Sal - Wyspy Zielonego Przylądka

Miejscówki Kitesurfingowe
__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post07 sty 2007, 12:05

Leeloo pisze:przeciez to jest narzedzie to pilnowania i rozkrecania biznesu i uwierz mi...prowadzi do wieeelu oszczednosci

Polecam http://www.airprofi.pl/airprofi/seabird.html

Można zamontować dodatkowe zbiorniki z paliwem. Zasięg przekracza 1000km a zakładając ze stacje przygotowane na takie maszyny są gęściej jak 500km to spokojnie z między lądowaniami można lecieć w wiele ciekawych miejsc...
Wiem ze może 180km to nie zawrotna prędkość ale w lini prostej to dużo :)

Cena maszyny to 200 000zł czyli tyle co dobre auto, licencja pilota jak nie masz to do zrobienia za 9000zł + 2000zł około za lotniksa dozorowane

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post07 sty 2007, 13:06

... maszynka super :!:

tylko żeby "śmigać" na takim sprzęcie to na licencje musisz dać 45 tysiączków :!: :D

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post07 sty 2007, 13:19

fajny ponton w sam raz na ryby ;)
... ale raczej nie o taki sprzecik chodzi

__kater__

Post07 sty 2007, 13:37

adamo pisze:... maszynka super :!:

tylko żeby "śmigać" na takim sprzęcie to na licencje musisz dać 45 tysiączków :!: :D

45000 to chyba na szkolenie na maszyne odrzutową...

na tą zabaweczkę - bo faktycznie nie jest to wielki samolot i z samym bagazem jest problem, deske zeby ze sobą zabrać trzeba mocno pokombinować... ale da się :) - trzeba wydać jak wcześniej pisałem do 11000zł za szkolenie . Tu masz namiar http://www.airprofi.pl/airprofi/szkolenie.html

Tyle że za rok wejdzie takie prawo ze za granicą nie będzie trzeba lądować tylko na lotniskach dozorowanych a na dowolnym polu czy wodzie... Na chwilę obecną jak myślimy o wycieczkach zagranicznych to koniecznie trzeba zrobić dodatkowe szkolenie.

Smokie: wyższe pułapy to nie dla mnie ale z miłą chęcią poczytam o prywatnych odrzutowcach - za marzenia się na szczęście nie płaci :)

Seabird jest samolotem realnym dla tzw "klasy średniej+" Jeśli ktoś ma posesję + auto za większą kasę to myślę ze może się zainteresować takim samolotem i licencją. Potem koszty eksploatacji są podobne jak w drogim aucie a komfort nieporównywalny...

PS bardzo przepraszam ze zeszło mi się z tematu:)

Dodano: świetna stronka o marzeniach :) http://www.magnum-x.pl/pol/index.php?op ... &Itemid=75
niestety zabawa od 1mln$ - zostane jednak przy seabirdzie jako wysnaczniku :)

Leeloo
Kontaktowanie:

Post07 sty 2007, 14:31

Pitolicie _kater_ jak nie wiem co. Po pierwsze primo nie wierz we wszystkie ulotki reklamowe. Po drugie ceny moze i sie zgadzają ale w euro lub $. Po trzecie wcale nie jest to takie proste jak się wydaje bo w powietrzu nie ma samowolki jak na ulicach. pozdr.

__kater__

Post07 sty 2007, 14:44

Leeloo pisze:Pitolicie _kater_ jak nie wiem co. Po pierwsze primo nie wierz we wszystkie ulotki reklamowe. Po drugie ceny moze i sie zgadzają ale w euro lub $. Po trzecie wcale nie jest to takie proste jak się wydaje bo w powietrzu nie ma samowolki jak na ulicach. pozdr.

1 Pilotem jak co >? Narazie nim nie jestem i nie zanosi się bym był.
2 Podany link jest ofertą publiczną - szkolenie na taką małą maszynkę (SB SP100 )nie jest drogie choć jest pewnie lekko zaniżone bo po drodze wyjdzie kilka rzeczy ale bez przesady... nie x3 czy x4.
3 W górze panują ściśle określone przepisy jednak inne dla konkretnych typów maszyn i po to jest właśnie długie i trudne szkolenie by to ogarnąć i zdaję sobie z tego sprawę.

PS od kiedy na ulicach jest samowolka?

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post07 sty 2007, 15:10

pitolicie nie pilocie ;)

__kater__

Post07 sty 2007, 15:16

Ok widze, że swoje wiecie lepiej...
Przepraszam, że się wtrąciłem :roll: :?

Leeloo
Kontaktowanie:

Post07 sty 2007, 15:43

oj nie obrazaj sie tak...poprostu niektórzy siedzą tym biznesie i wiedzą ciut wiecej od tego co jest napisane w "publicznych ofertach" tyle.
A temat jest o Wyspach Zielonego Przylądka na które można się wybrać np tym http://www.gulfstream.com/g450/ cena: 48 M $

__kater__

Post07 sty 2007, 18:14

nie obrażam się tylko nie lubie jak ktoś podważa to co napisałem śmiechem lub pustym zdaniem :). Jak ktoś coś wie więcej to niech napisze albo się nie odzywa.

fajny ten samolocik ale 48M$ to sporo, nie wiem czy czytaliście ten artykuł który podałem wcześniej

http://www.magnum-x.pl/pol/index.php?op ... &Itemid=75

Z tego co piszą to za 2M$ można kupić nienajgorszy samolot odrzutowy. Tyle że jak w przypadku Seabirda robiłem troszkę dokładniejsze rozeznanie z cenami tak w tym przypadku wystukałem hasła w google... więc nie wiem ile w tym prawdy!

adamo
Kontaktowanie:

Post07 sty 2007, 18:19

__kater__ pisze:Ok widze, że swoje wiecie lepiej...

... he,he :D

wiemy, wiemy, bo szkolimy i zapraszamy do Bielska na lekcje :D

adamo
Kontaktowanie:

Post07 sty 2007, 18:22

Smokie pisze:Kto jedzie jeszcze na to Cabo Verde?

... aktualne pyt. :!:

kamilozo
Kontaktowanie:

Post11 gru 2008, 10:04

Jakie są teraz warunki na wyspie,warto brać 11m,czy wystarczy 9 i 7???

Awatar użytkownika
Perelka

Post11 gru 2008, 10:23

Elo,
bylem tam!! wlasnie w lutym tam polecialem z surfing guide na 10 dni cztery dni plywania ok 5B wiec bez rewelacji reszta cisza wiatr od ladu. Hotel sab sab beznadzieja jedzenie ochyda, na tej wyspie nic nie rosnie oprocz marychy wiec wzsystko jest importowane z Afryki fali nie bylo bo nie bylo wiatru. Polecam quady, piwo sagres i lokalny alko grog wbrew pozorom nawet nie zle zycie nocne. Plywalem na desce na kajta polecam miejscowke gdzie sie dojezdza pick upem lokalesi beda wiedziec gdzie to jest koszt 15 euro w dwie strony. Na wyspe Sal juz nigdy nie polece!! jak bedziecie pozdrowcie sydneja czarnucha z club mistral i lokalnego rastucha philipe. warto rowniez pojsc na kebab i koniecznie zrobic sobie grila z ryb kupionych na molo tam jest niezla akcja przy kupowaniu. UWAGA tam ludzie nie sa tacy przyjazni jak w Egipcie np trzeba uwazac komu sie robi zdjecia bo moga sie zdenerwowac.

cyberdog1899

Post11 gru 2008, 22:56

Perelka pisze: ...jak bedziecie pozdrowcie sydneja czarnucha z club mistral...

Byliśmy i powiedział, że jeszcze raz się tak odezwiesz to ci zrobi z dupy jesień średniowiecza :idea:

Wróć do „Spoty”