SNOW CABLE PARK -:) Kotlina Klodzka

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
Belzebub_Wro

Post02 wrz 2006, 17:37

Elo siedzac dzis u siebioe na dzialce w Kotlinie klodzkiej wpadl mi do glowy pomysl postawienia wyciagu do ciwczenia trikow na rejlach i kickerze Wyciag mialby 30-40 m dlugosci w kazda ze stron Posrodku stalyby figury Ciekawi mnie czy ktos kiedykowliek myslal o czyms takim i czy ewentualnie moglby podzielic sie wiedza techniczna Wydaje mi sie ze mogalby to byc niezla alternatywa na bezwietrzne dni zima Sniegu u nas dostatek wiec w sezonie zimowym urzadzenie moglby okazac sie przydatne do cwiczenia rozmaitych trikow Na dzialce ktroa znajduje sie w malowniczym wawozie mam parking dla kilku aut super altane ktora mogalby sluzyc za bufet i grilla Mozna by robic niezle bibki przy sztucznym oswietleniu i sluchac muzy Generalnie przedwsieziecie non profit byle mi sie koszty jakos zwracaly Co myslicie na ten temat ?

Pozdro

Tomek

ziemowit

Post18 wrz 2006, 06:57

Witaj Belzebub.
Idea jest kozacka. W związku z notorycznym brakiem wiatru w naszych okolicach, myślałem o podobnym temacie u nas we Wrocku na gliniankach. Cztery słupy, silnik 45 Wat, wypożyczalnia wake`ów latem i snowboardów zimą, grill z muzą... niestety "odbiłem się" od urzędników - że budżet miasta i plan zagodpodarowania nie przewiduje... :cry:
Na nic zdały się tłumaczenia, że Wrocław "cierpi" na brak takowej miejscówki. Że jest potencjał ludzki (rzesza przeróżnej "maści" fanatyków boardu) i że spot będzie oblegany zarówno zimą (snow) jak i latem (wake). Jakoś do wyobraźni decydentów nie trafił chlubny przykład wyciągu w Lublinie ani w Augustowie :(
A że w Kotlinie spędzam niemal każdy zimowy weekend (przeważnie Zieleniec) więc niniejszym wyrażam gotowość bezpośredniego wsparcia Twojej idei. W Zieleńcu jest tylko jedno miejsce do snowkitingu, a że wieje nieczęsto a jak już to diabelnie nierównomiernie - sam doskonale wiesz :( Dodatkowo, mając na uwadze co raz popularniejszą w naszych okolicach zabawę z mountainboardem, myślę że CABLE PARK mógłby z powodzeniem działać również latem :roll:
Najważniejsza jest idea i zapał. Mając taki potencjał, reszta dokona się "sama" :wink:
Czekam na kontakt i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
maciekt1000
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2006, 08:56

Witam, jak będziecie mieli gotowy projekt i dokumentację techniczną -dajcie znać to postaram się Wam pomóc żeby trwało szybciutko. Pracuję w Transportowym Dozorze Technicznym przez który każdy wyciąg musi być dozorowany. Powodzenia:) :wink:

Awatar użytkownika
Belzebub_Wro

Post21 wrz 2006, 08:57

Wlasnie ze wzgledu na koniecznosc uzyskiwania zezwolen itp chyba wymiekne Tak naprawde myslalem o jakiejs niewielkiej konstrukcji ktora moznaby latwo postawic i zdemontowac ale chyba tak do konca sie nie da

Ziemowit -miejscowek poza Zielencem jest mnowstwo POlecam pole przy stacji Orlen (naprzeciwko )bezposrednio za Klodzkiem Obsluguje wszytkie kierunki poza polnoca Pole ma chyba z 100 albo 200 ha Nie osloniete drzewami z dojazdem w miare odsniezona droga pod samo pole Chce sie dogadac z gosciem zeby zima postawic jakies przeszkody

Pozdro

Tom

ziemowit

Post22 wrz 2006, 08:02

Witam
Dzięki za info, wiem dokładnie gdzie to jest więc nie omieszkam w nadchodzącym sezonie wypróbować tej miejscówki.
Czasy śniegu powoli już nadchodzą :D
Zatem do zobaczenia niebawem przy kłodzkim Orlenie :wink:
Pozdrawiam
Ziemowit

Awatar użytkownika
michu_wrc
Kontaktowanie:

Post29 gru 2006, 13:42

kurcze, szkoda, że na wzgórzu gajowym nie wypaliła inwestycja... :/

Wróć do „Snowkiting Forum”