El Gouna pytanie

Miejscówki Kitesurfingowe
andytroll

Post28 paź 2004, 08:17

Mam pytanie do tych co byli w El Gouna.

Jadę z moją dziewczyną, która tym razem nie będzie pływać bo jest w 5-ym miesiącu ciąży. I tu pytanie.

Czy na spotach w El Gouna (o ile się orientuję są 2) są na plażach leżaki i parasole, da się coś kupić do picia, itd tak że moja dziewczyna wytrzyma siedzenie na plaży 6 godzin kiedy ja będę pływał?

I drugie pytanie - jak daleko jest do spotów od centrum tego kompleksu hoteli i jak się tam dostać (4kółka, łódka, z buta??)

Czy może to są puste plaże?

Będę wdzięczny za info

Awatar użytkownika
Adam S
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post28 paź 2004, 08:26

Ze spotu do hoteli jest od 500m do 2-3km (zależnie od hotelu, rzecz jasna). Na spocie ciągle stoją taksówki, więc klopotów z transportem nie ma.
Leżaczki, parasole, drinkbar i takie tam są na miejscu, więc z zdekowaniem ciężarnej na plaży nie ma problemu.

Życzę wiatru.

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post28 paź 2004, 14:27

Mangroovy Beach znajduje się na samym końcu El Gouny, jakieś 5 minut drogi od portu (trochę tylko dalej niż na zdjęciu poniżej). 6 godzin dzień w dzień może być ciężko wytrzymać, bo zbyt wielu atrakcji tam nie ma, chyba że masz przygotowany bogaty repertuar trików :lol: ,ale tak serio to bardzo przyjemnie jest w porcie. Klimat a la południe Europy, w dodatku można tam nie tylko wypić ale też na prawdę dobrze i smacznie zjeść ;-). Pod tym względem bije o głowę Hurghadę.

Obrazek
Odległość do spotu --- spot /\

Obrazek
El Gouna Mangroovy Beach

Obrazek
Port

Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post28 paź 2004, 23:11

Hi Andytroll!
Masz już jakiś hotel na oku? Łatwiej byłoby coś poradzić... W Mangrowii jak sama nazwa wskazuje jeśli nie latasz na kite'cie to lepiej nie zaglądaj znajdziesz tam tylko tyle co morze pokaże po odpływie - ale spot jest wporzo. Jak będziesz napierał - to zamelduj się w Ocean View pod samym portem - ty sobie pośmigasz a panna pokręci się trochę wokół jachtów długości metra i może pozna jakiegoś Niemca albo ruska co nauczy ją grac w bilard (byle byłby na tyle stary, żeby nie mógł nic innego)... Przynajmniej nie będzie miała wrażenia, że zabrałeś ją do wygwizdowa gdzie nawet psy dupami nie szczekają bo nie ma psów...
Drugą interesujacą opcją jest południe El Gouny i spot Northa prowadzony przez Gabi na terenie hotelu Movenpick. Tu jest wiecej atrakcji - pełno leżaków, barki, ogródki, szkoła nurkowania, motorówki itp. ogólnie high life! Dla żony w ciąży idealne miejsce żeby ni pochorować się z nudów. Tam będzie mogła wpaśc na herbatkę do Myster Suareza (największego bambra Egiptu) ty zresztą też będziesz miał szansę zlądować na jego podwórku - bo jego hacjenda na wyspie zamyka zgrabny spocik od południa. Jakby co to busiki krążą po całym mieście za psi pieniądz a obok jest jeszcze pole golfowe i inne dziwy przyrody. Zrobisz jak uważasz lecz nie dawaj żonie do czytania tego newsa bo powie od razu; że Movenpick! Zresztą będzie miała chyba rację bo standardy hoteli nie różnią się wyraźnie. Ja byłem w hotelu Sultan Bay w samym środku miasta a raczej mieściny bo to mała i urocza pipidówa i oba spoty są w zasięgu 15-30 minut na piechtę (zależnie od tego czy akurat jesteś w ciąży czy nie).
Pozdrowienia dla żonki i wysokich lotów! Heya!

Awatar użytkownika
zinger
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post29 paź 2004, 08:48

Sampan ma racje.
zapomnial tylko dodac ze przy Movenpick 50 m od brzegu konczy sie wiatr na dlugosci 50 m bo zaslania wyspa.niby gowno ale czasami tam potrafi krecic.prawda jest taka ze nie bedziesz chcial tak blisko brzegu plywac ale ja akurat chcialem bo niezla ciźka lezala na parasolkach po toplesie wiec chcialem eeeee to nie tam .tam byly kamery na brzegu wiec musialem :) i wtedy wlasnie zdazyl sie cud. w czasie ladowania kiedy latawiec juz mialem skierowany tuba w dol pekl mi depower ;))))) no ja na plytkiej wodzie bam a latawiec przy samym brzegu ale tez na wodzie trach i na pol (ku..wa jego mac).ale ogolnie Movenpick jest gut.moze twoja pani pojsc sie nawet tam wykapac w slonej wodzie (taki maly stawik) albo na zywca do basenu bo hotel jest tak duzy ze nie wiadomo kto z niego a kto nie ;)) na mavenpicku plywaja cieniasy + jeden dobry instruktor (dobry jak dobry:) ) ale mozesz troche podpatrzec natomiast na Mangroove beach jest ogolnie kupa smiechu i znacznie rowniejszy wiatr (przy brzegu ) ale tam tez nie podplyniesz bo tam sie uczy 100 osob i wszyscy napierda....ja latawcami gdzie popadnie . mowie wam mega beka. a na to wszystko jeszcze miedzy nimi jezdzil Lebecki i krecil glowa." k**** jak oni plywaja , jezu co tu sie dzieje " :)) myslalem ze sie zleje ze smiechu.no i na mangroove moze byc jakis kozak (w sumie wyjechalismy to dlaczego ma byc?:)) i moze byc duzo polakow bo wszyscy tam jezdza :)) raz widzialem jak mega obdrapany rusek od rafy (juz mial stan gojenia na bialo na rekach i plecach ) stal i chcial wyladowac i jak tylko pomyslal o tym to strzelila mu linka sterujaca i on tylko zdazyl spojzec na ta linke ( w miejsce po niej :)) potem na mnie i juz go nie bylo :):):):):) a taka zdziwiona mine mial ze pekalem z 10 minut :))) no i go przetargalo po brzegu i wyszedl i mial juz nowe slady po piaseczku a obok wlasnie przechodzi Lebecki i nadal swoje "matko co tu sie dzieje , oni sie pozabijaja" hahahahahaha
tam bylo naprawde extra .dzien w dzien cos sie dzialo jak na Oslej Laczce na CH3 :)) zona twoja polezy i tu i tu z tym ze w mangroove beach to tak jak na rewie a w movenpicku tak jak na CH3. milej i czysciej ale tak jakos za spokojnie i za rusko :)) ja bym polecal mangroove a jak troche sie przejdzie to tylko dobrze jej zrobi :)) pozdrawiam Ciebie i zone i ide pisac chyba jakies referaty bo sie troche zagalopowalem :))
elo ziomboy :)

andytroll

Post29 paź 2004, 11:14

Serdeczne dzięki za info

airman
Deska: FLYBOARDS
Latawiec: FLYSURFER
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post05 lis 2004, 13:59

Mam pytanko odnosnie spotu kajtowego a w szczegolnosci dna morza. Czy dla poczatkujacych wskazane bylyby kapcie czy jest przyjemny piaseczek i sie bez nich obedzie

Awatar użytkownika
leszcz007
Deska: Su2 Prorider
Latawiec: Naish Park/SS RPM
Postawił piwka: 4 razy

Post07 wrz 2010, 14:26

Panowie, mam pytanie:) jade w pszyszlym tyg do Panorama Bungalow Resort w El Gounie i zastanawiem sie patrzac na google maps jak dojechac do rsz? Jak ktos tam byl to prosze o jakies info. pzdr!

Sebastian Kite.pl
Deska: Różnie
Latawiec: Różnie
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2010, 14:37

leszcz007 pisze:Panowie, mam pytanie:) jade w pszyszlym tyg do Panorama Bungalow Resort w El Gounie i zastanawiem sie patrzac na google maps jak dojechac do rsz? Jak ktos tam byl to prosze o jakies info. pzdr!

Cześć,

W recepcji hotelu zamawiasz Tok Tok`a, ewentualnie Taxi, na osobę po 5 brudoli w jedną stronę, czas przejazdu;) około 3/5 minut.

Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
desperadek
Postawił piwka: 8 razy
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2010, 15:13

Taxi 15 funtów (około 9zł) niezależnie w które miejsce El Gouny . Tok Tok 5 funtów od osoby. Więc jeśli w 4 osoby to taniej taxi.

panek

Post07 wrz 2010, 15:36

Kapcie bewzględnie.
Ja w tym roku sie nie posłuchałem i wyladowałem na stole operacyjnym, ma załozone 8 szwów i nici z pływania a teraz bedac w Polsce słabo sie goi, nie słuchaj twardzeli co mówia zę nic sie nie stanie.
Pozdrawiam
J

Awatar użytkownika
leszcz007
Deska: Su2 Prorider
Latawiec: Naish Park/SS RPM

Post07 wrz 2010, 17:21

dzieki za info! panek to srogo. ja mialem taki sam wypadek tylko w naszej pieknej ojczyznie... gdzie plywales? w rsz czy przy hotelu?

daga
Deska: F-one TX
Latawiec: F-one Bandit

Post07 wrz 2010, 22:10

panek

Post08 wrz 2010, 07:17

Plywałem w Red Sea Zone.
pozdrawiam
J

Dorian :: SurfPoint
Latawiec: North Vegas
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post08 wrz 2010, 20:08

leszcz007 pisze:dzieki za info! panek to srogo. ja mialem taki sam wypadek tylko w naszej pieknej ojczyznie... gdzie plywales? w rsz czy przy hotelu?

A w co się Jacek wpakowałeś?

Wróć do „Spoty”