kawa pisze:z racji znania kilku osób z RZGW (zarządca zbiornika) mogę pomóc w ew. lokalizacji tego wiekopomnego dzieła w pobliżu śluzy lub innych budowli/urządzeń wodnych
Kolego może okazać się że jesteś kluczem do sukcesu. Uwaząm że domek przy śluzie, o którym pisał Paweł to idelane miejsce. Odkryte z każdej strony, bezpieczne więc może ktoś nie zniszczy stacji i ma też prąd a bez tego nie będzie dostępu do danych.
Jedyny problem i może okazać się bardzo dużo to zgoda zarządcy zbiornika. Jeżeli Twoje znajomości pomogą to będzie rewelacja.
Bożygniew moim zdaniem odpada, jest zbyt nisko, będa przekłamane pomiary, no chyba że jakiś 10 metrowy maszt.
Świetne miejsce też któryś z kolegów podał to druga strona i maszt u francuza. Problem z tym że zimą tam trochę kradną. Cała posiadłość francuza była w zeszłym roku na sprzedaż więc chyba nie za bardzo jest z kim gadać. Skoro się tak zrzycamy to oże by kupić posiadłość francuza i zrobić tak kitesurfingowe centrum
Jest jeszcze jedno uważam super rozwiązanie.
Maniów Mały (koło feancuza) na wzgurzu i dach mojego domu

Mogę zapewnić stacje, prąd, internet, pilnować stacji, naprawiać itd. Jest tylko jeden malutki problem.
Jest działka, prąd ale nie ma domu

mała zrzuta na jego postawienie i po problemie,

Gwarantuje darmową kitesurfingową imprezę raz w roku, no dobra raz w miesiącu.
Sory za ten żart, tak mnie wzięło przy piątku.
Moim zdaniem najlepsze miesce to domek przy śluzie.Trzeba by tylko załatwić zgodę. Kolego Kawa czy mógłbyś dowiedzieć się z kim w RZGW rozmawiać? i czy ma to wogóle sens?