Spopularyzować i mam nadzieję, że pomysł się przyjmie - juz na forum jest przecież kilku poszkodowanych - więc

Keep your cours!

sampan pisze: Możnaby jeszcze dodać fotografię oprócz opisu
sampan pisze::think: ...
1. dane posiadacza (moga być ukryte) i kontakt (tel, e-mail)
2. lista sprzętu + opis znaków rozpoznawczych (np. napis markerem, klejenia, szycia, rysy, czy numery firmowe)
3. kiedy i od kogo kupiony (kontakt - lub rachunek do wglądu jeśli to możliwe)
4. aneks: sprzęt zgubiony lub skradziony (co, gdzie, kiedy, wartość) - z automatu powstanie aktualna czarna lista ciepłego sprzętu, z którą każdy się zapozna przed kupnem czegokolwiek.
...
apache_board pisze:Czesc
Kur..., niedlugo trzeba bedzie sie zabezpieczac jak Arnold w "Predatorze", czujki ruchu i temperatury i nie wiem czego jeszcze..., wilcze doły?
Znaczyc trzeba sprzet w jakis charakterystyczny sposob chyba a tym co kradna to trzeba lapy przy samej dupie upie.... i tatoo na czole wydziarac " jestem złodziejem"
Apache
Ziomek. pisze:apache_board pisze:Czesc
Kur..., niedlugo trzeba bedzie sie zabezpieczac jak Arnold w "Predatorze", czujki ruchu i temperatury i nie wiem czego jeszcze..., wilcze doły?
Znaczyc trzeba sprzet w jakis charakterystyczny sposob chyba a tym co kradna to trzeba lapy przy samej dupie upie.... i tatoo na czole wydziarac " jestem złodziejem"
Apache
warto:
-podpisać CAŁY sprzęt nawet markerami GDZIE SIĘ DA
(spoko nawet w wypadku zgubienia deski na wodzie - czy kite..)
- zostawiać kogoś na noc w miejscu gdzie leży sprzęt
-lampy na czujnik ruchu
-alarm też na czujnik ruchu, z własnym zasilaniem
TO W POLSCE STANDARD
..plus kilka innych gadzetów dla amatorów cudzej własności:(
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości