zatokę, a zastanawiam się czy gdzieś to wejdzie :thumbsup:

jutro ~10knt i kierunek totanie offshore w 3city... predzej 1/2 ale przy takim sprzecie powinienes dac rade... przy zalozeniu ze prognoza sie sprawdzi...

http://www.yr.no/place/Poland/Pomerania ... _hour.html

Dzięki za info, byłem i w Trójmieście rzeczywiście off, ale co mnie zdziwiło na zatoce też :shock:
Ale godzinkę dało się zrobić :thumbsup:

lui$
Deska: Clash v2
Latawiec: RPM 2015
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2015, 11:49

no to sie ciesze:)

a swoja droga, Panie i Panowie Guru od pogody, czy mi sie wydaje czy dzisiaj moze wejsc epicka sesja od 16 do 18?:)

http://www.yr.no/place/Poland/Pomerania ... _hour.html

dasnsad
Deska: Clash 138
Latawiec: Razor
Postawił piwka: 4 razy

Post27 kwie 2015, 13:20

Prognozy COŚ tam pokazują oglądam kamerkę, jeśli bd warunek to pojadę sobie popływać.

lui$
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2015, 13:28

dasnsad pisze:Prognozy COŚ tam pokazują oglądam kamerkę, jeśli bd warunek to pojadę sobie popływać.

podrzuc prosze info jak to wyglada:D

Awatar użytkownika
Krzyszu
Postawił piwka: 3 razy

Post27 kwie 2015, 13:38

Hej, jak juz to gdzie początkujący może dzisiaj próbować popływać? Półwysep, ale gdzie najbezpieczniej?

lui$
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2015, 13:40

kolego tam gdzie bedziesz widzial sporo latawek to tam wbijaj :mrgreen: nikt nie odmowi pomocy:)

dasnsad
Deska: Clash 138
Latawiec: Razor
Postawił piwka: 4 razy

Post27 kwie 2015, 13:45

Zaczeło wiać!!!!!! Widać na kamerkach!!!!
http://oognet.pl/content/details/1194

Awatar użytkownika
Krzyszu
Postawił piwka: 3 razy

Post27 kwie 2015, 13:56

lui$ pisze:kolego tam gdzie bedziesz widzial sporo latawek to tam wbijaj :mrgreen: nikt nie odmowi pomocy:)

Jadę szukać ;)

tramson
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 4 razy

Post27 kwie 2015, 14:35

A ja mam pytanko o pianki w których pływacie po zatoce... Ktoś już pływał w 4/3 czy póki co jeszcze za zimno?

BTW, wyczuwam hit nadchodzącego sezonu: :D
phpBB [video]

http://www.theverge.com/2015/4/25/84959 ... ing-design

Bieras
Postawił piwka: 1 raz

Post27 kwie 2015, 15:37

Wieje coś na półwyspie od strony zatoki?

Dajcie info nie wiem czy się wybierać z GDA.

Pzdr:)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”