czy warto kupić glidera sofx w promocji z barem

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
gardenzwerg

Post24 mar 2007, 15:57

szukam jakiś informacji o sofxach. Ciekawym czy wart jest glider 12 swojej ceny i dlaczego latawce te sa tańsze od innych podobnych konstrukcji. Czy warto kupic? proszę o jakąs odpowiedź bo myśle o kupnie właśnie glidera 12.
czekam na odpwoeidź fachowców - najlepiej takich ktorym sofixy nie sa obce.

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post24 mar 2007, 20:15

jako przedstawiciel tej firmy mogę wydawać się mało wiarygodny w ich ocenie.Zapewniam jednak iż nie odbiegają one zupełnie od współczesnych norm,standardów.

GLIDER jest typowym latawcem SLE - hybryda, o stosunkowo dużym zakresie wiatrowym oraz z możliwością całkowitego pozbycia się ciągu na życzenie(total depower).Ponowny start z wody Glidera jest łatwy ,tak jak większości latawców typu bow,sle.

jeżeli chodzi o cenę może pytanie powinno brzmieć :czemu inne są droższe? :wink:

głównym celem założycieli firmy sof-x , jest nimi grupa uzależnionych kiteboardzistów (inżynierów różnych dziedzin), było stworzenie produktu o wysokiej jakości za rozsądną cenę, by kiteboarding stał się bardziej dostępny.

Polityka sprzedaży naszych produktów pozwala na zaoferowanie kite'ów o wysokiej jakości za porównywalnie niską cenę.

SOF-X jest marką stosunkowo młodą i zdobywa dopiero rynek kite'owy, co sprawia że ceny są konkurencyjne.

Jeżeli chcesz więcej informacji .
tel: 0048508306069
zawsze istnieje możliwość umówienia się by obejrzeć,przetestować Gliderka 8)

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post25 mar 2007, 09:23

Jako kolega tez moge byc malo wiarygodny ale co tam troche osob mnie zna wiec wiedza ze nie owijam w bawelne :wink:
Widzialem i latalem niestety nie na wodzie.Wykonanie perfekcyjne!!! ,wyglada ze ze sporym zapasem(bedzie sluzyl z pewnoscia dluzej niz tylko jeden sezon).Nie odbiega od glosnych firm .
Sofx to zadna nowosc.Zeszlo roczne zostaly oplywane ,skatowane i przetestowane na lewa strone.Generalnie sprawdzily sie .
W stosunku do zeszlorocznych zastapiono skomlikowana uzde (poprzedni byl 3 linkowy).Czyli wynormalnial :wink: .Co to dalo?Zdecydowana poprawa unhook( w poprzednim trzeba bylo mocno zaciagnac tasme depowera ) ,zwiekszyla sie szybkoszc latawca i jego stabilnosc (wyglada na to ze wymaga mniej wiatru do latania ).W moim odczuciu zwiekszyly sie nieco sily na barze (ale moze to kwestia mojej reki).Mysle ze jest wart ogladniecia zanim sie ktos zdecyduje na jakas wydmuchana uzywke ..pozdro

Awatar użytkownika
waldir
Deska: ZEEKO
Latawiec: ZEEKO Krush
Kontaktowanie:

Post25 mar 2007, 13:11

Są już tacy co się zdecydowali 8)
Do mnie przemówiła cena i porównywalna jakość ze znanymi markami. Wolę nowy mniej znany (jeszcze!) latawiec niż znany i już po sezonowo szczochrany :lol: Mam małe doświadczenie ale wrodzoną intucje 8) nie sądze abym się grubo mylił :wink: Muszę dodać że dystrybutor to połowa sukcesu a kontakty z tym człowiekiem jak do tąd tylko na duuuuuuży plus!

gardenzwerg

Post25 mar 2007, 20:33

dzienks za info, to i ja zadzwonie do andarka...

Wróć do „Recenzje & Opinie”