Inserty sprzedaję...

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
Cico

Post09 kwie 2006, 17:19

Ponieważ widzę, że wiele osob ma problem ze znalezieniem insertow, spiesze z pomoca.
Mam do zaoferownia inserty wbijane, (maja 4 szpikulce w podstawce, po wbiciu nie maja prawa nawet drgnąc).
Są one dwustronnie otwarte, jednakze odpowiednia dlugosc sruby da wystarczajacy docisk footstrapu.
Rozmiary 4,5,6 i chyba 8 mm srednicy otworu, dlugosc to mniej wiecej kolejno 7,8,9,12 mm.
Sa to dane przyblizone, zainteresowanych prosze o kontakt na mail kupid@op.pl

Cena 4zl (4,5,6 mm) 5 zl(8mm) za same inserty.
Sruby 1-2 zl, zreszta mozna je kupic w kazdym metalowym.

Cico

Post11 kwie 2006, 21:11

Dodam, ze inserty są ocynkowane, a sruby (odpowiedniej dlugosci- nie wychodza za insert) i podkladki sa ze stali nierdzewnej. Dokladne rozmiary (zmierzone suwmiarka :twisted: ) w mm (pierwszy to srednica otworu (sruby) a dugi to wysokosc):

4x5,7
5x7,9
6x8,8
10x12,6

W związku z tym, że znalazlem tanszego dostawce,
cena za pojedynczy komplet (insert, wkret, podkladka) za size 4,5,6mm - <b>2,50zl</b>; za 10mm - <b>3,50zl</b>

Wg mnie najbardziej odpowiednim jest rozmiar 6x8,8 mm, sam go uzywam.

Dorzucam real photos.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2006, 16:16 przez Cico, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SZERYF
Kontaktowanie:

Post12 kwie 2006, 13:06

ale szajs , chyba nie wiesz jak wyglądają instery , ocynkowane hehee

Cico

Post12 kwie 2006, 19:38

Kolego, wiem jak wygladaja inserty dla Twojej swiadomosci, ale mysle, ze dla budujacego deske takie sa lepsze niz wiercenie dechy na wylot i zaklejanie gumą do żucia :roll:

Awatar użytkownika
SZERYF
Kontaktowanie:

Post12 kwie 2006, 20:00

za tą cene każdy ślusarz ci wytoczy inserta z gwintem z nierdzewki i dołoży śrube , a ocynkowana sie nie nadaje bo sie wytrze i bedziesz rdzewiał razem z swoją deską custom meen :)

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post12 kwie 2006, 20:28

Inserty mozna w łatwy sposób zrobić tanim kosztem.
Kupujesz nakretkę kołpakowa z nierdzewki najlepiej A4 lepsze na słoną wode. Do tego kupujesz odpowiedniej wielkości podkładke i spawasz to razem co daje coś takiego "_U_" . Wychodzi z tego bardzo dobrze funkcjonujący insercik. Podkładka bedzie zabezpieczała przed wyrwaniem a sześciokatna nakrętka zabezpieczy przed obracaniem się. Oczywiście należy to odpowiedno wszystko zrobić, przygotować i zalaminowac :wink:
To wyżej to naprawde się nie nadaje. Nie atakujmy odrazu :) Kolega miał dobre zamiary :wink: Chcial pomóc
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
SZERYF
Kontaktowanie:

Post12 kwie 2006, 20:55

pomóc chciał zaiste , zarobić równierz :) ale wciskac taki kit , tak mają tylko w R. M. osobiscie młody konstruktor stara sie - zuch , ale są lepsze patenty prawda Zak ?

Cico

Post12 kwie 2006, 21:15

Wydaje mi sie ze slusarz by sie nawet nie tknal takiej pracy za nizsze pieniadze niz 5 zl. Poza tym, mysle, ze nie kazdy posiada dostep do spawarki, choc oczywiscie moge sie mylic (moze tylko ja nie mam spawarki). A poza tym te srubki sie wkreca raz na stale i nie wydaje mi sie, zeby zamkniety otwor byl narazony na korozje.

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post12 kwie 2006, 22:38

Cico pisze:Wydaje mi sie ze slusarz by sie nawet nie tknal takiej pracy za nizsze pieniadze niz 5 zl. Poza tym, mysle, ze nie kazdy posiada dostep do spawarki, choc oczywiscie moge sie mylic (moze tylko ja nie mam spawarki). A poza tym te srubki sie wkreca raz na stale i nie wydaje mi sie, zeby zamkniety otwor byl narazony na korozje.

Wyobraż sobie, że ja też nie mam spawarki w domu :wink: To juz jest nas dwóch :)
Pospawać ci to moze kazdy za tzw "browarka"

Czy raz na stałe?? to po co są wogóle inserty?? Np. jedziesz za granice i pokujesz 2-3 deski to jednak odkrecasz te strapy zeby ci mniej miejsca zajeły :idea: . A ludzi wyjeżdżajacych do ciepłego jest sporo.

Czy pomimo wkrecenia sruby to jest zamknięty otwór?? Jak dasz takiego inserta i do tego jeszcze zwykłą śrube to pewnie po 3-4 miesącach będzie on zamknięty ale przez rdze :wink:

Nie odbierz tego źle. Nie czepiem się, ale to tak dla wiadomości, też Twojej. Skoro interesujesz się tematem i szukałeś czegoś takiego to wnioskuje, że w planach masz zrobienie sobie deski. Więc lepiej zrób to inaczej, lepiej. Taka moja rada.

SZeryf na posterunku lewe interesy ma na oku :)

Nie sądzę też. że kolega chciał zarobić na tym bo kasa tego z taka, że mi by się nawet dupy do sklepu nie chciało ruszyć po taki biznes :wink:

Pozdrówki

sosik

Post25 kwie 2006, 14:01

>>>> mozna je kupic w kazdym metalowym

dokładnie tak jest - w każdej Castoramie czy innym kibelmarkecie lub sklepie metalowym

potocznie się nazywa nakrętka pazurkowa: http://www.merkury.com.pl/oferta.php?wyswietl=nakretki

i zdecydowanie nie nadaje się do desek

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”