Do uzytkownikow bow'ow

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post17 sty 2007, 14:42

Tak sie zastanwiam nad kupnem w zwiazku z tym kilka pytanek

Czy Ci ktorzy przesiadli sie na bowy uzywaja czasami C-szejpow?
Czy moze uzywali bowow i jednak wrocili do C-szejpow bo lepsze?
Czy bowy jednak okazaly sie tak zaj#$% ze juz c-szejpow nie uzywaja?
Moze uzywacie roznych typow latawcow na rozne warunki?
Jak jest? Co wolicie?

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post17 sty 2007, 15:22

rozpętasz prawdziwą burze :D

Awatar użytkownika
Pedro
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post17 sty 2007, 17:07

"po pierwsze musisz sobie zadać jedno zajebiście ważne pytanie: co chcesz w życiu robić ?? " taki cytacik :lol:
Bow jest przełomem w zakresie wiatrowym jak i bespieczeństwa, wybór należy do Ciebie.

gato
Kontaktowanie:

Post17 sty 2007, 21:42

Pedro szybko podsumował sprawę:) i to powinno wystarczyć;)!!!
zakres i bezpieczeństwo, odpuszczanie szkwałów kontrola mocy a co za tym idzie np łatwiejsza nauka.... są zawodnicy nie lubiący bow, przy odpuszczeniu baru nie czują powera, jest więcej na rękach przez ciągłe zaciąganie baru a w c moc jest ciągle:) Inna sprawa to wykres skoku w c jest wyżej, dynamiczniej ale krócej w bow skoki są niższe, dłuższe a lot bardzie poziomy wykres. najlepiej gdybyś miał możliwość samemu przetestowania c i bow, ułatwiło by Ci nico wybór:)

jachu
Deska: Ronix Kinetik STD
Latawiec: Sesitec 2.0
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post17 sty 2007, 22:30

Jesli o skoki chodzi, to wydaje mi sie ze dluzsze i wyzsze sa one na bow'ach jednak :?

Awatar użytkownika
Kosek
Kontaktowanie:

Post18 sty 2007, 11:21

nie no generalnie wlasnie to nikt mnie nie zrozumial:)..... uzywal caly czas C i mam zamiar przejsc na bowa. no i wlasnie glownie zastanawia mnie to ciagle trzymanie baru, lubie miec caly czas powera i tylko sterowac lekko reka... z drugiej strony podobno na fale (bo glownie plywamy na morzu ) bow nie ma sobie rownych ... chcialbym zeby w tych kwestiach ktos sie wypowiedzial...
do nauki zbytniej mi nie potrzebny plywac to ja juz powiedzmy umiem skoki tez .... chyba ze bow jest dobry do nauki trikow? anyone?

Awatar użytkownika
Tolek, Koszalin
Dostał piwko: 14 razy

Post18 sty 2007, 12:35

Witam !
....O ewolucji...
Ja uważam, że z C i z bowami będzie dokładnie tak jak z nartami. Stara nieliczna kadra "zamknęła się" i została na wymagającym i długim sprzęcie a cała reszta, którą stać, a ta "robi sprzedaż" przesiadła się na przyjaźniejsze carvingi.

Pozdrawiam. Tolek.
Aktualnie bez latawca ale ze...snowboardem.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2007, 15:07 przez Tolek, Koszalin, łącznie zmieniany 1 raz.

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post18 sty 2007, 13:40

Proponuje zapytac np. Janka koryckiego na czym lata na falach na Hookipie ;)

Na fale, czytaj jazda z fala sa duzo lepsze, bo z wlaszcza z deska surf redukujesz sobie moc kajta do zera i masz uczucie (80-90%) tak jak bys surfowal na fali na samej desce.

Na szkwalisty wiatr (czytaj zatoka) tez jest na pewno moze nie tyle bezpieczniej, choc tez, co wygodniej, bo zakres waitrowy jest o niebo wiekszy!

Jesli cie zwieje i podchodzisz z kajtem w zenicie (np. siadl wiatr), podchodzenie jest duzo przyjemniejsze, bo mozesz zgasic moc prawie do zera.

Jesli latawiec wpadnie do wody, hmmm to najlepiej zobaczyl bys, gdyby 2 podobnie zaawansowanych riderow na tym samym spocie uczylo sie nowego triku i co chwila kajty wpadaja im do wody, krotko, ten na bow podczas godzinnej sesji sprobuje danego skoku kilka razy wiecej

minusy bow???

Moze smieszny ksztalt ;)

Moze wieksze sily na barze w niektorych modelach 2006 w 2007 nie slyszalem, zeby ktos narzekal (cabrinha, naish, best) o reszcie nic nie wiem.

Moze .... nie wiem??? :wink:

Awatar użytkownika
Murphy
Kontaktowanie:

Post18 sty 2007, 15:35

ja jezdzie na mutancie ozone i to bendzie nowy kierunek rozwoju latawców

Awatar użytkownika
Kosek
Kontaktowanie:

Post18 sty 2007, 16:25

Crazy Horse pisze:Na fale, czytaj jazda z fala sa duzo lepsze, bo z wlaszcza z deska surf redukujesz sobie moc kajta do zera i masz uczucie (80-90%) tak jak bys surfowal na fali na samej desce.

raczej nie chodzi mi o jezdzenie z fala bo Łeba to raczej nie Hookipa:).. Chodzi mi raczej o wychodzenie przez przybój i walka z falami zaleznie od kierunku wiatru... jak to wyglada itp

Crazy Horse pisze:Na szkwalisty wiatr (czytaj zatoka) tez jest na pewno moze nie tyle bezpieczniej, choc tez, co wygodniej, bo zakres waitrowy jest o niebo wiekszy!

no to wlasnie wiem i duży plus

Crazy Horse pisze:Jesli cie zwieje i podchodzisz z kajtem w zenicie (np. siadl wiatr), podchodzenie jest duzo przyjemniejsze, bo mozesz zgasic moc prawie do zera.

rowniez wielki plus.... szczegolnie w overpowered czesto mnie zwiewa.... przy overpowered na Cszejpie bez pomocy drugiej osoby nie sposob wrocic....

Crazy Horse pisze:Jesli latawiec wpadnie do wody, hmmm to najlepiej zobaczyl bys, gdyby 2 podobnie zaawansowanych riderow na tym samym spocie uczylo sie nowego triku i co chwila kajty wpadaja im do wody, krotko, ten na bow podczas godzinnej sesji sprobuje danego skoku kilka razy wiecej

tu akurat nie widze roznicy gdyz uzywam kajtow cabrinhy z reconem wiec zasada i szybkosc wstawania w zasadzie mozna powiedziec jest ta sama....

czyli generalnie narazie wszystko przemawia za bowem.... a sa jacys przeciwnicy???

Awatar użytkownika
Adam S
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post18 sty 2007, 16:29

Boł bołowi nie równy. Na tak ogólne pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi.

Czy brunetki są inteligentniejsze od blondynek?
Może, choć znam jedną blond, co kładzie w szachy brunetki, brunetów i wszystkich innych.

Murphy - coraz lepiej piszesz po polsku. Chodzisz na korepetycje, czy jak?
Nie przesadzaj z poprawnością, bo mało co się czyta lepiej, niż te czesko-polskie połamańce.

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post19 sty 2007, 09:15

te pytania mozna porownac mniej wiecej do podobnych typu:
- czy ci, ktorzy smigaja na snowboardzie wracaja do nart
- albo czy uzytkownicy Mac'ow przesiadaja sie na PC'ty
Nie bede rozwijal dalej tych mysli ale mowiac w skrocie poprostu znacznie wieksze mozliwosci.

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post19 sty 2007, 12:03

trójka moich znajomych ze SNB wróciła do nart :D

I nikt w tym czasie nie przesiadł się na SNB ;)

Awatar użytkownika
Kosek
Kontaktowanie:

Post19 sty 2007, 12:19

i wez sie spytaj na forum cos....:)

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post19 sty 2007, 12:26

Ja wychodze z założenia, ze należy sprobowac i wtedy sam sie przekonasz jakie sa plusy i minusy.

Wróć do „Forum Główne”