Ponieważ dostałe wiele maili z prośbą o podanie informacji o ubezpieczeniu proponuję następujący układ - w załączniku macie tabelę z podstawowymi informacjami kilku ubezpieczycieli ich ubezpieczeń. Poczytajcie i kiedy będziecie potrzebowali bardziej szczegółowej podpowiedzi piszcie na priva. Nie napisałem o wszystkich firmach, bo jest ich ponad 70, wybrałem kilka wartych rozważenia dla różnych osób (tych co do pracy, razem z majątkiem, na ubogo

)
Nie napisałem o Warcie, bo kupiło ją HDI i na pewno ich flagowa Rodzina zostanie - inne nie wiadomo, poczekajmy. Nie pisałem o cenie, bo: po pierwsze każdy ma inną kieszeń, po drugie dla mnie ważniejszy jest zakres (po co mi coś co się nie przyda), po trzecie jedni amatorsko inni zawodowo itd.
Teraz najważniejsze:NIE SPRZEDAJĘ UBEZPIECZEŃ (ja ich uczę), ale mam znajomych agentów w takich miastach jak 3city, Wawa, Olsztyn, Toruń, Bydgoszcz, Poznań, Szczecin, Wrocław, Słupsk i mogę dać namiary. W mniejszych miastach też, ale pytajcie bo za długo wymieniać. Jeżeli nie ma Waszego miasta napiszcie, która opcja jest dla Was najlepsza to podam dokładną nazwę ubezpieczenia, - niestety czasami w jednej firmie, w dwóch ubezpieczeniach OC są inne zapisy (vide PZMTU - w Rodzinie OC jest ok, a w Dom Max, który jest super kite jest be

), a agenta znajdziecie sami. Jeszcze jedno - jak będziecie sie zastanawiać nad zakresem terytorialnym, a np. do Egiptu lub dalej może polecicie raz w roku na tydzień do trzech, to czasami lepiej kupić na PL lub Europę, a na wyjazd kupić razem z kosztami leczenia, bo będzie to koszt około 20zł.
Przeczytajcie też posta powyżej.
pozdrawiam
Robert
POMOCY NIE MOGĘ WKLEIĆ TABELI - napisał, że rozszerzenie docx jest zablokowane