Transport sprzętu

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Blekota
Latawiec: ss
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post25 mar 2004, 19:09

siemanero!

Wrzucam na forum taki temat, gdyż podejrzewam, że dla wiele ludzi korzystających z małych aut, przewożenie kita lub kilku kitów i desek zapewne stanowi mały problem, jeśli weźmie się pod uwagę to, że w aucie oprócz nas i sprzętu jest jeszcze kilka osób.
W zeszłym sezonie woziłem się z 1 kitem i 1 deską i jakoś DAWAŁEM RADĘ, jednak z roku na rok sprzętu przybywa i już myślę jak się z tym wszystkim będę zabierał na śmiganko.
Jestem na tyle leniwy, że bardzo często spuszczałem powietrze tylko z komory głównej i tak złożonego kita przewoziłem do domu.
Pomyślcie jak byłoby wygodnie załadować tak złożonego kita + deski do BOXa na dach auta. Podpatrzyłem coś takiego u jednego gościa na Kosie i teraz intensywnie myślę o zakupie takiego czegoś.
Spuszczanie powietrza z całego kita i składanie go w kosteczkę jest; męczące, pracochłonne, i co najważniejsze zabiera dużo czasu.

Wpadłem dziś do kilku sklepów w 3 City podpatrzeć ile to kosztuje..... no i cóż, przypasiło mi coś takiego

Obrazek

BOX ma następujące wymiary; długość/szerokość/wysokość/pojemność - 178/74/37/430 i kosztuje 699 zyla.
.........no cóż, do tego trzeba dokupić belki ok. 200 zł i mamy komplecik za 900 zyla.

Może macie jakieś inne pomysły? lub jakieś tańsze rozwiązanie?

Wiem, że wszyscy już myślą tylko o pływaniu, ale mimo to zapraszam do dyskusji

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post25 mar 2004, 19:34

Czy to spam? ;)

Hehe - macie problemy. Ja takiego nie mam - nie mam samochodu, więc nie muszę się martwić czym to przewieźć ;) Wyboru dużego nie mam - pociąg albo Polski Ekspress. A potem tylko robię za wielbłąda ze stacji na pole. Plecak z kitem, plecak własny, deska, namiot, śpiwór, no i czasami coś jeszcze od połowicy wezmę (która też ma swoje pakunki). Wyglądamy wtedy naprawdę odjazdowo :thumbsup: ;)
Aha - jakby ktoś był zainteresowany - żaden normalny pociąg jadący na płw. nie posiada bagażowego, więc to czy przewieziesz sprzęt czy nie zależy od widzimisię konduktora. No i oczywiście w żaden sposób nie odpowiadają za przewożony sprzęt :!: Dlatego wolę PE. Trzeba się przesiąść w Gdyni, ale co tam. Wielbłąd tu, wielbłąd tam - dużej różnicy nie robi... ;)

Awatar użytkownika
Kris.
Kontaktowanie:

Post25 mar 2004, 19:56

Posiadam takiego inter pack`a,dlugosc okolo 220cm-wchodzi tam kupa sprzetu,przy malym autku,to jest to super rozwiazanie,rowniez dobrze spisuje sie zima,normalnie dechy do auta nie zmieszcze,a w to wrzucam deche,narty itd.,samochod czysty i pusty,a sprzet na dachu 8) Ze swojej strony moge polecic ta firme ktora widac na zdjeciu :)

pozdro
krzychu

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post25 mar 2004, 20:12

A robią takie dopasowane do garbusa. Wtedy to może bym się zastanowił :think:

Awatar użytkownika
Kris.
Kontaktowanie:

Post25 mar 2004, 20:48

bagaznik bedzie pasowal do garbusa prawie kazdy-byle nie wystawal z przodu i z tylu za duzo :wink: ,calosc montujesz na belkach,a te robia do wszystkich autek.

krzychu

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post25 mar 2004, 23:38

Chodziło mi o to czy garbate skrzynki też robią :lol: Wiesz żeby zachować aerodynamiczną sylwetkę :wink:

Awatar użytkownika
Lubow
Kontaktowanie:

Post26 mar 2004, 14:29

My mamy takie w sprzedaży http://tinyurl.com/3x9d5 . Polskie. Najfajniejsze są te z serii Art Line :)
Pzd

Wróć do „Forum Główne”