Montaż strapów w nobile.

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
Awatar użytkownika
kukems
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post16 lip 2007, 23:50

Witam,
Miałem trochę zabawy. Pstryknąłem kilka fotek może się kiedyś przyda jak ktoś będzie motował footstrapy w nobile. Swoją drogą strapy można wbrew pozorom baaardzo dobrze zacieśnić trzeba tylko mocno wcisnąć te, ... bo ja wiem ... plastikowo materiałowe "ucha" które wchodzą do strapa.
http://files-upload.com/376699/nobile_straps.pdf.html

kamilozo
Postawił piwka: 5 razy
Kontaktowanie:

Post11 lut 2009, 13:12

Mam Nobile 555 08,a firmowe footstrapy strasznie mi nie pasuja,slabo noge trzymaja.Na jakie najlepiej wymienic bo deska mi odpowiada??

Awatar użytkownika
wasil
Deska: SU-2
Latawiec: Slingshot RPM 2015 11m
Kontaktowanie:

Post11 lut 2009, 14:26

kukems pisze:Witam,
Miałem trochę zabawy. Pstryknąłem kilka fotek może się kiedyś przyda jak ktoś będzie motował footstrapy w nobile. Swoją drogą strapy można wbrew pozorom baaardzo dobrze zacieśnić trzeba tylko mocno wcisnąć te, ... bo ja wiem ... plastikowo materiałowe "ucha" które wchodzą do strapa.

Nie wiem dlaczego,ale link który zamieściłeś niestety nie działa... przynajmniej u mnie... możesz go poprawić?!

gregot
Dostał piwko: 1 raz

Post18 lut 2009, 12:25

kamilozo pisze:Mam Nobile 555 08,a firmowe footstrapy strasznie mi nie pasuja,slabo noge trzymaja.Na jakie najlepiej wymienic bo deska mi odpowiada??

A dobrze masz zlozone strapy?

Czy te twarde koncowki wychodzace z pada masz wlozone zaraz pod neopren?
duzo ludzi tak robilo i przez to noga raz ze nie trzyma a dwa ze mozna sie nabawic bola...

gregot

Post18 lut 2009, 12:46

wasil pisze:
kukems pisze:Witam,

Nie wiem dlaczego,ale link który zamieściłeś niestety nie działa... przynajmniej u mnie... możesz go poprawić?!

Tutaj http://www.kiteboarder.co.uk/kitesurfin ... hp?t=14871

Zjedz sobie do polowy i sa fotki jak zlozyc strapa.
Tylko jak gosc pisze pomylil gore wiec miej na uwadze ze gorna czesc powinna byc na lewej stronie dechy :D
Grubsza czesc powinna byc od srodka nogi..
Jak cos nie jasne to wal smialo ;)

Awatar użytkownika
wasil
Deska: SU-2
Latawiec: Slingshot RPM 2015 11m
Kontaktowanie:

Post18 lut 2009, 15:40

Dzięki za pomoc,ale ten temat niestety mi nie pomoże,bo sam posiadam deskę Flexifoil Omega wraz z oryginalnymi strapami,które wyglądają zdecydowanie inaczej niż te od Nobile,więc również sposób ich zakładania musi się różnić. Będę musiał po prostu się troszkę dłużej pobawić...

Nomercy
Deska: Parapet z OBI
Latawiec: TESCO Bag
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post20 lut 2009, 00:01

gregot pisze:Tylko jak gosc pisze pomylil gore wiec miej na uwadze ze gorna czesc powinna byc na lewej stronie dechy :D
Grubsza czesc powinna byc od srodka nogi..
Jak cos nie jasne to wal smialo ;)

Z tym pomyleniem stron to jest jakas paranoja :? :? :?

Prawdopodobnie koles korzystal z instrukcji zaloczonej do deski, a tam wlasnie tak sa montowaane strapy.
Mam taka sama w chacie,
jak kupilem deche i zamontowalem strapy wedlug ich zalecen (do góry nogami) nie zwrócilem uwagi, bo bylem tak podjarany przed pierwszym plywanem.
Dopiero w domu, po powrocie cos mnie tknelo i zaczalem przegladac zdjecia na firmowej stronie NOBILA, a tam juz riderzy maja strapy zamontowane wlasciwie.

PS. Zreszta znalazlem tam tez w opisach pare takich ortografów, ze cholera bierze, ze nie moga znalezc kogos kto poprawnie po polsku pisac umie
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

gregot

Post23 lut 2009, 14:09

Nomercy pisze:Z tym pomyleniem stron to jest jakas paranoja :? :? :?

Prawdopodobnie koles korzystal z instrukcji zaloczonej do deski, a tam wlasnie tak sa montowaane strapy.
Mam taka sama w chacie,
jak kupilem deche i zamontowalem strapy wedlug ich zalecen (do góry nogami) nie zwrócilem uwagi, bo bylem tak podjarany przed pierwszym plywanem.
Dopiero w domu, po powrocie cos mnie tknelo i zaczalem przegladac zdjecia na firmowej stronie NOBILA, a tam juz riderzy maja strapy zamontowane wlasciwie.

PS. Zreszta znalazlem tam tez w opisach pare takich ortografów, ze cholera bierze, ze nie moga znalezc kogos kto poprawnie po polsku pisac umie
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Za duzo czasu spedzaja nad budowa dech zeby sie jakas tam instrukcja przejmowac ;)
Wazne ze decha zajeboza a jak ktos jej tam uzywa to pal licho ;)
A tak naprawde wystarczylo by dopisac do pada L- lewy P- prawy no wiecie tak jak w butach :twisted:

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”