KS a "złomiarze" ;) na jeziorkach

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
toomaj
Kontaktowanie:

Post16 lip 2006, 23:07

Siema wszystkim

ostatnio troche cicho siedzialem :roll: to dzis stwierdzilem ze napstrykam co mi siedzi na watrobie

Wraz z Prestonem i Kristo wyprobowalismy "nowa" miejscowke mianowicie kamienice, to niecale 70km z poznania.

Kite wywoluje tam niesamowite zaciekawienie nie tylko plazowiczow ale i zlomiarzy ;) mowa tu oczywiscie o windsurferach, ale z duuuzym przymrozeniem oka bo sam zaczynalem bardzo dawno od WS, do dzis mam sprzet i nawet pojechal z nami na dachu mojego autka (co prawda nie chcialo mi sie go z dachu sciagnac :lol: )

Ale do rzeczy:
jako ze w tym miejscu kite to chyba dopiero spora nowosc, niezbyt podoba sie niektorym localesom na WS - coz takie rzeczy sie czuje prawda, no ale mozna tez odczuc na wlasnej skorze. Ostatnim razem mielismy sie przesunac na bok bo weszlismy na "teren prywatny", a dzis ja mialem przygode:
lecialem sobie spokojniutko prawym halsem, z przeciwka na lewym leci zlomiarz na tym kredensie co by mi nawet na dach nie wszedl, no i trzyma kurs ostro - ja tez, nie bylo jeszcze jakos blisko i nie robilem nic na zlosc, ale wiaterek byl dobijajacy i trzeba bylo czekac w wodzie 20 min na jakis szkwal wiec wysokosc byla na wage zlota... Skonczylo sie tym ze koles sie posral i delikatnie mowiac wpadl do wody klac przy tym jak szewc:
"kur... ty ch.. j... wypier... na HEL k.. mac" i takie tam uprzejmosci :roll:
odpowiedzialem mu tylko grzecznie czy nie wie kto tu kur.... jest na prawym i tyle mnie widzial

Jak sie potem grzecznie z czystej uprzejmosci przenioslem na druga strone plazy to sie zaraz kupa zlomiarzy zjechala zeby bylo troche tloczniej...

No i takie pytanko czy macie czesto takie doswiadczenia, jak to wyglada na jeziorkach gdzie plywacie, czy faktycznie uzytkownicy ws sa tak do kite wrogo nastawieni? czy akurat mi sie tak trafilo? a moze ja cos nie tak sie znam ze ktos na prawym ma pierwszenstwo?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post16 lip 2006, 23:59

niestety tak bywa..
stara historia :?

wynika z tego
że to WSowcy tam są
panami i włądcami akwenu
jedyną, poza wędkarzami atrakcją
to na nich skupia się wzrok "plażowiczów"

a Ty (Wy) to już za gruba konkurencja
na ich kredensy :wink:

cośjakbyście z kosmosu byli
i to już na Wasze latawce teraz wszyystkie spojrzenia padają
więc..

..trza by tam jakąś większą gromadą wpaść :wink:

pozdro
:wink:

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post17 lip 2006, 01:04

Hej!

szkoda, ze nie napisaleś wcześniej, że wybieracie się nad Kamienicę.
Spot znam bardzo dobrze, bo mieszkam 20km nieopodal....cóż ja wiekszość złomiarzy tam znam, więc nigdy nie mialem problemu...
ważne by sobie pogadać i nie wchodzić sobie w drogę

jedną rzeczą, która mnie wkurza na Kamienicy u ws jest to, że parkują auta na plazy gdzie popadnie(a zawsze jest miejsce z boku) i jezdzą po linkach...:-(

jest fajna miejscowka na Kamienicy na kite...Kaliszany - co prawda mało miejsca do startu ale płytko i mozna odpaLIC kajta w wodzie i nie ma tam ws-sowców

jak będziecie się wybierać nastepnym razem dajcie znać...mozna by też sprawdzić inną lepszą miejscówkę Wielimie k/Szczecinka(charakterystyka podobna do Miedwia)

pozdrawiam
majer

toomaj
Kontaktowanie:

Post17 lip 2006, 07:10

siema

daj do siebie kom jesli mozesz to sie zgadamy jak bedizemy jechac, spot jest na tyle blisko ze mozna i po robocie na wieczorna prognoze pojechac

przy onshore tak jak teraz i tak wchodzilismy do wody przynajmniej 27m ;) zeby wystartowac szmaty bo raz: szkoda ludzi na plazy dwa: szkoda sprzetu.

Spocik fajny tylko ze straszny syf na plazy bo localesi-plazowicze raczej maja w dupie porzadek. Wczoraj przyjechala bryczka najebana ekipa - konie sie na plazy zesraly i pojechali dalej.... :cry:

Mozesz wytlumaczyc jak dojechac na kaliszany - bo pojechalismy w ta strone i wlasnie zaraz za tabliczka kaliszany (tak mi sie zdaje) odbilismy w lewo w strone jeziorka i najpierw taka piaszczysta potem przechodzila w asfalt, ale zanim dojechalismy do jeziora to zawrocilismy bo akwen zrobil sie strasznie waski i osloniety z od N strony drzewami.

Jako minus spotu uznalismy zgodnie Kamie(nie) na dnie - mozna sobie nogi pociac bo na dnie duzo syfu ostrego, ale to jeszcze pikus bo chyba nazwa Kamien(ica) pochodzi od tych kupek glazow poskladanych w wodzie i schowanych tylko kilka cm pod powierzchnie tam gdzie wody jest po kolana. Trzeba uwazac i na siebie i na sprzet.

Ogolnie bardzo duze wyplycenie i git :D

co do zlomiarzy - to ja chyba mam troche pecha widocznie bo jak na razie tylko ja trafilem na dwoch z pretensjami, ale chyba i tak warto miec na dachu auta WS co by powietrza z opon nie pospuszczali :wink:

Awatar użytkownika
janciowodnik
Deska: su-2
Latawiec: rabbit gang
Postawił piwka: 9 razy

Post17 lip 2006, 08:51

Witam
My w Powidzu raczej nie mamy problemu z WS
Najgorszą sprawą jest właśnie zostawianie sprzętu gdzie popadnie
trzeba się czesami napocić żeby wystartować z między desek ( ale to tylko w niedziele)
chyba juz ich przyzwyczailiśmy że nie są jedyni na akwenie, a napewno są rzadziej i później niz ja
a z drogi to mi zjeżdzają nawet jak nie mam pierszeństwa (według mnie oni myślą że ja nad tym zestawem nie panuje do końca i wolą zjechać)
zapraszam
howk

Awatar użytkownika
wojol
Kontaktowanie:

Post17 lip 2006, 09:09

A to faktycznei panowie trzeb asię bedzei jakośc komunikowac przy kolejnych wypadach na latanie - tez mam niedaleko do tego jeziorka ale w miniona sobote wybrałem jednak Wielimie - bo jakjuz pisałem w innym temacie jest wiele przestronniejsze a i lokalni zlomiarze przyjaznie nastawieni są - a i wiater ma się gdzei rozpędzic na takiej powierzchni jeziora i do tego chyba bpo tych upałach znacznei obnizył sie stan wody i teraz jest je na tym 100 - 150 metrowym wypłyceni do kolan.
Ale oczywisicie jezeli bedziecie montowali wiekszą ekipe na kamienice to ja tez sie pisze i chętnie dołącze....

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post17 lip 2006, 09:41

Na miedwiu nie ma problemu ze zlomiazami :wink:

bobi92
Kontaktowanie:

Post17 lip 2006, 13:11

tylko ze w zeszlym roku 3 deskarzy pod rzad przejechalo mi po linkach . Zapraszam na miedwie ale do morzyczyna tam zlomiarze sa przybyci sam kiedys bylemjednym z nich pozdro

sokolpol55
Kontaktowanie:

Post17 lip 2006, 14:51

to jest niestety prawda ze zlomiaze na kamienicy sie zadza i uwazaja ze jezioro jest ich ale jak z nimi gadalem to mowia ze jesli znajdziemy sobie inne miejsce do startowania to bedzie ok :lol: a jest np fajne miejsce miedzy budka wopru a kaliszankami tylko trzeba by trosze trzcine przyciac i bedzie super a jak bedzie cie sie wybierac na kamienice to dajcie znac to postaram sie wpasc

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post17 lip 2006, 21:02

zeszlym roku 3 deskarzy pod rzad przejechalo mi po linkach

No to wzieli odwet za to ze w zeszlym roku trzech zdialem z desek linkami :wink:

Awatar użytkownika
Fin
Deska: F1 Trax HRD
Latawiec: Core Riot XR3 12/9/7
Postawił piwka: 37 razy
Dostał piwko: 17 razy

Post17 lip 2006, 21:58

Myśle że nie ma co podgrzewać atmosfery, wszędzie znajdą się dziwni ludzie i w gronie WS i KS. Najważniejsze żeby się dogadać i razem dzielić sie spotami w końcu naprawde tak wiele to ich nie mamy :!: A zajawke mamy tę samą :D

Myśle również, że "złomiarze" to może budzić emocje jak wpadnie tu ktoś z pl.rec.windsurfing, a założe się że jak ja czasami przeglądam ich forum oni również czasem tu wpadają. Osobiście bardzo niewiele pływałem na WS, ale założe się że spora cześć z was na pewno.

peace and wind 8) i oby tego wiatru jak najwięcej

pzdr
Fin

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post17 lip 2006, 22:22

Mozesz wytlumaczyc jak dojechac na kaliszany - bo pojechalismy w ta strone i wlasnie zaraz za tabliczka kaliszany (tak mi sie zdaje) odbilismy w lewo w strone jeziorka i najpierw taka piaszczysta potem przechodzila w asfalt, ale zanim dojechalismy do jeziora to zawrocilismy bo akwen zrobil sie strasznie waski i osloniety z od N strony drzewami.

ogolnie dobrze pojechaleś...wlaśnie wchodzi się między te drzewa i tam jest mała plaża, gdzie mozna nadymać kajta i rozlozyć bar...potem wchodzisz do wody(jest płytko) i najlepiej wystartować kajta z wody.

przy kierunku zachodnim jest o tyle dobrze, że jest to wtedy koniec jeziora, fajnie sie rozwiewa i wieje w miarę(jak na jeziora)równo :D

pozdrawiam
GG 2037119
608 629 755

toomaj
Kontaktowanie:

Post18 lip 2006, 06:50

Co do spotu to faktycznie na wiatr zachodni moze jest ok, ale ostatnio caly czas dymalo z polnocy, wiec chyba tylko glowna plaza wchodzila w gre

Sokol dzwonilem do ciebie jak jechalismy ale nie odbierales telefonu :p

Co do rozdmuchiwania tematu: wiadomo - nic nie mam do WS tak jak pisalem sam sie jeszcze w to pobawie troche jak mi sie przelamie do taklowania tego sprzetu... :roll:

wiec do wszystkich zlom... :roll: yyyy Windsurfingowcow :wink: ktorzy wejda na ten topic: POZDROWIONKA I DO ZOBACZENIA NA WODZIE :!:
chodzi tylko o wzajemny szacuneczek :idea:

Wróć do „Forum Główne”