TACO

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
anfenger

Post30 wrz 2006, 21:56

Czy ktoś powie cokolwiek na temat Flysurfera TACO ?

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post02 paź 2006, 10:53

Jest, od jakiegoś czasu się sprzedaje... na swiecie. W POlsce nikt nie kupił, więc możemy opowiadać jak o Ufo. POdobno super do treningu paralotniarstwa, zjeżdżania (zlatywania) na nartach ze stoku i snowkite'a. Więcej na stronie FS.

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post02 paź 2006, 14:22

No a poza tym, że dobry do tego co napisał Onzo to nie odstaje niczym od cool'a który to zebrał bardzo dobre opinie zaraz po tym jak się pokazał :)

Awatar użytkownika
anfenger

Post02 paź 2006, 20:39

Właściwie to chodziło mi o te linki , na jakiej zasadzie jest to podłączone do latawca aby można było na tym latawcu latać jak na glajcie ,mam FS Maniaka i zastanawiam się czy jest taka możliwość przeróbki , na stronach FS nic na ten temat nie pokazują tylko piszą , że parę min. i przerobione .

Awatar użytkownika
zgred
Kontaktowanie:

Post03 paź 2006, 07:16

Poczytaj o przeróbce speeda na glajta, albo zapytaj Airmana podobno też zrobił ze speeda glajcika więc powinien wiedziec co i jak podłączyć. Ale zapewne wpinasz się w linki (środkowe na barze) a sterujesz tylnymi (boczne na barze). Ale jak to wszystko podpiąć do uprzęży to zapytaj paralotniarzy :)

Fideck

Post03 paź 2006, 11:01

zgred pisze:Poczytaj o przeróbce speeda na glajta, albo zapytaj Airmana podobno też zrobił ze speeda glajcika więc powinien wiedziec co i jak podłączyć. Ale zapewne wpinasz się w linki (środkowe na barze) a sterujesz tylnymi (boczne na barze). Ale jak to wszystko podpiąć do uprzęży to zapytaj paralotniarzy :)

Bardzo fajne pomysły na przeróbki :D
I tak próbnym wyskoku na wysokości 30 m nad ziemią nagle dochodzimy do wniosku:Ojej,jednak to trzeba było jakoś inaczej podłąąącccczyyyyyyy... .

Awatar użytkownika
anfenger

Post03 paź 2006, 21:09

Dzięki za rady i porady , trochę czasu jeszcze mam zanim pojawią się pierwsze śniegi a potem jak przeżyję zjazdy z psełdo glajcikiem to na pewno coś napiszę

Awatar użytkownika
zgred
Kontaktowanie:

Post03 paź 2006, 21:34

Fideck pisze:
zgred pisze:Poczytaj o przeróbce speeda na glajta, albo zapytaj Airmana podobno też zrobił ze speeda glajcika więc powinien wiedziec co i jak podłączyć. Ale zapewne wpinasz się w linki (środkowe na barze) a sterujesz tylnymi (boczne na barze). Ale jak to wszystko podpiąć do uprzęży to zapytaj paralotniarzy :)

Bardzo fajne pomysły na przeróbki :D
I tak próbnym wyskoku na wysokości 30 m nad ziemią nagle dochodzimy do wniosku:Ojej,jednak to trzeba było jakoś inaczej podłąąącccczyyyyyyy... .

a czy Taco jest spadochronem??? Nikt nikomu nie każe skakać. Taco to latawiec z możliwościa trenowania stawiania paralotni, no i nie kazałem podłączać tak jak napisałem (chociaż inaczej podłączone wydaje się bvyć bzdurą) i skierowałem do fachowców.

Wróć do „Snowkiting Forum”