WIENIEC OD KITESURFINGOWCÓW DLA RAFAŁA!!!

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
anfenger

Post18 lip 2007, 20:11

Sorry , Admin nic nie blokuj , ponieważ Onzo jeszcze coś napisze i Asia obiecała coś dodać

grzechu
Kontaktowanie:

Post18 lip 2007, 20:14

Myąlicie, że na WDW Rynia pozwolą to zainstalować?
Obawiam się ze nie.

Awatar użytkownika
SWIRUS
Kontaktowanie:

Post18 lip 2007, 20:29

koło pisze:Witam wszystkich.. Na moje konto wpłaciliście 1806zl + 10zł dziś od kolesia, daje nam to kwotę 1816zł. Za wieniec zapłaciliśmy 400zł, za znicze 61,80zł.. Czyli pozostało 1354,20zł. Dziś po pogrzebie Rafała spotkaliśmy sie z Joanną(żoną Rafała) i ustaliliśmy, że pozostała kasa zostanie przeznaczona na kamień z informacją o tym, że zginął tu Rafał- kitesurfingowiec lub coś w tym stylu.. Joanna zaprojektuje ta informacje i zostanie ona umieszczona na tym kamieniu- tablicy, pomniku. ONZO wziął pozostałe pieniądze i zajmie się załatwieniem tablicy u kamieniarza oraz wmurowaniu jej w miejscu tragicznej śmierci Rafała.. Zwracam się do wszystkich o ucięcie spekulacji co zrobimy z pozostałą kasą.. Będzie tablica i tyle..Asia sama wybierze tekst i PANOWIE PROSZĘ USZANUJMY TO!!

Brawo chłopaki, super to załatwiliście!

Myślę, że to najlepsze rozwiązanie spośród tutaj zaprezentowanych przez kolegów i koleżanki.

Koniec dyskusji.

Pozdr,

Awatar użytkownika
Preston
Kontaktowanie:

Post18 lip 2007, 21:16

koło pisze:...ustaliliśmy, że pozostała kasa zostanie przeznaczona na kamień z informacją o tym, że zginął tu Rafał- kitesurfingowiec lub coś w tym stylu.. Joanna zaprojektuje ta informacje i zostanie ona umieszczona na tym kamieniu- tablicy, pomniku....

moim zdaniem, bardzo dobry pomysl!

pozdr

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post18 lip 2007, 21:19

Witam
Kasa jest u mnie - dokładnie tyle ile podał Koło - zapewniam Was, że zostanie odpowiednio wykorzystana. Zapewniam też Was, że wszystkie decyzje na ten temat będę konsultował bezpośrednio z Asią. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko.
Rzeczywiście nie czytając Waszych postów też doszedłem do wniosku, że tablica upamiętniająca Rafała to najlepszy pomysł (zresztą niezależnie ode mnie zdecydowały tak osoby, które były na stypie). Z czego ta tablica zostanie wykonana - będziemy się jeszcze zastanawiać. Zależy to też od tego jak zareaguje na to WDW Rynia. Zaczniemy więc pewnie od tego. Dajcie nam jednak nieco czasu żebyśmy mogli się tym zająć jak należy.

Awatar użytkownika
Maverick
Kontaktowanie:

Post19 lip 2007, 09:24

Cieszę się że zakończyliśmy tą bezsensowną kłótnię, w której zapominaliśmy o istocie sprawy.

Pomysł z płytą najlepszy z możliwych tylko:

Grzechu pisze:Myąlicie, że na WDW Rynia pozwolą to zainstalować?
Obawiam się ze nie.

to prawda że najpierw trzeba zapytać właściciela gruntu czy zezwoli na takie coś.
Jeśli nie a ja myślę że będzie ciężko to trzeba wybrać inne ale równie znaczące miejsce.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2007, 08:45 przez Maverick, łącznie zmieniany 1 raz.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post19 lip 2007, 10:33

nawet nie wiemy jak często nasze drogi splatają się
krzyżowały się również z RaFałem

wcześniej myślałem że znaliśmy sie "tylko" z Jego pobytu
na Ekolagunie w maju zeszłego roku
potem przypomniałem sobie wspólne zdjęcia z
wintertouru na Zegrzu 05

na "wspominkach" urządzonych przez rodzinę i przyjaciół RaFała
zobaczyłem że bywał na wielu kite imprezach:
REdBull 05
Siemens Kite Festiwal 05
i wielu innych
nie mógł usiedzieć na miejscu..

znaliście Go - choć wielu z nas o tym nawet nie wiedziało..

podczas wczorajszego pożegnania
cały czas miałem świadomość
nie tego że to MÓGŁ być każdy z nas..
ale tego, że to MOŻE BYĆ KAŻDY Z NAS..

spoczywaj w pokoju
powyżej waśni , min na kf...

.....
uważam że pomysł płyty/krzyża upamiętniającego tragiczny wypadek RaFała jest jednym z najlepszych...

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post19 lip 2007, 15:57

Dokładnie - nie mogliśmy zostać na wspominkach, ale jest tak jak piszesz - spotykaliśmy się wiele razy, nawet tego nie pamiętając. Sam dopiero po wypadku uświadomiłem sobie, że widywaliśmy się z Rafałem częściej niż mogłem przypuszczać.
I tak jak piszesz - mijamy się, znając się bardziej z KF niż w realu i nawet nie wiemy, że ten ktoś kto mógł być całkiem anonimowy okazuje się w końcu kimś bliskim.

gregorg
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post20 lip 2007, 17:02

cholera przez pare dni nie wchodziłem na kf , przeleciała mi mozliwość dorzucenia sie do wieńca i parę spraw mnie omineło ale nie widzę problemu żeby dorzucić się na pomnik. Chłopaki nie zamykajcie jeszcze konta , mysle ze znajdzie się jeszcze pare takich osób jak ja . Dajcie info czy na to samo konto mozna się dorzucić ?

Awatar użytkownika
kolo
Deska: nobile, North (wave)
Latawiec: Cabrinha SB5-10m

Post20 lip 2007, 17:44

Dzwoniło do mnie kilka osób które chciały dorzucić swoja cegiełkę..Jeżeli są jeszcze takie osoby które chcą dorzucić się do pomnika dla Rafała to można wpłacać kaskę na konto które podałem. Ja zdzwonię się z ONZO i przekaże mu resztę zebranych pieniędzy..

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post20 lip 2007, 18:57

POczekajcie chwilę z tym wpłacaniem. Na razie nie wiemy czy pozwolą nam postawić tam cokolwiek. Właścicielem WDW jak sama nazwa wskazuje jest wojsko - nie wiem jeszcze pod jaką to jednostkę podlega, czy może bezpośrednio pod MON. Nie udało mi się dzisiaj tego dowiedzieć. W każdym bądź razie najpierw ustalimy co, potem czy sięda, a potem dogramy szczegóły. Jak się nie da tam to będziemy się zastanawiać co i gdzie w takim wypadku zrobić. Mam już kilka pomysłów rozwiązań, ale muszę porozmawiać z Asią.

Awatar użytkownika
bitter
Kontaktowanie:

Post20 lip 2007, 19:54

Pomysł z pomnikiem super - pełen szacunek. Nie znam tego tragicznego spotu ale moze da się zrobić tam porządek i sprztąnąć te tragiczne donice albo jakos inaczej zabezpieczyc spot?

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post20 lip 2007, 20:01

onzo pisze:POczekajcie chwilę z tym wpłacaniem. Na razie nie wiemy czy pozwolą nam postawić tam cokolwiek. Właścicielem WDW jak sama nazwa wskazuje jest wojsko - nie wiem jeszcze pod jaką to jednostkę podlega, czy może bezpośrednio pod MON. Nie udało mi się dzisiaj tego dowiedzieć. W każdym bądź razie najpierw ustalimy co, potem czy sięda, a potem dogramy szczegóły. Jak się nie da tam to będziemy się zastanawiać co i gdzie w takim wypadku zrobić. Mam już kilka pomysłów rozwiązań, ale muszę porozmawiać z Asią.

..jesli sie nie da tam to pomyslcie moze czy nie postawic czegos przy nagrobku lub wkomponowac w nagrobek.

Blesso

Post20 lip 2007, 23:21

Mozliwe ze ciezko bedzie zachecic wlasciciela gruntu do wydania pozwolenia na zamontowanie czegos "stacjonarnego"
Dlatego moze warto zamowic cos co mozna by w miare potrzeby przeniesc/przesunac w inne miejsce.
Np polowka duzego kamienia/glazu z inskrypcja byla by lepszym "argumentem" niz wkopanie na 80cm w ziemie krzyza lub tablicy.

Blesso

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Kontaktowanie:

Post23 lip 2007, 15:24

Blesso pisze:Mozliwe ze ciezko bedzie zachecic wlasciciela gruntu do wydania pozwolenia na zamontowanie czegos "stacjonarnego"
Dlatego moze warto zamowic cos co mozna by w miare potrzeby przeniesc/przesunac w inne miejsce.
Np polowka duzego kamienia/glazu z inskrypcja byla by lepszym "argumentem" niz wkopanie na 80cm w ziemie krzyza lub tablicy.

Blesso

Zamiast tej DURNEJ DONICY z betonu, o która rozbił się Rafał można by postawić TO COŚ a donice do piachu

Wróć do „Forum Główne”