deski su2 procarbon

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Gość

Post24 maja 2006, 15:28

Swojego czasu oglądałem starą karbonową deseczkę su2. To była chyba jedna z pierwszych. Była mała leciutka jak piórko i pływała jak dziki knur - czyli nie za dobrze. Ale strasznie mi się podobała 8)

Ostatnio miałem okazję pływać na nowych su2 procarbon i proseries. I tu mnie coś uderzyło. Procarbon nie jest z karbonu :? . Tzn jest ciężka (200g różnicy od tej z laminatu) i sprawia wrażenie nieco cieńszej. Mam zatem podejrzenia, że ta piękna siateczka czarnych włókienek to zwykła folia - tak dla picu, żeby ładnie wyglądało :evil:

A cena.... :?

Co o tym sądzicie. Może się mylę. Może ktoś złamał taką deskę i wie co tam w środku siedzi.

GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post24 maja 2006, 18:09

najbardziej precyzyjnie odpowiedziałby Mariusz z SU-2 ,ale pewnie nie ma czasu na czytanie KF :wink: .

....widziałem taką deskę procarbon 06 rozcietą[ok 5cm] finem [ innej deski] :shock: i w srodku masz twardy rdzeń z airexu lub materialu o podobnych właściwościach a na zewnątrz kilka warstw carbonu [to nie zadna folia] widac było wyraźnie rozciete włókna carbonowe[kiedys sam robilem deski więc wiem jak wyglądają :wink: )

..a jesli coś jeszcze pominąłem to mnie poprawcie.

sam posiadam właśnie procarbon 06 127cm i to naprawdę genialne deski , a najwiekszą"wadą" su-2 jest brak marketingu i co za tym idzie chroniczny brak lansu na plaży z deskami tej firmy :wink: :wink: , choć same deski o świetnych wlaściwościach i z *górnej półki* .
:hand:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post24 maja 2006, 18:35

Mialem okazje troche na takowej poplywac i uwazam ze to jedna z najlepszych desek jakie mialem na nogach.
Poprzednie modele tez byly cool :!:

GURU 10.5
Kontaktowanie:

Post24 maja 2006, 21:38

rolnik pisze:Mialem okazje troche na takowej poplywac i uwazam ze to jedna z najlepszych desek jakie mialem na nogach.

to fakt,deska super(swobodny skate'owy zadzior, b.dobre wybicie - ta deska rwie sie do skoku ,swietne trzymanie i latwa zmiana krawedzi ,mega szybka :thumb: [a przy tym "do zalatwienia" :wink: w bardzo atrakcyjnej cenie ok 1550-1600zl] choc i tak pewnie pozostanie w cieniu Nobile ze wzgledu na "cienka"promocje ]? ...a szkoda! *bo to dobra deska byla* :wink: :cry:

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post24 maja 2006, 21:49

GURU 10.5 pisze: pewnie pozostanie w cieniu Nobile ze wzgledu na "cienka"promocje ]? ...a szkoda! *bo to dobra deska byla* :wink: :cry:

promocja kosztuje a płacimy za nią my kupujący i użytkujący :twisted:
uważam że brak takowej ma plusy bo za taki carbon w wypromowanej marce trzeba zapłacić.

sam na SU2 kaczam :wink:

martini

Post26 maja 2006, 15:32

ok, ale te stare su2 były całe z karbonu :?:

Zresztą nic nie mówię o tym jakie są te deski. Wszyscy wiemy, że świetne. Mnie tylko zastanawia dlaczego nikt nie robi więcej desek z karbonu. Zbyt delikatne ? 8)

julia & lasia

Post26 maja 2006, 21:41

podobno karbonowe sa bardzo kruche, tzn jak ja zarysujesz na rafie, albo kamieniem to moze od tej 1 rysy peknac, ale nie od uderzenia o wode bo jesli o to chodzi to sa bardzo wytrzymale. Ja od tych carbonowych wolalam su2 z wlokna szklanego - w aloha zwane jako "Lusie", bo mariusz zrobil nam 4 takie same i ROZOWE!:) byly najpiekniejsze na swiecie i super lekkie, fajnie trzymaly krawedz. niestety moja zostala w brazil bo moja lokalna kajt kolezanka zmusila zeby jej sprzedac Lusie:(

j.

lechu93

Post09 wrz 2006, 14:40

no własnie sam nie wiem ktora deske mam kupic jedni proponuja nobile inni su2, a ja szczerze mowiac poprostu zgłupiałemi sam juz nie wiem:(. plywam od tego roku bez szału ale w prawo i lewo smigam, chciałbymrozpoczac skokimno ale kurs sie skonczył a deski mi brakuje.waze 90kg i mam 171 cm wzrostu,chłopacy w moim miescie(puck) smigaja na su2,a w rewie gdzie sie uczyłem wiekszosc na nobile. sam nie wiem moze Wy mi pomozecie podjac jakas sensowna decyzje?

uczyłem sie na nobile 143,5 a instruktor poleca mi nobile 555 135/40.ale nigdzie ich nie ma a jak juz znalazłem to za 2tys.to troche sporo tak mysle.

pozdrawiam

Blesso
Dostał piwko: 1 raz

Post09 wrz 2006, 15:52

Lechu! Ja stalem tez przed takim dylematem i wybalem SU-2
Otrzymalem ja 3 dni temu i jestem zachwycony.Piekna deska :)
Zadzwon do MAriusz -produkujacego te deski- opowie CI o niej wszystko a do tego cena za jaka mozesz ja kupic w porownaniu z tym co jest na rynku jest wyjatkowo atrakcyjna( potarguj sie nawet )
Dla mnie jest to pierwsza decha w zyciu(oprocz snowboardowej) wiec od przyszlego tyg spedze z nia 2 tyg na Helu i mam nadzieje ze bedzie to okres"miodowy"
Kupilem 135/41 (waze 88kg /182cm wzrostu)

Blesso

lechu93

Post09 wrz 2006, 17:27

jezeli mozesz to napisz mi ile za nia zapłaciłes? no i poprosze o numer do goscia o ktorym piszesz. mysle ze tak zrobie bo nie chce juz czekac zima coraz blizej!!!

Blesso

Post09 wrz 2006, 18:12

Widzisz powyzej cene jaka podal GURU ?
Powiem Ci tylko ze dalem ..... mniej ;)
Wiec jak za deske z 2006 roku nowke w tej "klasie" to i tak malo.
Co do kontaktu to zapraszam na :
www.kiteboarding.pl czyli to samo co www.su-2.com
Stronka niestety nie aktualizowana ale jest nr telefonu pod ktorym mozesz pogadac z Mariuszem i zobaczyc deski a takze o nich poczytac.
Deska przychodzi po wplacie na konto w ciagu 1-2 dni.Swietnie zapakowana (2 kartony) a ja jeszcze dostalem 2 kartki naklejek(popros firme o nie)
Wszystkie dodatki (pady,finy) sa produkcji Concept X.
Mozna jeszcze kupic tansza deske (o 100zl) z klejonymi padami ale to pewnie ograniczna znaczenie stopien regulacji.
Co do 555 to moglbym ci ja przywiesc ale na Hel za tydzien ( o ile jeszcze jest dostepna)
Blesso
PS
male info o deskach SU z forum to post w/w GURU :
http://tinyurl.com/m9cfy /2005
a takze http://tinyurl.com/l8l45 /2005 i pare innych drobnych txt.

lechu93

Post09 wrz 2006, 18:46

dobra dzieki za info ja juz sie skontaktowałem, no i w sumie zdecydowałem. jak dobrze pojdzie to jutro bede ja miał:) bo Mariusz wybiera sie do Rewy i mi ja raczej podrzuci, a cena faktycznie jest super no i nizsza o sporo od Guru:). wielkie dzieki za pomoc.

pozdrawiam

GURU 10.5
Kontaktowanie:

Post10 wrz 2006, 20:07

lechu93 pisze: a cena faktycznie jest super no i nizsza o sporo od Guru:).

pozdrawiam

to nie jest "moja" cena. nie zajmuje sie sprzedaza su-2 :!:

[natomiast moge oferowac pomoc przy zakupie sprzetu Besta,np Bow Waroo] ;

podalem jedynie orientacyjna cene za jaka ta deske mozna kupic. :hand:

lechu93

Post10 wrz 2006, 20:20

spoko,bez stresu i tak moja deska była po testach dlatego troche tansza. bez urazy GURU:). Pozdrawiam

Blesso

Post10 wrz 2006, 22:44

Guru_ - przeciez nikt nie napisal ze sprzedaejsz deski a jedynie "ustosunkowalismy "sie do orientacyjnej ceny podanej przez Ciebie.
Lechu-ja mam nowa i tez mam tansza niz "cena Guru" ;)
Blesso

Wróć do „Recenzje & Opinie”