ps. błagam o brak wypowiedzi typu jak niewieje 30 węzłów to nie ma pływania
waldace1904 pisze:ps. błagam o brak wypowiedzi typu jak niewieje 30 węzłów to nie ma pływania
waldace1904 pisze:mowa tu o pływaniu poniżej 10konts
peg pisze:waldace1904 pisze:mowa tu o pływaniu poniżej 10konts
Waldace - ja wiem, że jest "ciśnienie" na pływanie w każdym z nas ale przy wietrze 9knotów tj 4,5 m/s to większość latawców nawet nie zawiśnie stabilnie w powietrzu... 4,5m/s to człowiek przechodzi "dłuższym" krokiem... nie widzę możliwości i SENSU pływania przy takim wietrze tym bardziej na jeziorach gdzie wiatr czasem po prostu gaśnie i już...
no chyba, ze wypowiedzą się eksperci od komórek - pewnie przy stabilnych 9 knotach na wielkiej desce... może... ale czy warto?
Giba_kite pisze:Cześć,
podpinam się do wątku.
Ważę 90 kg i mam deskę Nobile 137 x 44 cm
Aktualnie set latawców 8,10,12 - za gęsty więc sprzedaję 10 i chcę kupić 16 na słaby wiatr.
Na ten moment przy 14 węzłach jestem w stanie płynąć na tej mojej 12, przy 16 węzłach robi się normalnie pływanie.
Pytanie: Czy jeśli chcę pływać od 10 knt, muszę prócz kite 16 m2 kupić jeszcze większą deskę, czy przy mojej wadze ta jedna, którą mam w połączeniu z latawcem 16 m2 da radę ?
Dzięki za info z góry.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości