uwaga - KRADZIEŻE !!

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post15 lip 2004, 02:29

:thumb: Bardzo dobry czytelny formularz! Możnaby jeszcze dodać fotografię oprócz opisu oraz tak już fantazjuje ogłosić nagrodę dla znalazcy :beer: lub torturę dla złodzieja :twisted:
Spopularyzować i mam nadzieję, że pomysł się przyjmie - juz na forum jest przecież kilku poszkodowanych - więc :oops: ech... można zaczynać!
Keep your cours! :wink:

Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post15 lip 2004, 02:48

hase napisał:
nie chce by pewnego pieknego dnia ktos napadl mnie bo przeczytal na forum ze taki kajt jak ja mam zostal skradziony

Jednak chyba się nie obędzie bez formalnej bazy posiadanego sprzętu bo ktoś po chamsku może próbować ci wmówić, że pływasz na jego byłym sprzęcie i będzie trza szukać dowodów na to, że twój sprzet jest legalny :roll:
A złodziejowi nos nie wyrośnie jak Pinokiowi :shock:
Maniana!

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post15 lip 2004, 10:38

sampan pisze: Możnaby jeszcze dodać fotografię oprócz opisu

Nic nie stoi na przeszkodzie aby dodający dodawali do opisu url do zdjęcia.

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post15 lip 2004, 10:46

sampan pisze::think: ...
1. dane posiadacza (moga być ukryte) i kontakt (tel, e-mail)
2. lista sprzętu + opis znaków rozpoznawczych (np. napis markerem, klejenia, szycia, rysy, czy numery firmowe)
3. kiedy i od kogo kupiony (kontakt - lub rachunek do wglądu jeśli to możliwe)
4. aneks: sprzęt zgubiony lub skradziony (co, gdzie, kiedy, wartość) - z automatu powstanie aktualna czarna lista ciepłego sprzętu, z którą każdy się zapozna przed kupnem czegokolwiek.
...

Uważam ze to już jest przesada z ta ilością danych. Na podstawie takiej informacji bardzo szybko będzie można stworzyć bazę marketingowa. Monitorować rynek Polski (jeśli każdy Sprzedający zobowiąże Kupującego do rejestracji nowo zakupionego sprzętu) a na podstawie tego można budować strategie.
Inicjatywa stworzenie listy sprzętu zagubionego/skradzionego jest godna poparcia ale nie posuwajmy się zbyt daleko. Chyba ze któryś z inicjatorów ów akcji zwietrzył dobry interes (wtedy proponuje dołożyć inne dyscypliny WS, SB, MB ).

Pozdr L

Awatar użytkownika
wlad

Post15 lip 2004, 13:45

Rozumiem ze utrata sprzetu jest b. przykra, ale litosci pelna inwigilacja. Ja nie chce udowadniac ze nie jestem wielbladem bo mam naish'a albo fanatic'a.

To prawda trzeba pilnowac sprzetu, nie zostawiac na plazy bez dozoru przez caly dzien. Naklejka z nr tel na desce to dobry pomysl na zaginiecie. Kradzieze sie zdazaja i beda zdazac, sprzet mozna trzymac w samochodzie.

Apeluje o opanowanie, rozwage i umiar jak we wszystkim.

Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post15 lip 2004, 14:25

Najważniejsze, że nasze ględzenie przyniosło konkretny rezultat w postaci portalu ze skradzinym i zgubionym sprzetem. I tu :notworthy: Maslav'owi i oby ta lista nie była zbyt długa :(
A jeśli chodzi o teorie spiskowe o tłustych kapitalistach napychających sobie kasę wyzyskiwaczy - to napewno winni są kosmici :mrgreen: opanowali już design Skywalkera a ich macki sięgają już po SU2 :wink:
Podtrzymuję apel wlad'a o umiar we wszystkim - no może z małymi wyjątkami :beer:
I do my best :shock: :oops: :roll:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post19 lip 2004, 16:01

apache_board pisze:Czesc
Kur..., niedlugo trzeba bedzie sie zabezpieczac jak Arnold w "Predatorze", czujki ruchu i temperatury i nie wiem czego jeszcze..., wilcze doły?
Znaczyc trzeba sprzet w jakis charakterystyczny sposob chyba a tym co kradna to trzeba lapy przy samej dupie upie.... i tatoo na czole wydziarac " jestem złodziejem"

:( Apache

:(
warto:
-podpisać CAŁY sprzęt nawet markerami GDZIE SIĘ DA
(spoko nawet w wypadku zgubienia deski na wodzie - czy kite..)
- zostawiać kogoś na noc w miejscu gdzie leży sprzęt
-lampy na czujnik ruchu
-alarm też na czujnik ruchu, z własnym zasilaniem
TO W POLSCE STANDARD
..plus kilka innych gadzetów dla amatorów cudzej własności:(

Fred
Kontaktowanie:

Post19 lip 2004, 19:16

Ziomek. pisze:
apache_board pisze:Czesc
Kur..., niedlugo trzeba bedzie sie zabezpieczac jak Arnold w "Predatorze", czujki ruchu i temperatury i nie wiem czego jeszcze..., wilcze doły?
Znaczyc trzeba sprzet w jakis charakterystyczny sposob chyba a tym co kradna to trzeba lapy przy samej dupie upie.... i tatoo na czole wydziarac " jestem złodziejem"

:( Apache

:(
warto:
-podpisać CAŁY sprzęt nawet markerami GDZIE SIĘ DA
(spoko nawet w wypadku zgubienia deski na wodzie - czy kite..)
- zostawiać kogoś na noc w miejscu gdzie leży sprzęt
-lampy na czujnik ruchu
-alarm też na czujnik ruchu, z własnym zasilaniem
TO W POLSCE STANDARD
..plus kilka innych gadzetów dla amatorów cudzej własności:(

Ja bym jeszcze dorzucił pillbox'y z czujnikiem ruchu, co by mały koleszko już niczego wiecej nie ukradł :D

FRED :twisted:

ZaŻenowany

Post19 lip 2004, 20:51

:-)
najfajniejsze jest to, ze zabezpieczeń jest dużo a na dodatek na 6-tce, na wieżyczce u Brzozowskiego całą noc są ochroniarze i NIC !
próżno wiec gadać o zabezpieczeniach !
jak ktos chce łupnąć to to zrobi !

a.... kilka dni temu ktos anonimowy zadzownił z info, ze możemy odkupić to co straciliśmy, za 2800 pln !
co Wy na to ???

pedro

ps.
cóż z tego że sprzet był podpisany ?? bo byl !

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post19 lip 2004, 22:27

He He!Wy tu o kradziezacz i markerach a ksiecu sie wkurzal jak w mu w egipcie podpisali tatawiec :lol: 8)
Ps;to jeszcze jeden powod dla ktorego warto wstawic gdzies swoja parafke.

Wróć do „Forum Główne”