Wiatr wiał dość silny - wiatromierz wskazywał średnio 10 m/s (około 20 węzłów), ale pojawiły się szkwały nawet do 16 m/s (jakieś 30 węzłów). Wypisywałbym w normalnym jednostkach, gdybym posiadał własny wiatromierz, a nie patrzył na cudzy

W każdym bądźrazie wiatr duży, a zafalowanie pozostawiajaće wiele do życzenia - po prostu było kartoflisko. Tam gdzie płytko robiła się w miaręrówna falka, ale tam gdzie głębiej fala byłą dłuższa ale załamująca sięw różnych kierunkach. Na moim skywalkerze (cachaca 128) dawało radę, ale było trudno tym bardziej, że dosyć szkwalisty wiatr i mocne dożaglowanie na moim pulsie 10 powodowało, żę czasami trzeba było mocno powalczyć.
Najnowszy prototyp su2, któy dostałem do "przepłynięcia" jest deseczką dosyćdługą (135cm) i szeroką (40). Natomiast w ogóle tego nie czuć. Doskonale sprawdza sięprzy nierównym zafalowaniu, głównie przez dość duży rocker i miękkie tipy (bardzo miękkie). Mimo to ma naprawdęneizłe wybicie. Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze bardzo przyjemna krawędź któa po prostu wżyna się w falę i tnie ją bez żadnego problemu. Do tego dochodzi concave na całej długości deski, który równieżmocno poprawia zachowanie się deski na wodzie.
Podpływanie pod falę, ślizgi po jej szczycie, odpłynięcie - wszystko nie było jakimkolwiek problemem. Wypłynięcie po skoku też nie stanowiło problemu - to jest kwestia dosyc dużej powierzchni. JEdyny mankament, który mnie drażnił to szerokość strapów. Otóż standardowy rozstaw śrub to 16cm, który nijak sięnie sprawdza przy mojej wąskiej stopie. Nawet ściągnięte na maxa strapy nie wystarczały na zachowanie pełnej pewności a przecież dociśnięcie stopy od góry to nie to samo co trzymanie boczne. Zastanawiam sięjak dobrze by się pływało na tej deseczce gdybym miał odpowiednie strapy. Aha - deska miałą teżwg mojej opinii nieco za krótkie finy i czasami przy radykalnym zwrocie leciutko się uślizgiwała, ale zapewniono mnie, że mają byćdłuższe w finalnej wersji.
Co tu dużo mówić - jeżeli strapy zostaną poprawione będzie to pierwsza deska, którą będę rozważał na przyszły sezon bo jest naprawdę wyśmienita