Ja używam Oneilla model Epic II 5/3 już 1,5 roku i kompletnie nic się z nią nie dzieje. Bardzo dobrze się dopasowuje do ciała (rozm. 54 XL), jest elastyczna, nie ogranicza ruchów, brak szwów w okolicach szyi eliminuje otarcia. Praktycznie w ogóle nie miewam po jej użytkowaniu otarć. Łatwo się ją zakłada, nie wydziela nieprzyjemnych zapachów (a nie zawsze zdarza mi się płukać ją pod bieżącą wodą). Zero rozerwań materiału, czy rozklejeń. Na początku dostała trochę po d... bo stawiałem w niej swoje pierwsze kroki na desce i gleby czy niekontrolowane bodydragi w wodzie po łydki były na porządku dziennym...

Na kolanach ma wzmocnienia z wszytego materiału, a nie gumy, o której niektórzy np. w Mystic'ach narzekają, że się rozkleja. Pianka ciepła (w sezonie zdarza mi się pływać bez niej, bo można się czasem zagotować), na aktualne warunki idealna. Z tego co mi wiadomo, to bodajże od sezonu 2011/12 (ja mam wersję z 2010/11) dodali niektóre elementy z serii Psycho - wyższego modelu: nowy zamek, zmienione trochę zapięcie pod szyją. Podsumowując - dobra pianka za całkiem niezłe pieniądze

Tutaj jest prezentacja
video Epic'a