£700 to budżet na dwa rozmiary

Grzegorz KiteLife pisze:Ebay lub https://www.facebook.com/groups/polishkitefliers/
£700 to budżet na dwa rozmiary
BatOOn pisze:Witam! Musze kupic sobie latawiec bo na pozyczaniu niestety za dlugo juz nie pociagne
znalazlem ozone C4 10m rocznik 2015 w cenie 3500PLN (£700) w tym bar 45cm i linki 23m. Niestety jednak byl uzywany jako demo w szkolce ale bez napraw jak na razie i stan oceniany na dobry.
Tutaj link do sklepu: https://ozone-uk.com/product/2015-ozone ... e=complete
Mam tam znizke 10%. Oplaca sie brac czy probowac negocjowac taniej?
moja waga to 72Kg i podstawy na buggim mam (power-kite), czas startowac na wode
paseczek pisze:Chętnie przyjmę wszelkie uwagi. Myślałem też o latawcach Naish i RRD. Może tutaj polecacie jakieś modele?
paseczek pisze:Siemka,
kilka miesięcy temu pisałem o wybór latawca i deski.
Wtedy też dostałem trochę głosów, żeby kupić 2 od razu.
Nie było póki co czasu na pływanie czy kupowanie. Praca i obowiązki nie pozwalały, ale powoli wraca norma, a więc i plany wracają.
Skończyłem w zeszłym roku iko 1+2. Teraz myślę, żeby zrobić iko 3 i się jeszcze podszkolić.
Mam 184 cm wzrostu i ważę około 70 kilogramów.
Mieszkam blisko trójmiasta więc tu też będzie głównie pływane.
Myślę nad zestawem Slingshot Rally 12m + Slingshot RPM 9m + deska SU2 kitebird lub prorider w rozmiarze 136x41
Pytanie czy może pomyśleć nad zestawem 13 i 9 albo 12 i 8 czy 12 i 9 to będzie najlepsza opcja?
I czy może wziąć zamiast Rally dwa razy RPM?
Kwestia latawca to pewnie indywidualne jakieś doświadczenia. Ja niestety go nie mam, jedynie opieram się na wiedzy internetowe.
Chętnie przyjmę wszelkie uwagi. Myślałem też o latawcach Naish i RRD. Może tutaj polecacie jakieś modele?
Jak zawsze dzięki zawsze za wszelki odpowiedzi
Matiz0n pisze:Witajcie Kitesurferzy!![]()
Jestem po IKO1+2 i godzinach, mam 14 lat a moja waga to 58kg i mój wzrost to 166cm. Chciałbym zakupić jeszcze na te wakacje sprzęt do kitesurfingu (Budżet +-4200zł) - nie szukam samego nowego sprzętu, głównie dobrego używanego, potestowego, albo kilkuletniego - zależy czy znajdzie się dobra opłacalna oferta...![]()
Pływać raczej będę w miejscach gdzie wiatry nie są jakieś ogromne, bo na jeziorach w wietrzne dni.
Proszę o wasze opinie i sugestie - zastanawiałem się nad kite'amiCabrinha Switchblade 2013, Airush DNA 2013/2015, lub Cabrinha Radar i Deskami Twintip raczej słabowiatrowej (nie musi być), ale na takiej której da się fajnie popływac po zrobieniu "progresu" np.
SU-2 Bigfoot Yeti 2015 (albo nowsza), CF Allround , Cabrinha Spectrum 2017.
Bar poniżej 50cm jakiś Airush albo Cabirnha np.Bar Cabrinha 2013 Control System School / IDS / Quickloop. Trapez M lędźiowy.
Dobrze szukam? Po progresie nie będę pływał rekreacyjnie, pewnie popróbuję jakieś tricki :-/![]()
Czasami zdązy się że wyjadę nad morze, ale szukam obtymalnego sprzetu na polskie warunki,aby "działał"
Sprzęty z Best, GA, Ozoone i innne potrzebuje porad.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości