W Grudniu lub Styczniu chcielibyśmy (z dziewczyną) wybrać się gdzieś na kajata. Mam w domu fullpowera komorówkę Savage'a więc chciałbym go też zabrać ze sobą żeby pobawić się na plaży statycznie (poskakać, poryć piasku itp..) poza tym wiadmo z kajtem (pompowanym) na wodę . Ja swój sprzęt musiałem sprzedać i do grudnia chyba jeszcze nie kupię nowego więc sprzęt chcielibyśmy wypożyczać. Ja mam ukoćzony kurs IKO z licencją , dziewczyna nie ma jeszcze nic (chce ją dopiero nauczyć. Tak więc myślę że bralibyśmy jeden komplet na 2osoby.
Wstępnie przeglądałem spoty (jak dotąd pływałem tylko na helu - Chałupy (ekolaguna u ziomka) i zainteresował mnie El Gouna w Egipcie ze względu na płytką wodę, piaszczyste plaże, jest gdzie się pobawić wieczorami i stosunkowo niedrogo. Wszystko tam jest OK z jednym wyjątkiem - problemy żołądkowe przeczytałem kilkanaście forów i wszędzie piszą o tzw: "zemscie faraona" , ponieważ chce jechać na tydzień to nie chce 4 dni spędzić z biegunką w wc. Zapomniałem wspomnieć baza z której bralibyśmy sprzęt to RedSeaZOne
Moje pytania to:
1) Czy macie jakieś doświadczenia z tym spotem pod względem wspomnianych problemów żołądkowo-jelitowych ?
2) Czy znacie (jak tak to polećcie) jakieś inne spoty na których warunki będą prawie identyczne (w sensie płytka woda, jakieś piaszczyste plaże - gdzie można statycznie z komorowym latawcem, cluby) i będzie bezpieczniej od strony zdrowotno/higienicznej