Pytanie, czy ktoś kto na Miedwiu w Giżynie się wodował przy tym kierunku mógłby namalować mapkę?

Cool Breeze pisze:Jaka miejscówka będzie najlepsza dla początkującego nad morzem przy tym kierunku co ma wejść?
Rozważam: Rewa, Puck, a może Krynica morska ? Ostatnio pływałem w Jastarni i progres jest nie porównywalny do pływania jeziorowego.
JanuszD pisze:Prognoza się pozmieniała i jutro jednak Kamienica, a nie Miedwie. Zejście trochę na dzika ale da się. Startować będziemy z łączki z zachodniego brzegu. Rano coś tam ma pokropić więc pewnie ok 10 się zjawimy. ICM i WG pokazuje podobnie, z tym, że według WG ma nie padać.
Wiktorek pisze:O ile mnie pamięć nie myli (a latka lecą) łączka do startów i zejście przy płocie (tzw. plaża WOPR) są na południe od pomostu, który jest w dolnej części Twojej fotki.
adamichu pisze:popływaliscie na tej kamienicy coś?
JanuszD pisze:adamichu pisze:popływaliscie na tej kamienicy coś?
Od 11 do 17.
Ja na 12 i miałem dużo mocy do 14, potem siadło troszkę wiec latałem na 12 i dużej desce.
A pod koniec duża decha i 15 dyno.
Jak się zwijalismy to można było jeszcze spokojnie latać.
Jeden z lepszych dni na kamienicy.
Miejsce desantu niestety za 2 tyg będzie ogrodzone. Rozmawiałem z właścicielem.
adamichu pisze:
Hej byłem z ciekawości w sobotę przed 17 tu: https://www.google.pl/maps/place/52%C2%B052'54.6%22N+17%C2%B006'42.2%22E/@52.881403,17.112112,266m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x0:0x0 ale chyba się spóźniłem bo nie widziałem już nikogo z latawcem.
Rozumiem że tam rozkładacie się przy drodze polnej i z wody startujecie? Przy wschodnim wietrze wydawało mi się że tam jest praktycznie 100% on shore? Zawiewało lekko z południa jak pływaliście? Żałuję że nie przyjechałem wcześniej
JanuszD pisze:adamichu pisze:
Hej byłem z ciekawości w sobotę przed 17 tu: https://www.google.pl/maps/place/52%C2%B052'54.6%22N+17%C2%B006'42.2%22E/@52.881403,17.112112,266m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x0:0x0 ale chyba się spóźniłem bo nie widziałem już nikogo z latawcem.
Rozumiem że tam rozkładacie się przy drodze polnej i z wody startujecie? Przy wschodnim wietrze wydawało mi się że tam jest praktycznie 100% on shore? Zawiewało lekko z południa jak pływaliście? Żałuję że nie przyjechałem wcześniej
Musiałeś się spóźnić kilka minut. I byłeś obok plaży WOPR. My startowaliśmy stąd https://www.google.pl/maps/place/52%C2% ... !1s0x0:0x0
Niestety ta miejscówka została wynajęta i lada moment pojawi się ogrodzenie więc nie da się stamtąd startować, a oczywiście i tak pełna partyzantka i start z wody
Wiatr trochę kręcił w sobotę i czystego wschodu prawie nie było, z ciekawości popływałem trochę wzdłuż całego wschodniego brzegu i najrówniej wiało właśnie w tej części gdzie schodziliśmy na wodę. Gdyby było więcej wschodu albo północnego wschodu to plaża wopr też by dała całkiem nieźle radę, a przy tym kierunku, który był w sobotę to trochę zasłaniał cypel i drzewa na południowym brzegu.
Jak na jeziorowe warunki to w sobotę było bardzo równo. I słodka woda
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 10 gości