Siema, wlasnie zakonczylem kurs plywania i staje przed wyborem sprzetu. W szkolce plywalem na Flysurferach i nie powiem, bylem z nich bardzo zadowolony... ale nie latalem nigdy na dmuchanym, wiec ciezko mi obiektywnie spojrzec. Przed samym zakupem chce jeszcze sprobowac lotu na pompowanym i wtedy zadecydowac.
Mam do Was jednak prosbe o wyszczegolnienie zalet i wad jednego systemu i drugiego. Chodzi o modele i technologie z 2003 i 2004.
Charakterystyka sprzetu ma byc mniej wiecej taka: poziom plywania - poczatkujacy/sredniozaawansowany. Zakres wiatrowy 8-10 do 20-22 czyli przy mojej wadze 90kg kajtek ok 14-16m. Dwie podstawowe zalety - latwosc startowania zarowno z ladu i z wody i stabilny, mocny ciag.
Jak do startu zachowuja sie obecne systemy w pompowanych jak np. Recon. Jak ogolnie oceniacie porownanie Dmuchane vs. Komorowe? Na komorowcu plywa i startuje sie swietnie, ale nurtuje mnie fakt, ze caly swiat plywa na dmuchanych i w zasadzie one kroluja na wodach, a wlasciciele ich sobie je chwala. Doradzcie. Cenowo kajt ma ksztaltowac sie 3-4 tys. i na dzien dzisiejszy rozwazam glownie miedzy FS Titan, Voodoo a Cabrinha Co2, North Rhino lub Thoro i Naish Boxer. HELP!