RadsailsPro II vs Buster II

Buggy, Mountainboard, Powerkiting, Dirtsurfer i inne lądowe cuda.
marsjanie

Post31 mar 2007, 09:40

Czy sa jakies istotne roznice w tych latawcach? ..poza oczywiscie wygladem, kolorem ;) cena.
Czy jest ktos kto latal na obu, i moze sie podzielic odczuciami?
Albo moze cos wiadomo o ich wytrzymalosci?

z gory dzieki za opinie :)

Awatar użytkownika
Red
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post31 mar 2007, 10:27

Poczytaj na http://www.landkiting.pl/ tam na pewno było a jak nie to tam się pytaj.

marsjanie

Post06 kwie 2007, 12:52

lepszy Radsails!! :)

Awatar użytkownika
shefix
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2007, 21:23

marsjanie pisze:lepszy Radsails!! :)

cośmi sie wydaje ze jest wręcz przeciwnie na zlocie w piotrkowie latałem radsailsem 6m i troche ciągnął ale to wszystko a potem dzięki uprzejmości tomka G (którego z miejsca tutaj pozdrawiam :wink: )posiłowałem sie z busterem 2 4m i targał mną iak zabawką naprawde stary bierz bustera i tyle najlepiej u tomaja to ci doradzi co i jak
pozdro

toomaj
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2007, 23:54

stary co tu duzo gadac sproboj obu i zdecyduj co lepsze... albo spytaj uzytkownikow tak jak napisal Red - oni prawde ci powiedza :idea: :D

enozo
Kontaktowanie:

Post07 kwie 2007, 01:22

Moim zdaniem Red Sails ma większy ciąg w górę i jest latawcem bardziej "niebezpiecznym"
BUSTER II jest łagodniejszy(co nie znaczy że jakiś ciapowaty jest) dobrze odpuszcza szkwały i "nie klapi" się nabrzegu okna (mniej niż Red Sails).
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Regis
Deska: CrazyFly Raptor 135x41
Latawiec: Peter Lynn Fury v3 10
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post10 kwie 2007, 22:06

A ja powiem tak. Radsails nie staje (heh...) centralnie nad tobą. Jest zawsze pod delikatnym katem i z tad ten wiekszy ciag. Buster stanie dokladnie nad toba i mozesz sobie w tym czasie troche odpoczac (np. zaczepiajac za trapez).
Buster tez jest bardziej wybaczajacy bledy a ciag ma niesamowity (rad tez ma b.duzy ciag)
Rada bym polecil osobom bardziej doswiadczonym, ktore wiedza co w danym momencie robic. Buster to swietna sprawa do nauki a po kilku godzinach latania pozwoli wykorzystac caly potencjal, ktory jest nie maly.

Pozostaje wiec tylko kwestia polatania jednym i drugim :D
W razie co zapraszam do Legionowa na polatanie Busterem II 5.0m2

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post11 kwie 2007, 08:12

ZA to Buster lubi się ni z gruchy ni z pietruchy wypróżnić z tlenu i zacząć opadać a im mocniej wieje tym to zjawisko bardziej możliwe.

Co do ustawienia radsailsa centralnie nad głową to ja bym powiedział ze każdego radzika dam radę wyrzucić sobei za plecy bez mniejscych kłopotów - zależy jaki wiatr(zależy jaki opór czoowy) ale ogólnie daje radę, moja 6 miała na początku brzydką tendencję do tego właśnie - dopóki jej nie skróciłem hebli. A na moim barze nie dolatywała do zenitu (tzn dolatywała ciężko) właśnie z powodu lekko napiętych linek hamulcowych (lepiej mi sie sterowało)

Rad nieco bardziej "nerwowy" latawiec ale ma większe AR.

Ale tak jak mówią wszyscy polataj obydwoma i sam się zdecyduj.

Enozo sprecyzuj co to znaczy "bardziej niebezpieczny" i pochwal się ile wylatałeś na Radziku :) pewno tyle co ja na Busterze

Awatar użytkownika
Regis
Kontaktowanie:

Post11 kwie 2007, 09:02

Kazdy swoje chwali co tylko dowodzi, ze oba latawce sa ok...

enozo
Kontaktowanie:

Post11 kwie 2007, 13:39

zgred pisze:Rad nieco bardziej "nerwowy" latawiec ale ma większe AR.

Ale tak jak mówią wszyscy polataj obydwoma i sam się zdecyduj.

Enozo sprecyzuj co to znaczy "bardziej niebezpieczny" i pochwal się ile wylatałeś na Radziku :) pewno tyle co ja na Busterze

Ma większe kopyto w górę i potrafi niespodziwanie przy szkwale wyrwać w górę o czym nie raz pisali użytkownicy tego "latawca"
Na RS latałem cały jeden dzionek na Romo i raz wziąłem od Ciebie na chwilę żeby się jeszcze bardziej przekonać jak marnie skopiowano BLADE
pozdros
P.S. Buster owszem wypąpowuje się ale jak popełni się błąd. Mi się nie zdażyło

Awatar użytkownika
zgred
Kontaktowanie:

Post11 kwie 2007, 13:48

enozo pisze:P.S. Buster owszem wypąpowuje się ale jak popełni się błąd. Mi się nie zdażyło

Czyli trzymanie latawca w zenicie przez dłuższy czas to błąd :think: :?: :roll: :?:

No i ciekaw jestem tej kopii blade - wiadomo kto zaprojektował blade II (i tylko ten typ blade flexifoila).
I czy na II baldzie latałeś wogóle?
Ten który pojawia się na zlocikach to już jest BLADE III i odbiega i kształtem i zachowaniem od radsailsa. Nie miałem w rękach blade'a II więc sięnie wypowiem czy to kopia czy nie. Zresztą żeby to stwierdzić dokładnie trza by popruć oba kite'y i poprzymierzać co potrzeba.

Aha no i porównaj ceny blade'a flexifoilowego i radsailsa w tym samym rozmiarze i czego wymagasz od kopii za którą płacisz 1/3 ceny :P

enozo
Kontaktowanie:

Post11 kwie 2007, 13:56

zgred pisze:
enozo pisze:P.S. Buster owszem wypąpowuje się ale jak popełni się błąd. Mi się nie zdażyło

Czyli trzymanie latawca w zenicie przez dłuższy czas to błąd :think: :?: :roll: :?:

No i ciekaw jestem tej kopii blade - wiadomo kto zaprojektował blade II (i tylko ten typ blade flexifoila).
Ten który pojawia się na zlocikach to już jest BLADE III i odbiega i kształtem i zachowaniem od radsailsa. Nie miałem w rękach blade'a II więc sięnie wypowiem czy to kopia czy nie. Zresztą żeby to stwierdzić dokładnie trza by popruć oba kite'y i poprzymierzać co potrzeba.

Aha no i porównaj ceny blade'a flexifoilowego i radsailsa w tym samym rozmiarze i czego wymagasz od kopii za którą płacisz 1/3 ceny :P

Jak trzymasz bustera w zenicie i gubi powietrze to muszę Ci pouczyć latać...mi się nigdy nie zdarzyło w zenicie.
Latałem na BLADE II jak Ty jeszcze huliganiłeś w Pułtusku, nie ma co porównywać tych latawek.

Awatar użytkownika
zgred
Kontaktowanie:

Post11 kwie 2007, 14:09

enozo pisze:
zgred pisze:

Jak trzymasz bustera w zenicie i gubi powietrze to muszę Ci pouczyć latać...mi się nigdy nie zdarzyło w zenicie.
Latałem na BLADE II jak Ty jeszcze huliganiłeś w Pułtusku, nie ma co porównywać tych latawek.

Koniecznie musimy się spotkać na te lekcje :shock: aż nie moge się doczekać.
Jejku jak fajnie - darmowa lekcja latania u ENOZA :jive: u tego samego Enoza, u którego kowis bedzie brał lekcje :doh: :twisted:

A tak zeby nie było ze off top

KOLEGO POTESTUJ OBA

enozo
Kontaktowanie:

Post11 kwie 2007, 14:34

Kto powiedział ze darmowa :twisted:

Awatar użytkownika
Regis
Kontaktowanie:

Post11 kwie 2007, 17:39

Jak sie bedziecie bic na jakims kitemitingu to dajcie wczesniej znac, zebym sie zaopatrzyl w popcorn i piwko :D

Wróć do „Landkiting”