Czy jest ktos kto latal na obu, i moze sie podzielic odczuciami?
Albo moze cos wiadomo o ich wytrzymalosci?
z gory dzieki za opinie

marsjanie pisze:lepszy Radsails!!
zgred pisze:Rad nieco bardziej "nerwowy" latawiec ale ma większe AR.
Ale tak jak mówią wszyscy polataj obydwoma i sam się zdecyduj.
Enozo sprecyzuj co to znaczy "bardziej niebezpieczny" i pochwal się ile wylatałeś na Radzikupewno tyle co ja na Busterze
enozo pisze:P.S. Buster owszem wypąpowuje się ale jak popełni się błąd. Mi się nie zdażyło
zgred pisze:enozo pisze:P.S. Buster owszem wypąpowuje się ale jak popełni się błąd. Mi się nie zdażyło
Czyli trzymanie latawca w zenicie przez dłuższy czas to błąd![]()
![]()
![]()
![]()
No i ciekaw jestem tej kopii blade - wiadomo kto zaprojektował blade II (i tylko ten typ blade flexifoila).
I czy na II baldzie latałeś wogóle?
Ten który pojawia się na zlocikach to już jest BLADE III i odbiega i kształtem i zachowaniem od radsailsa. Nie miałem w rękach blade'a II więc sięnie wypowiem czy to kopia czy nie. Zresztą żeby to stwierdzić dokładnie trza by popruć oba kite'y i poprzymierzać co potrzeba.
Aha no i porównaj ceny blade'a flexifoilowego i radsailsa w tym samym rozmiarze i czego wymagasz od kopii za którą płacisz 1/3 ceny
enozo pisze:zgred pisze:enozo pisze:P.S. Buster owszem wypąpowuje się ale jak popełni się błąd. Mi się nie zdażyło
Czyli trzymanie latawca w zenicie przez dłuższy czas to błąd![]()
![]()
![]()
![]()
No i ciekaw jestem tej kopii blade - wiadomo kto zaprojektował blade II (i tylko ten typ blade flexifoila).
I czy na II baldzie latałeś wogóle?
Ten który pojawia się na zlocikach to już jest BLADE III i odbiega i kształtem i zachowaniem od radsailsa. Nie miałem w rękach blade'a II więc sięnie wypowiem czy to kopia czy nie. Zresztą żeby to stwierdzić dokładnie trza by popruć oba kite'y i poprzymierzać co potrzeba.
Aha no i porównaj ceny blade'a flexifoilowego i radsailsa w tym samym rozmiarze i czego wymagasz od kopii za którą płacisz 1/3 ceny
Jak trzymasz bustera w zenicie i gubi powietrze to muszę Ci pouczyć latać...mi się nigdy nie zdarzyło w zenicie.
Latałem na BLADE II jak Ty jeszcze huliganiłeś w Pułtusku, nie ma co porównywać tych latawek.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości