apek pisze:W moich nowych pompkach to samo. Ktoś pisał, że sposobem na tą przywarę jest zmatowienie powierzchni końcówki stykającej się z zaworem. W nowych pompkach Naisha nawet wymieniali końcówki na inne, ale różnicy między nowymi, a tymi w komplecie nie zauważyłem.
Mikolpa pisze:apek pisze:W moich nowych pompkach to samo. Ktoś pisał, że sposobem na tą przywarę jest zmatowienie powierzchni końcówki stykającej się z zaworem. W nowych pompkach Naisha nawet wymieniali końcówki na inne, ale różnicy między nowymi, a tymi w komplecie nie zauważyłem.
To nie problem końcówki, wymieniałem na starą, która nie wypadła. To problem zbyt sztywnego węża. Teraz przy 3st jest jeszcze gorzej. Dwa ruchy i wypada. Jak dla mnie porażkamuszę coś pokombinować i dopasować stary wąż
apek pisze:Mikolpa pisze:apek pisze:W moich nowych pompkach to samo. Ktoś pisał, że sposobem na tą przywarę jest zmatowienie powierzchni końcówki stykającej się z zaworem. W nowych pompkach Naisha nawet wymieniali końcówki na inne, ale różnicy między nowymi, a tymi w komplecie nie zauważyłem.
To nie problem końcówki, wymieniałem na starą, która nie wypadła. To problem zbyt sztywnego węża. Teraz przy 3st jest jeszcze gorzej. Dwa ruchy i wypada. Jak dla mnie porażkamuszę coś pokombinować i dopasować stary wąż
Zgoda bezpośrednia przyczyna to sztywny wąż, ale problem to wypadająca końcówka, a zmatowienie miało temu jako tako zaradzić
Mikolpa pisze:.
Albo trzeba wymienić lataki na noweWe wszystkich nortah po 2014 tego problemu nie będzie bo żadne końcówki nie są potrzebne a wąż jest sztywno połączony.
walo1 pisze:A chcialem kupic sobie taka pompke ale na tazie przesmarowalem a teflonem i dziala jak nowa![]()
Piotrbyku pisze:Pompki North'a sa super . ja pompuje często 18 m Rebela i to jest co pompowaća dzięki nowej pompce to przyjemność
, co do starszego modelu wentyli ,założyłem starą końcówkę i pasuje i mi nie wypada . a stosuje ten nowy sztywny wąż .
Piotrbyku pisze:Teraz to naucz mnie , nie ma mowy , nauczyłem cie skakać i jak na tym wyszedłem? Chójowo . Już niczego, akurat ciebie uczyć nie będę![]()
Kitesurfing Sklep pisze:, North 2017 - bajeczk. Wainman w tym roku wypuścił fajną pompeczkę z dobrym gripem, manometrem i szerokim wejściem do pompowania. Wężyki wydają się bardziej solidne, zobaczymy jak pompka sprawdzi się w praktyce.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości