Kupiłem kompletne spodenki dakine tzn spodenki +podkladka pod hak i hak obrotowy i jak na razie niec mnie nie uwiara. Jak nosilem sie z zamiarem zakupu to tez pytalem na forum i odpowiedzi byly negatywne.Ale nikt nie potrafil napisac dlaczego nie. Nie bo nikt nie plywa no to nie
Ja jednak potrzebowałem alternatywy do trapezu wysokiego w cieplych krajach. Nie przepadam plywac w koszulkach wiec trapez wysoki niemilosiernie poobcieral mi boki i potrzebowałem czegos co na kilka dni odciazy moje boczki(obtarcia + slona woda = nie mile uczucie)
Spodenki testowałem na killerspocie Dzieckowice gdzie wiatr nie jest rowny. Ja bardziej obawiałem sie ze paski beda ugniatac mnie w jaja ale w modelu 07 paski nie przechodza przez pachwiny tylko sa mniej wiecej w polowie uda. U ciebie problem z uwieraniem mogl byc spowodowany brakiem podkladki pod hak,duzo ludzi tak plywa.Tak jak pisałem jak na razie plywałem na nich 2 razy wiec nie wyrobilem sobie zdania o spodenkach ale na razie jestem milo zaskoczony. A dodam ze od 2004 plywałem tylko w trapezie wysokim.Jedyny minus jaki znalazlem to podczas halsowania po deske miałem problemy ze zlapaniem wysokosci,no ale to moze tylko kwestia zmiany techniki (nizej pkt mocowania)
Jak dojdzie kamizelka i powieje nam na poludniu to napewno sprawdze ja z trapezem wysokim jak sie zachowuje bo ze spodenkami to raczej nie bedzie problemu.Kamizelke widziałem na stronie dakine polska ze sa dostepne( w cenniku) niestety koszt dosc wysoki 450zl