Witam,
Nie wiem jak z dojazdem bezpośrednio z lotniska do Rewala. Raczej takiego połączenia nie ma. Lotnisko jest pod Goleniowem i autobusami wiozą ludzi do Szczecina lub Goleniowa. Z tych 2 miast odchodzą busy bezpośrednio do Rewala. Czas jazdy około 1,5h.
Jeśli chodzi o warunki w Rewalu to jak najbardziej da radę pływać. Najlepszy wiatry do pływania to: N, NE oraz E.
W czasie wakacji można pływać tylko przy zachmurzonym niebie. Jak świeci słońce to na plaży jest masa ludzi i nie ma możliwości rozłożenia się ze sprzętem.
Opis spotu:
Trochę wąska plaża ale wystarczająca
Głęboko jak na Bałtyk przystało

Do 30-40m od brzegu jest grunt pod nogami. Fale w zależności od kierunku wiatru jego siły i czasu (jak długo wieje). Przy zmianie kierunku wiatru z W na E fali praktycznie nie ma i warunki prawie takie jak na zalewach lub jeziorach. Jeśli wiatr wieje przez kilka dni ze wschodu lub północnego-wschodu to fala jest wysoka (od 1.5 do 3m) i długa. Więc można się fajnie bawić. Przy zachodnim wietrze fala jest wysoka i krótka. Więc trochę mniej przyjemnie
Przy południowych wiatrach nie ma szans na pływanie na morzu. Wysoki klif wszystko zatrzymuje i na plaży robi się prawie zupełna cisza tzw. patelnia. Można się smażyć.
My jednak jeśli wieje jedziemy do Dźwirzyna nad jezioro Resko. Idealne przy południowych wiatrach.
Pozdrawiam mam nadzieję, że choć trochę pomogłem.