CZY KTOS PŁYWAŁ NA KITELOOSE-HAWK?????????????

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
win

Post01 cze 2007, 00:09

CZY KTOŚ MIAL JUZ OKAZJE PLYWAC NA LATAWCACH KITELOOSE A KONKRETNIE NA LATAWCU BOW TEJ FIRMY????????? :roll:

morlov
Kontaktowanie:

Post01 cze 2007, 02:23

Ja latalem na 10tce. Jak dla mnie calkiem przyjemny, mozna na nim wysoko poskakac, nie odczuwalne sily przy kiteloopach. Powinni tylko popracowac nad barem, bar a konkretnie chickenloop niezbyt nadaje sie do unhooked. tyle z tego co pamietam, nie plywalem na nim dlugo.. do przetestowania w wake.pl ;)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post01 cze 2007, 04:19

ja pływalem :wink:
całkiem spoko :idea:

win

Post01 cze 2007, 22:52

moze troszke wiecej danych
:?:

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post05 cze 2007, 15:06

Witam,

Mialem okazje potestowac Kiteloose Hawk 10M przez około pół dnia.
Kite solidnie wykonany, stabilny, wstawanie z wody - bow - no problem. Nie napisze nic o dolnym zakresie bo ogolnie mialem caly czas "ciut za duzo". Dobry zakres depowera i odpuszczanie w szkwalach.
Kiteloopow nie probowalem :wink: Ale Morlov "DAWAL RADE" :wink: :wink: :wink:
Porównując z innymi kitemi typu bow - uwazam ze jest to bardzo dobry kite, "niestety" jednak wciaz wzorcem tego sezonu pozostaje dla mnie Waroo 07 - zwlaszcza bar* - naprawde swietny, zgadzam sie z Morlovem ze w Hawku powinni go troche dopracowac, zwlaszcza system bezpieczenstwa.
Wykonanie, jak pisalem solidne, troche jednak nie odpowiada mi kolorystycznie ( ten orzelek na kajcie... :wink: ), no i ksztalt jest moim zdaniem "nietypowy" => ale to oczywiscie SUBIEKTYWNA opinia, o gustach sie nie dyskutuje :idea:
Obiektywną sprawą jest jednak CENA - tu moze sprzedawca sie wypowie ale widzialem na stronie ze jest dosc drogi "w porównaniu" :?:

pozdro

* uratowal mi d... i nie tylko w taki sposób ze do dzis nie wiem, czy na innym kajcie bym sie z tego wykręcil - tyle.[/list]

jachu
Deska: Ronix Kinetik STD
Latawiec: Sesitec 2.0
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post05 cze 2007, 21:45

...z tym, ze HAWK, to nie orzelek, tylko jastrzab raczej :wink:

Awatar użytkownika
SWIRUS
Kontaktowanie:

Post05 cze 2007, 21:50

jachu pisze:...z tym, ze HAWK, to nie orzelek, tylko jastrzab raczej :wink:

... lub też sokół :lol:

sławuś
Kontaktowanie:

Post05 cze 2007, 21:53

Kiteloose zawsze był drogi w zeszłym roku deska ponad 2500, fajna ale nic rewelacyjnego, za tą kase kupiłbym 666 i jescze by zostało

jachu
Deska: Ronix Kinetik STD
Latawiec: Sesitec 2.0
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post06 cze 2007, 09:56

sokol to chyba predzej FALCON bedzie :lol:

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post06 cze 2007, 15:03

tej, Yawhoo :wink: Ja wiem, co "hawk" znaczy :wink: Tylko napisalem orzelek, bo mi ten ptaszek w ogole jastrzebia nie przypomina :lol: Taki wyszczerzony orzel toto :wink: Ale jak komus nie przeszkadza, to loose 8) ...

Wojtekkkk

Post09 cze 2007, 13:19

Nie wydaje mi sie zeby chikenloop byl zly do unhooked...plywam troche z tym chikenem i uwazam ze jest swietny!!Duze "oczko" chikena-nie musze go szukac po ladowaniu a co wazne chikenloop jest sztywny takze moge go spokojnie zlapac i przyciagnac do siebie-nie wygina mi sie na boki... 8)

Awatar użytkownika
zygi
Kontaktowanie:

Post11 cze 2007, 00:26

chicken loop-KITELOOSE-TAK PROSTEGO I WYGODNEGO SYSTEMU JESZCZE NIE BYŁO!!!!!!!!!!!
Cloop Twister Sviwel - chicken loop to udoskonalony system , który pozwala nam w sposób niewiarygodnie prosty na posortowanie linek przy jednoczesnym pozostaniu podpiętym do latawca - wystarczy tylko przekręcić twister, aby posortować linki.
System ten pozwala na:
- wykonywanie manewrów un-hooked i stałe podpięcie do leash-a, bez ryzyka o utratę latawca
- zapewnienie, że linka bezpieczeństwa nie zaplata się o twoje ręce, bar czy też chicken loopa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

NO I PIEKNY JASTRZAB
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Friday

Post12 cze 2007, 22:45

no, nowemu na rynku latwo nie jest
Ja uzywam od roku i dobrze mi z tym :lol: Jaka by ptica to nie byla, to sie plywa dobrze

Awatar użytkownika
zygi
Kontaktowanie:

Post27 cze 2007, 01:35

Producent gwarantuje, że trwała i solidna konstrukcja HAWKa pozwoli użytkownikowi cieszyć nim przez wiele sezonów. Zwraca uwagę na najwyższej jakości materiały, z których został wykonany latawiec. W miejscach newralgicznych, ja na przykład tipy, latawiec pokryty został kevlarem oraz materiałem EVA.

Połączenia komór poprzecznych z tubą główną mają formę 3D CONNECTION, co ma zapewnić doskonałe właściwości lotne HAWKa. Depower został zmniejszony do 35 cm, dzięki czemu latawiec ma się dłużej utrzymywać w powietrzu i w konsekwencji, po nieudanym triku, nie wpadać tak szybko do wody. Latawiec posiada bardzo prosty system połączenia z barem (brak bloczków na barze). Jego atutem ma być także udoskonalony system Twister C-Loop, który pozwala, będąc cały czas hook, jednym przekręceniem twistera, posortować linki. Tym samym ryzyko ich zaplątania ma być mniejsze.
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Recenzje & Opinie”