zintegrowana kamizelka z trapezem- czy to dziala git?

Trapezy, pianki, bary, linki, t-shirty i wszystkie inne rzeczy.
Awatar użytkownika
Misiow
Deska: Surf/Race/TT-Split/MTB
Latawiec: Ozone Reo-Edge-Manta/FS S3

Post27 lip 2007, 11:24

Po moich ostatnich nieprzyjemnych przygodach (spory crash :-( )obiecalem sobie jeszcze w wodzie ze jak tylko uda mi sie wyjsc z tego calo to nie wejde ponownie bez kamizeleki impact (polecam wszystkim jak nagle dmuchnie ponad 40knotow a ty na 11m to.....wiecie sami). Ale do rzeczy wiem ze jest spory problem jak sie uzywa trapezu ledzwiowego bo czesto jedzie do gory po kamizelce itp... zastanawiam sie nad kamizelka zintegrowana z trapezem np cos takiego: http://www.realkiteboarding.com/index.c ... uctID=5078 , jak ktos w tym plywa/ł chetnie uslysze jego opinie. Z gory dzieki pozdrwiam

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post27 lip 2007, 12:46

Moj kumpel z Szczecina plywa w takim i z tego co wiem jemu pasuje.
Jedyny problem jaki widze do to ze taka kamizelka musi byc dobrze dopasowana bo jak nie to bedzie jechac do gory wiec zakupy online moga byc malym problemem.
Masz jeszcze opcje kamizelki Dakine Matrix(dojedzie do mnie w czwartek wiec jak ja oplywam to cos napisze) ktora jest przystosowana pod trapez wysoki i ma podobno nie jedzic do gory lub jakas inna kamizelke + spodenki z trapezem Dakine nitrous, ktore juz po malu przetestowałem i jak na razie jestem miło zaskoczony.

Awatar użytkownika
Misiow

Post27 lip 2007, 13:00

dzieki za podpowiedz, dokladnie podazam w tym kierunku i Matrix rozwazam jako eventualnosc jesli ta z trapezem z jakis powodow nie bedzie ok, niestety o spodenkach z trapezem slyszalem odmienne opinie od twojej tzn ze hak uwiera w kosci biodrowe i ze moze to byc problem zmierzylem i troszeczke sie zgadzalo,... po tym zarzucilem temat spodenek bo mi niestety te kosciska troche wystaja ... patrzylem rowniez na impact sheld mystica jako ewentualnosc z seri sciagacz na dole, Daj znac koniecznie jak cie sie sprawdza ten Matrix , dzieki pozdrawiam

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post27 lip 2007, 13:31

Kupiłem kompletne spodenki dakine tzn spodenki +podkladka pod hak i hak obrotowy i jak na razie niec mnie nie uwiara. Jak nosilem sie z zamiarem zakupu to tez pytalem na forum i odpowiedzi byly negatywne.Ale nikt nie potrafil napisac dlaczego nie. Nie bo nikt nie plywa no to nie :D
Ja jednak potrzebowałem alternatywy do trapezu wysokiego w cieplych krajach. Nie przepadam plywac w koszulkach wiec trapez wysoki niemilosiernie poobcieral mi boki i potrzebowałem czegos co na kilka dni odciazy moje boczki(obtarcia + slona woda = nie mile uczucie)
Spodenki testowałem na killerspocie Dzieckowice gdzie wiatr nie jest rowny. Ja bardziej obawiałem sie ze paski beda ugniatac mnie w jaja ale w modelu 07 paski nie przechodza przez pachwiny tylko sa mniej wiecej w polowie uda. U ciebie problem z uwieraniem mogl byc spowodowany brakiem podkladki pod hak,duzo ludzi tak plywa.Tak jak pisałem jak na razie plywałem na nich 2 razy wiec nie wyrobilem sobie zdania o spodenkach ale na razie jestem milo zaskoczony. A dodam ze od 2004 plywałem tylko w trapezie wysokim.Jedyny minus jaki znalazlem to podczas halsowania po deske miałem problemy ze zlapaniem wysokosci,no ale to moze tylko kwestia zmiany techniki (nizej pkt mocowania)

Jak dojdzie kamizelka i powieje nam na poludniu to napewno sprawdze ja z trapezem wysokim jak sie zachowuje bo ze spodenkami to raczej nie bedzie problemu.Kamizelke widziałem na stronie dakine polska ze sa dostepne( w cenniku) niestety koszt dosc wysoki 450zl :(

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post27 lip 2007, 13:37

A zapomnial bym ze Matrix vest mialy problem z zamkiem nie wiem o co chodziło ale wiem ze na pewien czas wstrzymano dystrybucje
Ponizej kawałejk maila od Dakine

" I have pulled all of your items and I was just sitting down to email you regarding the Matrix Vest.

The Matrix Vests have had problems with zippers and Dakine will not be getting any more in until mid-April. We have all of your other items except for the Matrix Vest."

Wiec podczas zakupu warto by sie dowiedziec czy to jest kamizelka z usunieta wada :D

Awatar użytkownika
Misiow

Post27 lip 2007, 15:27

no to teraz jasne , podkladka powinna zalatwic problem ucisku spodenek, a wracajac do Matrixa masz jakis namiar na "fajna" cene? bo po tresci emaila w odpowiedzi na zamowienia widze ze masz z tym bardziej do czynienia....jakby cos to na priv. dzieki i pozdrawiam z Krakowa

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post27 lip 2007, 20:09

no to jak jestes z krk to zapraszam na testowanie spodenek i kamizelki
Powinna byc w PL w czwartek lub piatek wiec jak chcesz mozesz podjechac do mnie i zobaczyc czy taki rozmiar by ci pasował. Sam kupowałem online a rozmiar dobierał mi sprzedawca wiec mam nadzieje ze bedzie pasował

z rzeczami to miałem farta bo byłem u wuja sama wiec zapakowałem caly quiver roznym sprzetem ale ceny w PL nie sa tak strasznie wyzsze
Ja nie wiem dokladnie ile dałem bo na wszystkie rzeczy jakie brałem ze sklepu dostałem od całosci rabat
Ale cena dakine Matrix to 130$*2,73=354zl a w PL 450 zl :(
Odezwij sie na GG 1142568

Wróć do „Akcesoria | Inne”