IKO Pytanie??

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
bobi92
Kontaktowanie:

Post22 maja 2007, 21:31

Czy znacie kogos lub sami kto oblal kurs iko jak wogle wyglada taki kurs ???

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post22 maja 2007, 22:05

Najgorsza jest czesc pisemna :( Ciezko napisac ten esej a test juz wogole masakra :( :twisted: :twisted: :twisted:

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post22 maja 2007, 22:09

ahahahahahah :D:D:D:D:D:D

Ale jak już napiszesz i zaakceptują w centrali to będzie z górki ;)
Wtedy pozostaje już tylko czekać miesiac na egzamin praktyczny :P

Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post22 maja 2007, 22:13

mu chyba chodzi o kurs na instruktora....

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post22 maja 2007, 22:15

a jak nie zdasz 2 razy to podobno wysylają do szkoly specjalnej :shock:
takiej bez licencji :jump:

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post22 maja 2007, 22:17

mu chyba chodzi o kurs na instruktora....

jak tak to przepraszam :D
ale na kurs instruktora to juz powinien isc ktos kto juz cos kuma a wtedy pewnie pod gorke nie robią

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post22 maja 2007, 22:19

kowal pisze:
a wtedy pewnie pod gorke nie robią

a na pewno nie pod wiatr ;)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post22 maja 2007, 22:32

bobi92 pisze:Czy znacie kogos lub sami kto oblal kurs iko jak wogle wyglada taki kurs ???

ja znam sporo takich osób :idea:

wg mich obserwacji ponad 30 % starujących nie kończy w pełni IKO ITC za pierwszym podejściem :idea:

pozdro

bobi92
Kontaktowanie:

Post22 maja 2007, 22:33

Jurgen pisze:Najgorsza jest czesc pisemna :( Ciezko napisac ten esej a test juz wogole masakra :( :twisted: :twisted: :twisted:

hahaha :twisted: mam nadzieje ze to zart bo juz sie posralem :oops: :oops:

bobi92
Kontaktowanie:

Post22 maja 2007, 22:35

Ziomek. pisze:
bobi92 pisze:Czy znacie kogos lub sami kto oblal kurs iko jak wogle wyglada taki kurs ???

ja znam sporo takich osób :idea:

wg mich obserwacji ponad 30 % starujących nie kończy w pełni IKO ITC za pierwszym podejściem :idea:

pozdro
I wtedy odnowa trzeba wszystko zdawac ?? czy sa jakies porawki ?? w jaki sposb mozna oblac ?? i czy caly kurs istruktorski jest w jezyku angielskim ??

Awatar użytkownika
Mimi
Kontaktowanie:

Post22 maja 2007, 23:02

- zeby zapisac sie na kurs trzeba spełnic pewne warunki (wszystko na stronie IKO w zakładce kariera)
- kurs jest prowadzony po angielsku i trzeba troche rozumiec... bo innaczej nie wykorzystasz dobrze kursu... ale generalnie mozna sobie poradzic.. jak sie nie zna super.. angielskiego...
- mozna nie zdac a raczej nie zaliczyc z 3 powodow...
UMIEJETNOSCI W PŁYWNIU SA NIE DOSTATECZNE (trzeba wtedy sie doszkolic... i musi to poswiadczyc jakis instruktor Level 2)
EGZAMIN PISEMNY NIE ZALICZONY (po 2 tygodniach mozna napisac jeszcze raz taki egzamin w wyznaocznym dniu i godzinie i miejscu....)
UMIEJETNOSCI W NAUCZANIU ZBYT NISKIE (praktyka czyni mistrza... trzeba popracowac w jakies szkole gdzie jest instrutor LEVEL 2 i jesli on sie podpisze ze jest lepiej... to jest zaliczone...)

Wiem ze mozna sie czepiac generalnie na przestrzeni ostanich lat ksiazka (teraz juz wersja 3.1) zgrubiała do 180stron.... i wymagania sa troche wieksze a wszystko to w 5dni.. kursu... ale i wymagania na rynku pracy sa wieksze... :)

Jestem organizatorem i jesli w mojej ocenie ktos sie nie nadaje to mu to powiem juz wtedy gdy sie bedzie chciał zapisac...

Wiecej info w starym newsie
http://www.kiteportal.pl/news/550/kursy ... _2007.html

Awatar użytkownika
C A M E L
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post22 maja 2007, 23:58

moim zdaniem jeszcze nadal ITC IKO:

- mają za niskie wymagania wstępne (to sie zmienia ku lepszemu),
- trwaja za króko (to się jakoś nie zmienia),
- za łatwy egzamin (ale jest coraz trudniej czyli coraz lepiej)

czyli raczej idzie ku lepszemu - tzn instruktor IKO po kursie bedzie coraz lepszy

ale za to:

- nie są za tanie :wink:

camel

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post23 maja 2007, 09:25

Mało tego oblać....
Znam laske z Norwegii, ktora chyba z nudow zrobila kurs IKO w Brazylii razem ze mną.

Podczas odbierania wyników z pisemnego i krótkiej pogawedki z egzaminujacym sama potwierdzila jego słowa, że ona sie nie nadaje do nauczania, ma slabe podejsci, boi sie itp... :idea:

bobi92
Kontaktowanie:

Post23 maja 2007, 19:00

Mimi pisze:- zeby zapisac sie na kurs trzeba spełnic pewne warunki (wszystko na stronie IKO w zakładce kariera)
- kurs jest prowadzony po angielsku i trzeba troche rozumiec... bo innaczej nie wykorzystasz dobrze kursu... ale generalnie mozna sobie poradzic.. jak sie nie zna super.. angielskiego...
- mozna nie zdac a raczej nie zaliczyc z 3 powodow...
UMIEJETNOSCI W PŁYWNIU SA NIE DOSTATECZNE (trzeba wtedy sie doszkolic... i musi to poswiadczyc jakis instruktor Level 2)
EGZAMIN PISEMNY NIE ZALICZONY (po 2 tygodniach mozna napisac jeszcze raz taki egzamin w wyznaocznym dniu i godzinie i miejscu....)
UMIEJETNOSCI W NAUCZANIU ZBYT NISKIE (praktyka czyni mistrza... trzeba popracowac w jakies szkole gdzie jest instrutor LEVEL 2 i jesli on sie podpisze ze jest lepiej... to jest zaliczone...)

Wiem ze mozna sie czepiac generalnie na przestrzeni ostanich lat ksiazka (teraz juz wersja 3.1) zgrubiała do 180stron.... i wymagania sa troche wieksze a wszystko to w 5dni.. kursu... ale i wymagania na rynku pracy sa wieksze... :)

Jestem organizatorem i jesli w mojej ocenie ktos sie nie nadaje to mu to powiem juz wtedy gdy sie bedzie chciał zapisac...

Wiecej info w starym newsie
http://www.kiteportal.pl/news/550/kursy ... _2007.html

Czy jesli jestem na etapie ustawanego co pewien czas Hp to moje umiejetnosci sa wystarczajace. Ale np. mam kolege ktory chce zrobic kurs i potrafi plywac switch i skac i jego najlepszy trik to backloop to czy tez jego umiejetnosci sa wystarczajace ?? Ps. To ja jestem tym osobnikiem ktory sie chce zapisac na kurs. Aha czy jesli pomagalem koledze przy kuras tudziez w Tarifie to chyba bedzie mi to przydatne bo miej wiecej wiem co i jak:)

sławuś
Kontaktowanie:

Post23 maja 2007, 19:22

Aby zostać instruktorem nie musisz umieć handlepassów, nie musisz umieć board ofów i nie musisz umieć backloop'a:)

Wróć do „Forum Główne”