Kiteboarding na batucie !!!

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Janek
Kontaktowanie:

Post29 maja 2004, 18:12

Bylem dzis z moim trenerem od gimnastyki akrobatycznej 2 godziny na sali na gwiazdzistej (w tej szkole) mielismy tam batut moja krotka deske skywalkera obklejana tasma oraz bara przymontowanego pod kotem 45 stopnii do sufitu.. i Informuje uprzejmie iz jest to nadzwyczajny sposob na trening: dzis udalo nam sie ustac (od nalatwiejszego)
prawy hals
- power sunset grab ,
-zwykle ollie 360 (czyli Hp w poziomie)
- ollie 540 to blind i surface hp
- backloop z hp (z reki lewej do prawej)
-backloop z board Hpz lewej reki do prawej
-frontloop z Hp z prawej do lewej
-back slimhanse z lewej do prawej
-z blinda z lewej do prawej
--------------------------------------------
-ze switcha na lewym halsie z prawej do lewej
-ollie 360......

super latwo jak ktos sie nie boi moje 1 proby konczyly sie katastrofami ale potem bylo juz coraz lepiej a teraz robie je w 99% !!!!
jesli ktos ma czas i mozliwosci to serdecznie polecam !!!!!!

pozdrowienia!!!

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post29 maja 2004, 19:54

:shock: Super taki trening :shock: Sam bym spróbował. A tak z ciekawości to ile średnicy ma ten batucik?? Nie ma ryzyka, że wylecisz z niego na glebę??

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post29 maja 2004, 20:13

zak pisze:Nie ma ryzyka, że wylecisz z niego na glebę??

Ja właśnie tak słucham tych opowieści Janka i nie mogę uwierzyć, że takie cuda robi na tym batucie.
Ja skakałem na tym samym, w tej samej sali i problemem dla mnie było wcelowanie w środek przy zwyklych podskokach :).
No ale co miszcz to miszcz. Janek, jak będziesz trenował następnym razem to daj znać. Chętnie wpadnę i popatrzę. No i movie skręcę przy okazji ;)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post29 maja 2004, 20:30

Tak MOVIE to jest dobry pomysł :thumb:

Janek
Kontaktowanie:

Post29 maja 2004, 20:54

marek nasz trener od gimnastyki jest zajarany kitem rowniez wiec od wrzesnia beda w zielonce 4 batuty udostepnione i na pewno bede tam siedzial pol dnia!!!! wiec mam nadzieje ze forumowcy tam sie pare razy spotkaja a narazie to czas trenowac na wodzie bo zima sie juz skonczyla!!!
wiec z tym pomyslem czekamy do wrzesnia na pewno bede was informowal jak gdzie i kiedy na trening wbic!!! bo jest to super wypas

pozdrawiam!!

mike
Kontaktowanie:

Post30 maja 2004, 23:21

Hello !

Jezeli milby ktos ochote pojumpowac conieco na batucie to zapraszamy do odwiedzenia naszej bazy na kempingu Albatros ( Chalupy 5,5 ). Pod koniec czerwca bedziemy juz tam miec batut i mozna bedzie z niego bez problemu korzystac ! Postawilismy tez symulator ( kiterooming ) na ktory rowniez zapraszamy.

Pozdro for all k8boarders !

Mike

Wróć do „Forum Główne”