KiteSurf Magazyn - Redakcja

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Free&Style Magazyn
Kontaktowanie:

Post26 maja 2004, 12:32

Witam szanownych Forumowiczów,

Z ramienia redakcji KiteSurf Magazynu, będę "udzielał się" na tym forum.
Zapewne obowiązki bieżące nie pozwolą na ciągłe śledzenie wiadomości, ale postaram się zaglądać tu co najmniej raz dziennie.

Czekam na opinie, propozycje tematów, propozycje zmian itp. Postaram się też odpowiedzieć na wszelkie pytania.

Jeśli ktoś chciałby sprawdzić się w roli współpracownika redakcji, to serdecznie zapraszamy.

Awatar użytkownika
Blekota
Latawiec: ss
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post26 maja 2004, 13:03

dobra dobra....
kiedy nowy numer będzie w sprzedaży, bo ostatnio chyba były jakieś opóźnienia?

Awatar użytkownika
Free&Style Magazyn
Kontaktowanie:

Post26 maja 2004, 13:21

Blekota pisze:dobra dobra....
kiedy nowy numer będzie w sprzedaży, bo ostatnio chyba były jakieś opóźnienia?

Nowy numer ukaże się w poniedziałek 31.05

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post26 maja 2004, 14:00

Wywalcie te dowcipy!!!
Mam pomysl aby umieszczac tam zdjecia, które nadeślą kiteforumowiczowie - ne bedziecie musieli nic placic :D

pzdr

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post26 maja 2004, 14:12

hehehe tez sie chcialem zapytac o humor w przyszlych numerach

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Kontaktowanie:

Post26 maja 2004, 14:29

Wywalcie te dowcipy!!!
Mam pomysl aby umieszczac tam zdjecia, które nadeślą kiteforumowiczowie - ne bedziecie musieli nic placic

i do tego będzie śmieszniej :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Free&Style Magazyn
Kontaktowanie:

Post26 maja 2004, 14:36

Opinie na temat "humoru", które do nas docierają są podzielone. Staramy się wybierać jak najlepsze dowcipy, ale oczywiście nie trafimy w gusta wszystkich.
Ostatnio pozyskaliśmy satyryka, który wesprze redakcję tej rubryki,
ale to dopiero od 5 (lipcowego) numeru, o ile się wyrobimy.

Pomysł ze zdjęciami od forumowiczów jest jak najbardziej do kupienia.
Czekamy na maile redakcja@testsa.com.
Tylko koniecznie w mailu wpiszcie: Imię, nazwisko, podpis pod zdjęcie, jeśli chcecie jakiś konkretny oraz zgodę na wykorzystanie w magazynie. Zdjęcia powinny być w formacie jpg, tiff lub eps w rozdzielczości 300DPI i w kolorach CMYK.
Oczywiście zastrzegamy sobie prawo dowolnego wyboru zdjęć.

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post26 maja 2004, 14:41

Mam wrażenie, że szkoda kasy na satyryka... :wink:
Już współczuję facetowi. Ale próbujcie, będzie się z czego pośmiać. :D

pzdr

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Deska: Naish Haze
Latawiec: Flysurfer Speed
Kontaktowanie:

Post26 maja 2004, 14:42

Fajnie, ze Redakcja KSu bedzie miala wglad na zapotrzebowanie i opinie uzytkownikow kiteforum.pl :thumb:

Ostatni artykul z wyprawy PePe byl wyczesany... czytalem z ogromnym rozmarzeniem i nutka zazdrosci ze mnie tam nie bylo z Wami 8)

No i wiecej opisow polskich riderow, miejscowek, spotow - ale to mysle, ze macie w planach i juz zbieracie material... 8)

Dr Eutanator

Post02 cze 2004, 22:08

sorki, że wracam do tego tematu, ale jakoś tak dotychczas nigdy sie porządnie nie wczytałem w ten magazyn.
Wczoraj jednak dopadłem majowe wydanie i nie mogłem się oprzeć, żeby nie wyrazić opinii na kilka tematów. O pozytywach pomilczę, bo główny jest taki, że w ogóle coś jest. Są jednak 2 rzeczy które bardzo mnie zmartwiły i rzuciły cień (i to raczej nie orła) na moją ocenę rzetelności prac redakcji.

1. opinia na temat IKO - strona 11, wers 7 od dołu - "Mimo, że IKO okazało się jeszcze jedną organizacją, dla której fundusze okazały się ważniejsze niż bezpieczeństwo szkolonych..."

Jest to moim zdaniem bardzo poważny zarzut, który wygłaszając w takim miejscu wypadałoby chyba uzasadnić. W przeciwnym razie wnikliwy czytelnik (znaczy się ja) odnosi wrażenie, że przemawia do niego podpity Andrew twierdzący że Rokita współpracuje z CIA! Tym bardziej, że kawałek dalej czytamy (wers 4 od dołu kolumna 2 od lewej) "Wspólnie z ...Kamikaze chcemy w nieodległej przyszłości stworzyć własne zasady szkolenia - dobre i bezpieczne." No proszę Państwa, wnikliwy czytelnik czuje się w tym miejscu bardzo zniesmaczony. Mało tego na następnej kartce (strona 13) dowiadujemy się, że Kamikaze jest głównym organizatorem I Pucharu Polski w Kitesurfingu! Stali użytkownicy pewnie pamietają, co zawodnicy mówili na temat sędziów tej imprezy. Dla tych co nie pamietają http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic ... har+polski Nie będę już dalej tego komentował.

2. przegląd rynku kajtowego 2004 - dla wielu z nas wybór nowego latawca to sprawa, którą rozważamy właśnie teraz z wypiekami na twarzy. Przedstawione w magazynie zestawienie, pozwala na szybkie i łatwe zapoznanie się z ofertą i cenami poszczególnych marek. No po prostu super... jednak coś nie gra! Jak to możliwe, że 18tka Rhino4 kosztuje 4730 a 17 Skoop3 5590! prawie 8 stów różnicy - to ci z Takoona chyba jacyś nienormalni są! Takie ceny!?

Panowie, jak już czegoś nie przedrukowujecie od Niemców to proszę się przyłóżcie. Jak można podawać ceny Northa, które uwzględniają tylko szmatę, torbę i zestaw naprawczy z pełnym kompletem Takoona, do jasnej choroby!??!
Przykro mi, ale ma się wrażenie, że ktoś odwalił beznadziejną robotę, chyba że chodzi tu o świadome manipulowanie informacją, o co nie chcę was posądzać. Nie wiem jak ta sytuacja wygląda w odniesieniu do innych marek, ale na tej podstawie mogę stwierdzić, że taka informacja nie powinna się w poważnym piśmie pojawić. Nie będę juz dodawał, że w przypadku kilku innych marek, nie podano polskich dystrybutorów, bo może to po części ich wina - mniejsza z tym.

Ogólnie nie lubie narzekać, i przykro mi że musiałem to napisać. Dlatego na koniec dodam, że super fajna była relacja Pepe. Panowie idzcie w tym kierunku - chcemy czytać o tym co sie dzieje u nas, gdzie można popływać u nas, i artykuły pisane przez naszych itp. itd.

pozdrawiam i życzę udanego rozwoju świetnej idei

Awatar użytkownika
swistak
Kontaktowanie:

Post02 cze 2004, 22:33

faktycznie musze przyznac ze relacje z waszych wyjadów sa bardzo fajne( gorzej jak czyta sie je w srodku zimy i nie ma mozliwosci poplywania :twisted: ) jak chodzi o ceny latawcow nie bede sie wypowiadal dlatego ze nie siedze w tym temacie! tylko troche duzo szkolek ma iko?!
Bardzo dobrze ze mozna spotkac polska prase na ten temat (kitowy: )
pozdrowionka

Awatar użytkownika
Free&Style Magazyn
Kontaktowanie:

Post03 cze 2004, 12:26

Bardzo dziękuję Dr_hydrozoID za obszerne ustosunkowanie się do naszej gazety. Oczywiście szkoda, że to nie były pochwały, ale konstruktywna krytyka (a ta taka właśnie jest) też jest w cenie. Wszystkie uwagi przekazałem autorom zestawienia i artykułów. Jak tylko dostanę od nich jakieś "usprawiedliwienie", to podam do wiadomości.
Proszę jednak o nieco cierpliwości, bowiem mamy teraz bardzo gorący okres i napięte terminy, więc nie na wszystko starcza czasu.

Czekam na kolejne opinie, bo tylko dzięki nim wiemy, jakie są oczekiwania czytelników. Piszcie co Wam się nie podoba, a co jest dobre.

Pozdrawiam

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post03 cze 2004, 20:35

Dr_hydrozoID pisze:sorki, że wracam do tego tematu, ale jakoś tak dotychczas nigdy sie porządnie nie wczytałem w ten magazyn.
Wczoraj jednak dopadłem majowe wydanie i nie mogłem się oprzeć, żeby nie wyrazić opinii na kilka tematów. O pozytywach pomilczę, bo główny jest taki, że w ogóle coś jest. Są jednak 2 rzeczy które bardzo mnie zmartwiły i rzuciły cień (i to raczej nie orła) na moją ocenę rzetelności prac redakcji.

1. opinia na temat IKO - strona 11, wers 7 od dołu - "Mimo, że IKO okazało się jeszcze jedną organizacją, dla której fundusze okazały się ważniejsze niż bezpieczeństwo szkolonych..."

Jest to moim zdaniem bardzo poważny zarzut, który wygłaszając w takim miejscu wypadałoby chyba uzasadnić. W przeciwnym razie wnikliwy czytelnik (znaczy się ja) odnosi wrażenie, że przemawia do niego podpity Andrew twierdzący że Rokita współpracuje z CIA!

:( :(

Nie miałem ŻADNEGO z KS ZIN w rękach od numeru pierwszego
(popieram: dobrze ze jest KS ZIN , ale wrócę doń ...później??)
wiec nie wiem o czym mowa odnośnie IKO
ze skrótu powyżej domyślam się..
:( :(

MAM WIEC PROŚBĘ DO PANÓW z KS ZIN:

TO ZE nie udało się Wam i Waszym szkołom utrzymać licencji IKO
(i WY i JA wiemy już jakie to "niełatwe") nie powinno być powodem KRYTYKOWANIA i JAZDY na taNAJWIEKSZĄ organizacjęrdzennie kajtową :cry: :cry:

a propo "STWORZENIA WŁASNYCH zasad szkolenia i organizacji"
nie czytałem - ale znów odnośnik do powyżej:
ze spotkania organizacyjnego PZKite z początku maja z Bryzy
wyszedłem (nie tylko ja) z przeświadczeniem WIERNEGO SKOPIOWANIA
ZASAD SZKOLENIA I WYMOGÓW IKO właśnie
???????
??????
:? :? :?
i jeszcze jedno: zarzut KS ZIN a propo zarabiania kasy przez IKO:
-znów ze spotkania PZKite
(dla niewtajemniczonych: KS ZIN & PZKite to prawie te same postacie, skąd innąd UZNANE w świecie polskiego KITE)
na tymże spotkaniu równiez padały "PEWNE" sumy za "PEWNE" licencje, pozwolenia, cerrtyfikaty...
???????????????? :?: :?: :?:

PYTAM WIEC : O CO CHODZI????

KAŻDY związek czy organizacja nie pracuje SPOŁECZNIE
Bez bólów więc należy znosić coroczne słone opłaty za aktualizację uprawnień i licencji, LUB ...wyluzować te licencje..
?????????

JUZ TERAZ wiem że z PZKite będzie IDENTYCZNIE
nie pierwszy to związek i nie ostatni..
I NIE WIDZĘ W TYM NIC ZŁEGO ...o ile uzyskanie licencji PZKite będzie w ogóle...

możliwe....

POZDRAWIAM:) :roll: :roll: :roll:

ZaŻenowany

Post03 cze 2004, 23:32

:-)
nie wiem właściwie co napisać czytając takie bzdury w których dorabia się filozofię do własnych potrzeb ("mam IKO wiec oni są spoko") !
to ze ktos ją ma czy nie ma, stracił czy nie, nie oznacza ze nie moze tego krytykowac !
nie uważam ze posiadanie IKO jest bezsensem (chodzi głównie o te legitymacje i wypożyczanie sprzętu - bo gdyby nie to, to nie miałoby to dla ludzi az takiego znaczenia) ale podniecac sie jej posiadaniem tez nie ma CO ! dlaczego ???? dlatego ze w świetle prawa NIC ona nie daje, niczego nie gwarantuje w warunkach polskich i tak naprawde jest nastawiona na kase (jak inne organizacje zresztą) , tylko niestety jak na warunki polskie torszeczke za dużą !!! płaci się bowiem słono za kurs instr. a dodatkowo wydaje niezły kesz na LIcencje !!! w porównaniu z polskimi związkami to troche duzo !!!
PZKite nie powstanie tak szybko, bez względu na to kto sie za to zabierze, głównie z powodu braku KITE'a (nawet windsurfingu nie ma) w ministerialnym spisie DZIEDZIN i DYSCYPLIN sportu, tak wiec .... emocje a'la związkowe zostawcie na później !

kilka takich przemyslen powyzej ode mnie
pedro

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post04 cze 2004, 00:10

Panowie, nie wracajmy proszę do polemiki Ziomek vs Signx bo już raz ją przerabialiśmy. Temat wyraźnie dotyczy opinii na temat Magazynu Kitesurf, więc proszę się do niego stosować. Fakt czy posiadanie IKO jest bezsensem czy nie i kto ją ma lub nie znacznie wykracza moim zdaniem poza ten temat.

Pozdrawiam,
Pablo

Wróć do „Forum Główne”