PIERWSZY MIESIĄC

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Dr Eutanator

Post26 sie 2003, 09:24

nasze forum ma już miesiąc - i muszę przyznać że jak na noworodka rośnie całkiem zdrowo i rozwija sie bez zarzutów. może pewien niedowład pojawia sie czasami, ale jesteśmy dobrej myśli...

jak już wspomniałem nasz dzieciaczek rośnie jak na drożdżach i powoli zawstydza sie swoją nagością, więc jak najszybciej postaramy sie przygotować dla niego elegancką koszulkę - trochę gorzej może być z gatkami... :lol:

Awatar użytkownika
Lubow
Kontaktowanie:

Post26 sie 2003, 09:29

No właśnie co z tymi koszulkami? Ja nie miałem czasu przez chorobe jeszcze sie przy tey zakręcić :(. Smutno że zblizają sie chłodniejsze dni i bobas bez wdzianka smiga...

Dr Eutanator

Post26 sie 2003, 10:51

jestem w stałym kontakcie z graficzką, która przygotuje logo dla forum i jakiś wrzut na plecy koszulki - mam nadzieję, że do końca tygodnia będzie gotowe. jak tylko będę miał chwilkę czasu, to sie rozejrzę za koszulkami. cenę za sitodruk będę znał najprawdopodobniej jutro.

peace

Awatar użytkownika
Lubow
Kontaktowanie:

Post26 sie 2003, 10:58

Jak możesz to rozglądnij sie za innymi technikami, bo sito po jakimś czasie sie może z tkaniny zetrzec. Na tkaninach mozna:
haftowac, drukowac bezposrednio, badz posrednio ( transfer) oraz
wprasowywac wycieta wczesniej ploterem ( tnacym ) specjalna folie albo
przygotowane technika sitobruku na papierze polimerowym, farbami
plastisolowymi . Druk bezposredni mozna wykonac farbami plastisolowymi, ktore trzeba utrwalac termicznie. W zaleznosci od sposobu utrwalania sa gladkie (efekt gumy), albo szorstkie. Inny rodzaj druku bezposredniego mozna wykonac farbami wodnymi ( sa trudniejsze w stosowaniu, ale nie krusza sie i mozna je prasowac). Technika FLOCK " zamsz " jest nakladana badz sitodrukiem, badz elektrostatycznie. Haftowanie - kazdy wie. Flagi robi sie technika np. transferu sublimacyjnego. Mam koszulkę grupową pl.rec.windsurfing zrobioną Flockiem - zamsz i jest zajefajna :)

Dr Eutanator

Post26 sie 2003, 11:26

wow, wow, wow....

lubow, nawalasz jakimś nieznanym mi żargonem :D

nie znam się na takich szczegółach, ale to co napisałeś wydaje się być bardzo sensowne - jak uważasz - którą technikę najlepiej byłoby zastosować? tak żeby napis był trwały i żeby z drugiej strony fajnie wyglądał. rzeczywiście taki standardowy sitodruk jest trochę kiszkowaty, więc lepiej jak już coś robimy to popracować nad tym bardziej

Awatar użytkownika
Lubow
Kontaktowanie:

Post26 sie 2003, 13:41

Jezeli chodzi o fajność to ten zamsz bym wybrał tylko nie wiem czy kade logo można tak zrobić ?. Dziś podejde jak bede wracał z pracy do jakiejs drukarni z flockowaniem (chyba że sie zasiedze w fabryce). Dziś w nocy do 3 City ruszam wiec najpoźniej we czwartek sie dowiem

Awatar użytkownika
admin
Site Admin
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post26 sie 2003, 14:32

Nie chciałbym być zbyt rygorystyczny ale posty odnośnie podkoszulki powinny raczej znaleźć się tutaj:

http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=76

czyli w temacie "Fajna koszulka dla kitera". Ten post chyba jak sam tytuł sugeruje odnosi się do okrągłego miesiąca funkcjonowania forum :D.

Z góry dzięki,
Pablo

Dr Eutanator

Post26 sie 2003, 15:02

prosimy zatem uprzejmie - przenieść waś te posty tam gdzie trza, bo my już nie damy rady... :D

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post26 sie 2003, 17:59

Dr Eutanator pisze:nasze forum ma już miesiąc - i muszę przyznać że jak na noworodka rośnie całkiem zdrowo i rozwija sie bez zarzutów. może pewien niedowład pojawia sie czasami, ale jesteśmy dobrej myśli...

Ja jestem bardzo zaskoczony tym że idea wogle chwyciła, dotychczasowe polskie fora (oprócz alt.pl.kitesurfing) jak na razie są w wielkiej stagnacji i muszę przyznać że kiedy pierwszy raz usłyszałem o kiteforum pomyślałem "niewypał". Ale jednak znaleźli się ludzie (chwała im za to) któży jednak chcą się udzielać i to robią....

później może być już tylko lepiej :D

Dr Eutanator

Post26 sie 2003, 18:24

oby im tylko zapał nie wygasł, i trzymali forme w dalszym ciągu ... a zima niestety będzie groźna - mam jednak nadzieję, że rozwinie sie wtedy temat snowkitingu :D

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post27 sie 2003, 20:50

Podsumowując pierwszy miesiąc istnienia forum, parę interesujących statystyk:

* Dziennie odwiedza KITEFORUM.PL około stu osób.

* Najwięcej osób odwiedziło stronę 26.8.2003 i jak do tej pory rekord wynosi 98 osób w ciągu dnia

* Najwięcej osób jednocześnie przebywających na forum: 7

* Większość odwiedzających przegląda forum w ciągu tygodnia, najmniej w weekend (około 40-50 osób)

* Dziennie mamy około 14 nowych postów

* Pozostałe kraje odwiedzające forum:

95% Polska
3.55% Niemcy
1.23% USA
0.17% Belgia
0.02% Dania

:clap: :thumbsup: :notworthy: dla wszystkich użytkowników :!:

Dr Eutanator

Post28 sie 2003, 08:34

Pablo pisze:Podsumowując pierwszy miesiąc istnienia forum, parę interesujących statystyk:

* Dziennie odwiedza KITEFORUM.PL około stu osób.

hmmm, Pablo - wydaje mi się że pewnie tyle to jest wejść na stronę, a to pewnie zgoła co innego niż liczba odwiedzających osób - ja sam wchodzę na forum z 10 razy dziennie, ale to nie to samo co dziesieć osób :wink:

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post28 sie 2003, 12:30

hmmm, Pablo - wydaje mi się że pewnie tyle to jest wejść na stronę, a to pewnie zgoła co innego niż liczba odwiedzających osób - ja sam wchodzę na forum z 10 razy dziennie, ale to nie to samo co dziesieć osób

Ty mówisz o "odsłonach". Wchodzisz raz na forum i liczą ci jedno wejście a odsłony to inna bajka :)

Awatar użytkownika
joosiboy
Kontaktowanie:

Post28 sie 2003, 17:53

* Pozostałe kraje odwiedzające forum:

95% Polska
3.55% Niemcy

Robie tylko 3,55% ??? :oops:

Hmm... musze sie chyba bardziej postarac!!! :doh:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post16 mar 2012, 13:50

..z innej beczki: CZY KTOŚ WIE CO się dzieje u Eutanatora??
pamiętam , że miał NAPRAWDĘ PRAWDZIWĄ WEWNĘTRZNĄ zajawkę.. więc .. nie mógł tak po prostu "przestać"

??

pzdr

Wróć do „Forum Główne”