Oozne Instict Light XC 12m+bar

Latawce | Baza zaginionego sprzętu <- NAPRAWIONA! BEZ SPAMU!
baboba

Post30 mar 2016, 17:50

Do sprzedania latawiec OZONE INSTINCT 12 m z barem rocznik 2009.
Jestem drugim właścicielem latawca kupiony trzy lata temu. Latawiec ma wymienione dwa korki w tubie głównej w serwisie sierpniu, ponoć to standard w ozonach wymiana co kilka lat.
Latwiec pływany kilka razy przeze mnie. Było małe przetarcie na tubie również naprawione w serwisie(niekoniecznie była potrzeba naprawy tego przetarcia). Stan oceniam jak na ten rocznik na bardzo dobry, co potwierdził też serwis. Latawiec bardzo stabilny na wietrze szczególnie dla początkujących. Lokalizacja Katowice-preferowany odbiór osobisty. Latawiec nie posiada plecaka w zestawie. W zestawie pompka do latawca. Cena 950 PLN.

Awatar użytkownika
Tolek, Koszalin
Dostał piwko: 14 razy

Post13 kwie 2016, 21:08

Witam!
Ostrzegam przed nieuczciwym sprzedawcą -forumowiczem: Bartłomiejem Pankiem z Chorzowa - nick "baboa".
Kupiłem ten latawiec za 900 zł na podstawie informacji zamieszczonych w tym ogłoszeniu od ww. osoby.
Niestety po rozpakowaniu przesyłki okazało się, że:
-oprócz deklarowanej w ogłoszeniu 1 łatki na tubie są jeszcze 4 inne na poszyciu,
- oprócz deklarowanych wymienionych 2 zaworów (super robota Kite 24) są naprędce wymienione 3 zawory w tubach poprzecznych (taśmy od korków nie są przyszyte a złapane prowizorycznie za pomocą trytek),
- poza tym wymieniona jest główna nośna linka przechodząca przez bar (o czym nie było mowy w ogłoszeniu) w ten sposób, że do knagi jest przywiązana ..zwykłym supłem (niestety "na krótko" i ma możliwości zawiązania bezpiecznego węzła).
Zadzwoniłem z informacją do ww. osoby, że w takiej sytuacji (niezgodność z opisem w ogłoszeniu) chcę zwrócić latawiec . Bartłomiej Panek z Chorzowa jednak się nie zgodził tłumacząc...że to dobrze , że latawiec jest ....w większym zakresie naprawiony. Niestety nie mógł/nie chciał zrozumieć, że sprzedał towar niezgodny z opisem i nie w takim stanie jak zadeklarował w ogłoszeniu.
Szkoda, że ta osoba nie rozumie, że uczestnictwo w KF to coś więcej niż tylko umieszczanie nierzetelnych ogłoszeń.
Nie polecam.

Tolek
Koszalin
509 817 599

Wróć do „Latawce / Kite'y”