tomekklata pisze:Hej,
proszę o radę jakie latawiec i deskę kupić?
głownie pływane na śródlądziu,
waga 90kg, umiejętności (kurs) w miarę ogarnięta umiejętność startu i halsowania.
budżet jakie 3000zł za komplet.
Proszę doradzić jaka długość deski, bo się waham.
latawiec raczej około 13-14 m2.
Pozdrawiam i z góry dzięki za rady !
Hejka na twoją wagę,jeśli chcesz mieć jeden latawiec szukaj 13 Bow/delta,żadnych innych wynalazków.
Jaki, to już wybór należy do ciebie,jak coś znajdziesz w kasie która Cię interesuje,poczytaj,popytaj
Większość szmatek które Fordon wymienił jest ok. Dodał bym jeszcze delte Nobile N62 ,best waroo,ozone edge i sport( pomijając roczniki 2009-2010)
Pewnie jeszcze trochę latawców, jeszcze by się znalazło
Jesli chodzi o deski ,taka sama sytuacja.
Jak dwie To rozmiar 150/160 (spleene,trans,nobile) i mniejsza 135/140
Jeśli chcesz mieć jedną deskę,szukaj 137/145 ale szeroką. Ja pływam na spleene Rip 138/46 ale i Nobile xtr jest super Wiem że jeszcze airush coś podobnego robi ,ale nie pływałem,wiec nie wiem jak to pływa/ostrzy.
Są to normalne deski ,tylko wzmocnione i szersze, dzięki czemu nie przeszkadzają tak bardzo w kręceniu fikołków,skoków. A dzięki szerokości,prześlizgujesz się w dziurach wiatrowych

Na pw masz wiadomość odnośnie latawca.
ADMINIE
Tutaj nie powinno się nachalnie wciskać/reklamować,dawać linków z ofertą sprzedaży, sprzętu którym się samemu handluje
Jest do dość ,mało obiektywne. Ten dział własnie powinien ,kierować się tylko obiektywizmem i spostrzeżeniami użytkowników danego sprzętu.
Mam wrażenie ,że pojawił się drugi "Ziomek" ze swoimi deskami (dla wszystkich i do wszystkiego)
Jeśli wszyscy z biznesu,tak zaczną robić (bo każdy może coś tu sprzedać) Szkoda będzie tutaj zaglądać i cokolwiek doradzać