Ziomek. pisze:Barosz21 pisze:A dlaczego buty? póki nie latałem to Ci nie odpowiem ale chyba pomagają przy katowaniu krawędzi i obrotach, czy są tylko potrzebne przy przeszkodoach a ja się mylę?.
moje skromne zdanie , a "miszczem wiązań" na pewno nie jestemw tym temacie jest takie, że ..UTRUDNIAJĄ a nie pomagają
![]()
może to kwestia przyzwyczajenia do strapów - ale KAŻDY trik w butach jest dla mnie trudniejszy i ..cieszy dużo bardziej![]()
możliwość wykopania deski czy to przy skoku, czy na przeszkodach jednak daje poczucie bezpieczeństwa..
przemass pisze:
Ja się akurat nie zgodzę że utrudniają ;) ..
przemass pisze:...Na pewno również do nauki s-bendów czy w ogóle podstawowych trików uh nie potrzebujesz butów - na początek łatwiej będzie w strapach..
przemass pisze:...Na pewno również do nauki s-bendów czy w ogóle podstawowych trików uh nie potrzebujesz butów - na początek łatwiej będzie w strapach..
Ziomek. pisze:fakt - że deska wake z wiązaniami jest sporo cięższa i daje też dużo większą akcję-reakcję (przeciązenie/OD-ciążenie) -> super uczucie, może być pomocne PÓŹNIEJjak się już je POTRAFI
wykorzystać.. (wiecej czasu "na luźno" )
przemass pisze:
eee, no czemu nie ten topik ..
przemass pisze:
.. na początek pływania w butach jak najbardziej..
kiteman pisze:Hej.
Mam takie pytanie, czy jeśli posiadam bar Best'a 2011 (50cm) od kahoon-y, to czy mogę bez problemu podłączyć go do latawca north'a np. EVO (9,10m)? chodzi mi o to czy nie będę musiał zmieniać długości linek.?? Czy kite z barem będą kontabilne ?
Młody Stona pisze:
Temat dotyczy zakupu deski, a przede wszystkim jej wielkości dla ridera o wadze 75-77 kg głownie do użytku na srodladziu.
Podstawowy kite 12 m
Ts
pawbuh pisze:Witam,
mam pytanko, jaki latawiec i deska dla osoby zielonej na wodzie waga 100kg. Bawię się od dwóch lat w land i snow, mam komórki 10 i 15m, jeżdżę niestety tylko na nartach rolkach i buggy do dechy i mountainborda nie miałem niestety cierpliwości
Doszedłem do wniosku że jednak nie ma sensu latem zabawa na lądzie i chcę zacząć pływać, jakieś tam podstawy złapałem w egipcie, ale słabo wiało i z kursu wiele nie wyniosłem.
Także chodzi o sprzęt dla osoby 100kg mającej opanowany latawiec, nie mającej zielonego pojęcia o pływaniu na desce
Z góry dzięki i pozdr
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości