koło pisze:Witam wszystkich.. Na moje konto wpłaciliście 1806zl + 10zł dziś od kolesia, daje nam to kwotę 1816zł. Za wieniec zapłaciliśmy 400zł, za znicze 61,80zł.. Czyli pozostało 1354,20zł. Dziś po pogrzebie Rafała spotkaliśmy sie z Joanną(żoną Rafała) i ustaliliśmy, że pozostała kasa zostanie przeznaczona na kamień z informacją o tym, że zginął tu Rafał- kitesurfingowiec lub coś w tym stylu.. Joanna zaprojektuje ta informacje i zostanie ona umieszczona na tym kamieniu- tablicy, pomniku. ONZO wziął pozostałe pieniądze i zajmie się załatwieniem tablicy u kamieniarza oraz wmurowaniu jej w miejscu tragicznej śmierci Rafała.. Zwracam się do wszystkich o ucięcie spekulacji co zrobimy z pozostałą kasą.. Będzie tablica i tyle..Asia sama wybierze tekst i PANOWIE PROSZĘ USZANUJMY TO!!
koło pisze:...ustaliliśmy, że pozostała kasa zostanie przeznaczona na kamień z informacją o tym, że zginął tu Rafał- kitesurfingowiec lub coś w tym stylu.. Joanna zaprojektuje ta informacje i zostanie ona umieszczona na tym kamieniu- tablicy, pomniku....
Grzechu pisze:Myąlicie, że na WDW Rynia pozwolą to zainstalować?
Obawiam się ze nie.
onzo pisze:POczekajcie chwilę z tym wpłacaniem. Na razie nie wiemy czy pozwolą nam postawić tam cokolwiek. Właścicielem WDW jak sama nazwa wskazuje jest wojsko - nie wiem jeszcze pod jaką to jednostkę podlega, czy może bezpośrednio pod MON. Nie udało mi się dzisiaj tego dowiedzieć. W każdym bądź razie najpierw ustalimy co, potem czy sięda, a potem dogramy szczegóły. Jak się nie da tam to będziemy się zastanawiać co i gdzie w takim wypadku zrobić. Mam już kilka pomysłów rozwiązań, ale muszę porozmawiać z Asią.
Blesso pisze:Mozliwe ze ciezko bedzie zachecic wlasciciela gruntu do wydania pozwolenia na zamontowanie czegos "stacjonarnego"
Dlatego moze warto zamowic cos co mozna by w miare potrzeby przeniesc/przesunac w inne miejsce.
Np polowka duzego kamienia/glazu z inskrypcja byla by lepszym "argumentem" niz wkopanie na 80cm w ziemie krzyza lub tablicy.
Blesso
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości