heja banana pisze:W sumie to Ty masz największe doświadczenie w połączeniu bar Eleveight plus latawiec North i odwrotnie:) skoro już masz taki zestaw to nie pozostaje nic innego jak testować i samemu się przekonać i jeśli będzie coś nie tak wtedy podejmiesz decyzję.
Większość unika takich połączeń więc mało kto ma takiego doświadczenia:)
Pytam o ten bar bo testowałem rozmiar S/M z 2019 roku z latawcem 13,5 m i zastanawiam się czy rozmiar L/XL nie byłby lepszy. Ale jeszcze nie spotkałem właściciela L/XL:(
boldek pisze:Mam tą samą zagwozdkę co TyNiedawno kupiłem RSa 14 m i póki co śmigam na nim na regulowanym barze Cab (48-56 cm) ma którym chodzi bardzo dobrze, ale z racji tego, iż mam łącznie 3 kajty, z czego 2 Cabrini, to chciałem dokupić drugi bar - właśnie E8. Ludziska piszą, że do 12 m w zupełności styka rozmiar S ale przy 14 m już mam wątpliwości...
JanuszD pisze:boldek pisze:Mam tą samą zagwozdkę co TyNiedawno kupiłem RSa 14 m i póki co śmigam na nim na regulowanym barze Cab (48-56 cm) ma którym chodzi bardzo dobrze, ale z racji tego, iż mam łącznie 3 kajty, z czego 2 Cabrini, to chciałem dokupić drugi bar - właśnie E8. Ludziska piszą, że do 12 m w zupełności styka rozmiar S ale przy 14 m już mam wątpliwości...
Tak szczerze, to poważnie to ma jakieś znaczenie? A jeśli tak to dlaczego?
Jak wiesz pływam na Core od jakiegoś czasu, mam bary różnej długości, ale szerokość taka sama. Nie widzę różnicy czy pływam na 7, 9 czy 13,5...
Szczerze nie wyobrażam sobie pływania na szerszym barze, nie widzę takiej potrzeby, żadnej.
Chyba, że ta 14-tka to jakaś wolna locha i chcesz mieć większą dźwignię, żeby ja zmusić do ruchu, ale tak źle chyba nie jest...
boldek pisze:JanuszD pisze:Janusz, nie napisałeś ani jaka to długość, ani jaka szerokość - dla mnie to ma znaczenie. Nie wyobrażam sobie pływać na 7 m na 56 cm szerokości, ani na 14 m na 40-45 szerokości. Tak, chodzi o odpowiednią reaktywność latawca.
To ja też zadam Ci pytanie - po co mieć kilka barów tej samej szerokości, a różnej długości (chodzi Ci o linki, tak?), Skoro można mieć np. jeden bar 17-18 m i do niego 2 komplety przedłużek: 3 i 5 m?
Myślę że odpowiedź moja i Twoja będzie podobna - osobiste preferencje. Ja nie widzę sensu Twojego rozwiązania, Ty mojego, ale każdemu z nas pasuje swoje rozwiązanieto trochę jak by się zastanawiać nad wyższością czarnego latawca nad białym i odwrotnie, a przyjdzie trzeci zawodnik i powie że wg niego najlepszy to ten czerwony
JanuszD pisze:Nie czepiam się tylko się pytam, żeby było jasne.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości