Szkółka w długi weekend majowy

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post07 kwie 2004, 13:21

Witam:D

Zamierzam rozpocząć swoją przygode z kitesurfingiem i idąc za radami większości forumowiczów przymierzam się do szkółki.
Jakie spoty możecie mi polecić :?:
Niektóre szkółki mają licencje IKO, czy jest to istotne :?: , czy bez papierka IKO lub innej organizaji nie można wypożyczyć sprzętu za granicą :?:
Może jest jeszcze ktoś kto się wybiera :?:

Pozdrawiam

open

Post07 kwie 2004, 14:26

Hej hej.Początki bywają trudne :) więc gdzie bedziesz to istotne:) Ja w tamtym roku też zaczynałem . Wybrałem kite.pl na chałupy 6.Załoga spoko ale podstawa to sprzet ok latawce cabrinha i dużo dużo miejsca,nie tylko na wodzie,ale i na plaży:).Pozdrawiam.Pa.

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post07 kwie 2004, 19:41

Niestety w Polsce jest kilka szkółek, które mają licencję IKO i "za dużo z tego nie wynika" :( Sprzęt pozostawia wiele do życzenia, nie mówiąc już o instruktorach.
Są oczywiście, wg mnie dwie, które ową licencję posiadają i faktycznie niczego nie można im zarzucić :thumb:

Sądzę, że ci, którzy znają temat to wiedzą kogo i gdzie należy zaliczyć.

Krótko mówiąc wg. mnie najważniejsze jest to, żeby popytać ludzi, którzy pływają i którzy mieli przyjemność robic kurs tu, czy tam.
Sądzę, że będą oni wymieniać 4-5nazw szkółek, do których udanie się nie będzie przez ciebie źle wspominane :D

Pozdrawiam
crazyHorse

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post07 kwie 2004, 19:53

O - i to jest chyba najtrafniejsza odpowiedź :idea: Jeżeli masz tylko mozliwość spotkać czasem kogoś z kitem nad głową to pytaj ile się da. Od siebie mogę powiedzieć, że dobrze jest w Jastarni, chociaż w zeszłym roku IKO nie mieli (za to niemieckie stopnie - tylko nie pamietam skrotu).

Awatar użytkownika
Mimi
Kontaktowanie:

Post07 kwie 2004, 20:24

Aloha
Wg mnie najwazniejsze jest aby w szkole byli dobrzy instrukotrzy, nie zawodny najlepiej nowy sprzet, mila atmosfera i efektywan nauka. :wink:
Jesli nie bedziesz za granica wypozyczal sprzetu to certyfiakt nie jest CI potrzebny, a certyfiakt WDWS respektuja tylko niemieckie wypozyczalnie.. :roll:
ps
Szkolka IKO nie jest sie na zawsze i jesli nie spelnia sie stadarow IKO to sie ta licencjie straci... a wymagania rosna wiec sie Łukasz nie martw wg mnie wkrotce bedzie ich o jedna mniej...
Jesli ktos chce sie zapozac ze stadartami Iko to znajdzie je na ich stronie.
www.ikorg.com
Mimi

Awatar użytkownika
hase
Kontaktowanie:

Post07 kwie 2004, 21:03

moim zdaniem nie powinnismy tytaj pisac, ktora ze szkolek jest najlepsza ... wiekszosc szkolek jest super ,,, rewelacyjna atmosfera, super ludzie .... moze powinnismy lepiej pisac o szkolkach ktore nie spelniaja norm bezpieczenstwa o szkolkach w ktorych instruktorzy zamiast uczyc odwalaja swoje robote w grupach 10 osobowych ... o szkolkach po ktorych kursant pewny siebie moze wysc na wode i stwarzac zagrozenie dla siebie i innych .....

Wróć do „Forum Główne”